Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Η ψυχή και η σκλαβιά της ( η ψυχή είναι η Χιονάτη )


Η χιονάτη στο παραμύθι αντιπροσωπεύει την ψυχή,  η οποία είναι αγνή, λευκή και από την ίδια πηγή ενέργειας, την Αγάπη. Το σώμα του καθενός χρειάζεται μια ψυχή για να υπάρχει, για να κινείται, για να τρώει κ.λ.π. ‘Όπως μάθαμε, και τα τελευταία χρόνια, είναι ότι ακόμη και τα φυτά έχουν ψυχή. Η ψυχή λοιπόν είναι η κινητήριος δύναμη που κάνει τα πάντα να υπάρχουν πάνω στον πλανήτη. Τι συνθέτει όμως αυτή την κινητήριο δύναμη που λέγεται ψυχή? Η ψυχή του καθενός μας, έχει μέσα της τα στοιχεία της αυθεντικότητάς μας. Άνθρωποι που


 «εκμεταλλεύτηκαν» αυτά τα στοιχεία της αυθεντικότητάς τους, είναι όλοι αυτοί που έχουν μείνει στην ιστορία.  Είναι αυτό που ονομάζουμε εμείς άστρο. Αυτό το άστρο που σε αυτούς τους ανθρώπους φεγγοβολούσε τόσο δυνατά που δεν μπόρεσαν να το αγνοήσουν. Θα αναφέρω μερικά τέτοια ονόματα ανθρώπων με «άστρο». Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Μαρινέλλα, Πάριος, Μπετόβεν, Μότσαρτ, Καβάφης, Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Μέγας Αλέξανδρος….. Είναι πάρα πολλοί που θα έπρεπε να τους αφιερώσω ένα κεφάλαιο. Κάνεις δεν μπορεί να τους αντικαταστήσει, ούτε να τους μοιάσει. Γιατί αυτοί όλοι είναι αυθεντικοί και το αυθεντικό είναι πραγματικό, αληθινό. Το αυθεντικό δεν θέλει κόπο, απλώς υπάρχει μέσα από μας. Έτσι αυτοί οι άνθρωποι καταρρίπτουν περίτρανα το « ουδείς αναντικατάστατος». Μία φράση η οποία τελικά απευθύνεται σε σένα και σε μένα, που δεν έχουμε βρει την αυθεντικότητά μας. Γιατί το αυθεντικό δεν έχει αντικαταστάτη. Εμείς λοιπόν οι «κοινοί θνητοί» που νομίζουμε ότι δεν έχουμε άστρο, είμαστε αναλώσιμοι και μπορεί εύκολα κάποιος να μας αντικαταστήσει. Σωστά, γιατί όλοι μας είμαστε αντίγραφα όλων των γύρω μας. Στην προσπάθειά μας να τους μοιάσουμε, χάσαμε τελείως την ουσία μας και ναι το δικό μας άστρο. Γίναμε εμπόρευμα. Είναι ενοχλητικός  αυτός ο χαρακτηρισμός? Όμως είναι η αλήθεια. Οι  τραγουδιστές του σήμερα, οι οποίοι  δεν τραγουδούν από την ψυχή τους, είναι οι ίδιοι εμπόρευμα. Αυτά που τραγουδούν χάνονται σχεδόν αμέσως, γιατί αυτά τα ίδια τα τραγούδια είναι εμπορεύματα τα οποία  ταιριάζουν στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Το εμπόρευμα όμως έχει ημερομηνία λήξης. Ενώ τα τραγούδια, οι στοίχοι και οι ταινίες που έχουν μέσα τους ψυχή, δεν έχουν χώρο και χρόνο, Ζουν μέσα στην αιωνιότητα και μέσα από αυτά ζουν στην αιωνιότητα και οι δημιουργοί τους. Όταν στο αυθεντικό μπει η λογική και το μυαλό, τότε η όλη ομορφιά της αυθεντικότητας εξαφανίζεται και δεν υπάρχει. Φαντάζεστε τι προσπάθεια πρέπει να έκανε η κοινή λογική, τότε στο παρελθόν στο άκουσμα του αεροπλάνου, του τηλεφώνου, του αυτοκινήτου? Ευτυχώς όμως για μας, αυτοί οι άνθρωποι που είχαν την αυθεντικότητα τους σαν «οδηγό» δεν άκουσαν τους διπλανούς τους και τον περίγελό τους.  Έτσι για να υπάρξει το αυθεντικό, μοναδική κινητήριο δύναμη πρέπει να έχει την ψυχή, με βοηθό την καρδιά και όχι το μυαλό. Γιατί το μυαλό βάζει τις λογικές εξηγήσεις και επειδή το μυαλό έχει όρους και όρια, δεν ενστερνίζεται το αυθεντικό και το βαφτίζει τρέλα!!! Γι’ αυτό και αρκετοί συνάνθρωποί μας έγιναν γνωστοί μετά το θάνατό τους. Το αυθεντικό τους στοιχείο ήταν αρκετά προχωρημένο για τα δεδομένα της χρονικής περιόδου που βίωναν.
Η ψυχή ως κινητήριος δύναμη έρχεται από το σύμπαν, από το άπειρο. Από  κει παίρνει την ενέργεια που χρειάζεται. Είναι η ίδια ενέργεια  που κρατάει το σύμπαν σε ισορροπία. Η ενέργεια αυτή ονομάζεται Αγάπη. Μέσα από την ενέργεια λοιπόν της αγάπης αυτής που δεν έχει όρους και όρια υπάρχει το Όλον.
Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει και καταρρίπτεται το τυχαίο. Δεν υπάρχει κανένα τυχαίο συμβάν. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Έτσι και η γέννηση του κάθε ένα από εμάς έχει ένα λόγο μία αιτία. Δεν ήρθαμε εδώ τυχαία. Εμείς επιλέξαμε την συγκεκριμένη στιγμή της γέννησής μας, εμείς επιλέξαμε τους γονείς μας, το περιβάλλον μας, το όνομά μας και γενικά το μεγαλύτερο πλάνο της ζωής μας.  Φανταστείτε ότι η ζωή που έχετε επιλέξει να κάνετε με τη γέννησή σας είναι σαν ένα διαμέρισμα άδειο. Τα δωμάτια του διαμερίσματος που έχετε είναι δεδομένα, που αναλογούν στους γονείς, στον σύντροφο ή συντρόφους, στις σπουδές και στη δημιουργία της δικής σας οικογένειας. Οι λεπτομέρειες του διαμερίσματος ως διακόσμηση ανήκουν στην ελεύθερη βούληση που έχει ο καθένας μας. Δηλαδή πόσα και ποια έπιπλα θα βάλουμε μέσα σε αυτό είναι καθαρά δική μας επιλογή. Αυτό θα το παραλληλίσουμε με τις επιλογές του εγώ- συνήθειας- επιβολές- πρέπει . Η ψυχή έκανε την επιλογή της ως ξεκίνημα, όμως μετά μας αφήνει εντελώς ελεύθερους στην όποια επιλογή.


