Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Η γεύση της ζωής ...


Η αίσθηση της γεύσης είναι αυτή που μας σύνδεσε , τις πρώτες μέρες της ζωής μας , με την τρυφερότητα, τη στοργή, την αγκαλιά, τη θαλπωρή, μέσα από την τροφή που πήραμε στην αγκαλιά της μανούλας μας. Εκείνες τις στιγμές η οξύτοκινη και η σεροτονίνη, η ορμόνη της αγάπης και της ευτυχίας αντίστοιχα, ήταν στο 100% ενεργοποιημένες και αυτές δίνουν στο σώμα το μήνυμα της πληρότητας.
Η αίσθηση της γεύσης, μας προσφέρει στιγμές πληρότητας και αρμονίας όταν τρώμε την αγαπημένη μας σοκολάτα, το αγαπημένο μας παγωτό, την αγαπημένη μας τροφή γενικά.
Εκείνη την ώρα αυτής της πληρότητας, κλείστε τα μάτια για μερικά δευτερόλεπτα, όπως κάνει και το μωρό και αφουγκραστείτε με ευλάβεια το σώμα σας, έτσι αυτές οι δύο ορμόνες θα δώσουν πάλι το μήνυμα στο σώμα της αρμονίας, τη υγείας και της σωστής λειτουργίας.
Όσο αυτές οι δύο ορμόνες με εντολή του εγκεφάλου, που έρχεται από το δικό σας νιώθω, ενεργοποιούνται συμβάλλουν για την καλύτερη λειτουργία και του σώματος, του εγκεφάλου.

Προσπαθήστε μετά να μετατρέψετε κάθε σας στιγμή με αυτή τη γεύση, με αυτή την πληρότητα.
Κάθε στιγμή της απλής καθημερινότητας αν μετατραπεί σε αυτή την αίσθηση της γεύσης, τότε ακόμη και στα πιο δύσκολα κομμάτια της ζωής θα δίνουμε την αίσθηση της πληρότητας, της αρμονίας, της ισορροπίας  
Δωροθέα