Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

Λερναία Ύδρα μύθος & αποκρυπτογράφηση


Λερναία Ύδρα  ο μύθος πηγή από  Βικιπαίδεια


Η Λερναία Ύδρα  είναι μυθικό όν με επτά ή εννέα κεφάλια, το οποίο σκότωσε ο Ηρακλής στον δεύτερο από τους δώδεκα άθλους του. Καρπός της Έχιδναςκαι του Τυφώνα, η Λερναία Ύδρα ήταν αθάνατη. Δρούσε στην περιοχή Λέρνη - βαλτότοπος που βρίσκεται νότια του Άργους - απ'όπου πήρε και το όνομά της. Το άντρο της βρισκόταν στους πρόποδες του όρους Ποντίνου, κοντά στην Πηγή της Αμυμώνης. Σύμφωνα με τον μύθο, όταν ο Ηρακλής έκοβε ένα κεφάλι, έβγαιναν δύο. Μόνο καίγοντάς το με φωτιά κατάφερε να σταματήσει τον πολλαπλασιασμό και αυτό το κατάφερε με την βοήθεια του ανιψιού του Ιολάου. Το τελευταίο κεφάλι, που ήταν και το κεντρικό κι αθάνατο, το έκοψε και το έθαψε στη γη για να μην ξαναζωντανέψει. Από το αίμα της ο Ηρακλής έκανε τα βέλη του δηλητηριώδη. Από το δηλητήριο αυτό δεν γλύτωσε ούτε ο ίδιος, ούτε και ο Κένταυρος Χείρωνας.

Αποκρυπτογράφηση του μύθου
H Λερναία Ύδρα αντιπροσωπεύει τα αρνητικά συναισθήματα  του κάθε ανθρώπου.
Κάθε αρνητικό συναίσθημα αντιπροσωπεύει κάθε ένα από τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας. Όσο το κάθε κεφάλι, συναίσθημα, το κόβουμε, δηλαδή το καταπίνουμε, το κρύβουμε, κάνουμε ότι δεν υπάρχει τότε στη θέση του ξεφυτρώνουν δύο κεφάλια, δύο αρνητικά συναισθήματα.
Αν υποθέσουμε ένα από τα κεφάλια είναι ο θυμός, όταν  τον καταπνίξουμε τότε στη θέση του θα βγουν δύο κεφάλια, η οργή και το μίσος.
Το αρνητικό συναίσθημα με το να το αγνοώ δεν σημαίνει ότι σταμάτησε να υπάρχει, του δίνω την μορφή της αθανασίας, δηλαδή την ελευθερία να με τρώει αργά και βασανιστικά σαν το σαράκι.
Αυτό που έκανε ο Ηρακλής για να καταφέρει τελικά να μην ξανά βγει άλλο κεφάλι αφού το έκοβε το έκαιγε με φωτιά και τότε αυτό σταμάτησε.
Η φωτιά έχει την έννοια της αλήθεια, την αναζήτηση σε βάθος να βρω από τι ξεκινάει το συναίσθημα, από πού, από ποιες σκέψεις, κάτω από ποιες συνθήκες. Όταν στο συναίσθημα ρίξω το φως της αλήθειας, τότε αυτό σταματάει σταδιακά να εμφανίζετε.
Με την γνώση της αλήθειας στη συνέχεια, για κάθε συναίσθημα τότε το θηρίο αυτό θανατώνετε.  Τότε γεμίζουμε το σώμα μας με υγεία και αρμονία.

Δωροθέα  

Για τον θυμό μπορείτε να διαβάσετε επίσης  :
Συναίσθημα εχθρός ή βοηθός … θυμός – τύψεις – ενοχές