Τόσα χρόνια σχεδόν όλοι μας επιλέγουμε με βάση το εγώ και σπάνια ακούμε τη μικρή φωνούλα της ψυχής μας,  που βρίσκεται βαθιά μέσα μας. Το εγώ εκπαιδεύτηκε από τον  περίγυρό μας για να γίνει ισχυρό και δυνατό. Αργότερα αυτό το εγώ θα συναντήσει πόνους, δυστυχίες, αρρώστιες, απώλειες κλπ.  Γιατί η ζωή να έχει τόσο πόνο? Όλοι μας κυνηγάμε απεγνωσμένα την ευτυχία μέσα  στο χρήμα, τον καλό σύντροφο, την επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση,  αυτά έρχονται και εμείς νιώθουμε την ευτυχία για πολύ λίγο και αμέσως μετά πέφτουμε στη μιζέρια μας γιατί? Αυτό το γιατί εμένα με προβλημάτισε πάρα πολύ και πάρα πολλά χρόνια για να φτάσω επιτέλους να δω την αλήθεια. Μια αλήθεια που μας την κρύβουν επιμελώς και υπάρχει σκοπιμότητα μέσα σε αυτή την απόκρυψη. Το κατεστημένο θέλει σκλάβους και φοβισμένους. Το ζητούμενο είναι να βγείτε και εσείς μια για πάντα από αυτό το στοιχειωμένο διαμέρισμα που έχετε και να το γεμίσετε με Φως. Φτάνει, αρκετά πονέσατε, αρκετά στερηθήκατε, αρκετά υποφέρατε.

ετικέτα Η Χιονάτη 


Δωροθέα