Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

Τι ρόλο παίζουν στη ζωή μας τα χρώματα.Το κάθε ενεργειακό μας κέντρο συνδέεται με ένα χρώμα αναφέραμε νωρίτερα . Το κάθε χρώμα έχει και ανάλογο κραδασμό ενέργειας τόσο επάνω μας όσο και στο περιβάλλον μας. Υπάρχουν κάποια χρώματα που νιώθουμε άνετα μαζί τους και κάποια που δεν τα μπορούμε καθόλου. Υπάρχει άραγε κατεύθυνση από τους «κυβερνήτες» του πλανήτη όσον αφορά τα χρώματα? Σαφώς και υπάρχει, γιατί αυτοί βασίζονται στη άγνοια μας κι έτσι δίνουν μια μορφή κατεύθυνσης στα «πρόβατα» λαό. Ο οποίος λαός όσο πάει και ομαδοποιείτε  και θέλει απεγνωσμένα να μοιάζει στον διπλανό του. Δεν έχει δική του άποψη για την εξωτερική του εμφάνιση, αλλά την αφήνει στη μόδα. Έτσι η μόδα κατευθύνει με την «ησυχία» της και δημιουργεί τα «ρομπότ» που μοιάζουν με ανθρώπους. Αυτοί όμως οι άνθρωποι δεν ξέρουν γιατί φορούν αυτά που φορούν, γιατί βάζουν σκουλαρίκια παντού, γιατί κάνουν τατουάζ παντού. Πόσο αλλάζουν την ενέργειά τους και πόσο «βοηθούν» με την μη αντίστασή τους σε αυτή την ομαδοποίηση και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης.
Τα χρώματα λοιπόν, έχουν την ιδιότητα της θεραπείας όταν γνωρίζουμε σε τι απευθύνεται το κάθε ένα από αυτά. Το ροζ, το κοριτσίστικο είναι το χρώμα της αγάπης δίχως όρους και όρια. Τα κοριτσάκια μεγαλώνουν μέσα στο ροζ για να μπορέσουν αργότερα να δεχτούν με μεγάλη ευκολία τα όσα θα επακολουθήσουν στο ρόλο που θα αναλάβουν στη ζωή, ως σύντροφος και ως μάνα, υπήρχε και υπάρχει μια μορφή κατεύθυνσης στον γυναικείο πληθυσμό. Αν έχετε στο κοντινό σας περιβάλλον κάποια γυναίκα που έχει αντίθετη συμπεριφορά από την κλασική «γυναίκα» ρωτήστε την, το πιο σίγουρο είναι να σας πει ότι δεν μεγάλωσε μέσα στο ροζ.  


Το γαλάζιο που μεγαλώνουν τα αγόρια είναι κατεύθυνση του λόγου. Να μπορούν να λένε ότι θέλουν. Θα παρατηρήσετε ότι επειδή τα αγόρια δεν θέλουμε να έχουν θετικά συναισθήματα, αποφεύγουμε να τους βάζουμε χρώματα όπως το ροζ ή το πορτοκαλί. Έτσι οι κλασικοί άντρες γύρω μας είναι σκληροί και απόμακροι και αν επιλέξουν να κλάψουν θα το κάνουν χωρίς να τους δει κανένας. 

ετικέτα διαλογισμός 
Δωροθέα