Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Τα εφτά ενεργειακά κέντρα στο σώμα μας ( οι εφτά νάνοι )

Οι εφτά νάνοι είναι αυτά τα ενεργειακά κέντρα του κάθενός μας που βρίσκονται μέσα στο σώμα μας .


 Γι αυτό και τους νάνους στο εν λόγο παραμύθι τους βλέπουμε να είναι 
μικροσκοπικοί και ο καθένας να έχει και ένα συγκεκριμένο χρώμα στο σκουφί του. Το χρώμα που έχει ο κάθε νάνος στο σκουφί του αναλογεί σε κάθε κέντρο. Τα οποία κέντρα είναι τα εφτά μυστικά περάσματα που έχει ο καθένας μας.
Φανταστείτε λοιπόν ότι αυτά είναι 7 μικρές «δίνες» ενέργειας μέσα στο σώμα μας για να ρυθμίζουν την γενική ενέργεια και λειτουργία. Η σωστή λειτουργία αυτής της «δίνης» είναι αυτή που ρυθμίζει και τη σωστή λειτουργία σε όλο μας το σώμα. Κανείς μας δεν ξέρει αν λειτουργούν σωστά, αν λειτουργούν και τα εφτά. Μαζί θα μάθουμε πότε λειτουργούν σωστά και πως μπορούμε να τα «βοηθήσουμε» να δουλεύουν σωστά έτσι ώστε η ενέργεια μέσα στο σώμα μας να ρέει χωρίς εμπόδια. Γιατί  όταν αυτά δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν η ενέργεια δεν προχωράει σωστά μέσα στο σώμα και δημιουργούνται τοξίνες και στη συνέχεια ασθένειες. Αυτά τα κέντρα «ευθύνονται»  για πόνους στη μέση, που δεν βλέπουμε  καλά, που έχουμε συχνούς πονοκεφάλους, που έχουμε έλκος στο στομάχι και πάει λέγοντας. Εδώ λοιπόν μέσα από αυτή τη διαδρομή που θα κάνουμε σε αυτό το βιβλίο θα δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα ένα όνειρο που έχει ο καθένας μας και αυτό που πάντα ευχόμαστε όλοι μας. Εις υγείαν ή στην υγειά μας που λέμε όταν πίνουμε.
Πάντα όλοι μας ανανεώνουμε την ενέργεια του  σπιτιού μας. Ανοίγουμε τα παράθυρα, το σκουπίζουμε,  το σφουγγαρίζουμε κλπ. Το ίδιο κάνουμε και στο σώμα μας από την έξω του μεριά. Κάνουμε μπάνιο, αλλάζουμε ρούχα, φροντίζουμε την κώμη μας. Τα τελευταία χρόνια μας είπαν να προσέχουμε και τη διατροφή μας και προσπαθούμε όσο μπορούμε να αποφεύγουμε τα λιπαρά και τα ανθυγιεινά . Κι όμως οι ασθένειες δεν μειώνονται όλο και αυξάνονται. Αυξάνεται η τεχνολογία και αυξάνονται οι ασθενείς και γενικά οι θάνατοι. Όχι πως όταν μπούμε στη διαδικασία να βελτιώσουμε την ενέργεια στο σώμα μας θα ζήσουμε αιώνια, απλώς θα βελτιώσουμε στον μέγιστο βαθμό τις συνθήκες επιβίωσης μας, γιατί το αξίζουμε και θα φύγουμε από τη ζωή ήρεμα και γαλήνια.
Την ενέργεια λοιπόν στο σώμα τη ρυθμίζουν αυτά τα κέντρα τα οποία  τα μετράμε από κάτω προς τα πάνω στο σώμα μας. Όλα βρίσκονται στην σπονδυλική μας στήλη.  Για να καταλάβετε όμως που ακριβώς είναι το καθένα θα σας δώσω τη θέση του στη μπροστινή μεριά του σώματος Το 1ο  βρίσκεται στο σημείο τη ήβης , το 2ο ένα δάκτυλο κάτω από τον αφαλό, το 3ο στο στομάχι, το 4ο στο στέρνο, το πέμπτο στο λακκάκι του λαιμού, το 6ο στο μέτωπο  ανάμεσα στα φρύδια και λίγο πιο πάνω, το λεγόμενο 3ο μάτι και το 7ο στην κορυφή του κεφαλιού.