Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Usui Reiki Ryoho

Reiki(Ρέϊκι)
Το Άγγιγμα που θεραπεύει και αναζωογονεί

Τι είναι το Reiki:  Μια ολιστική θεραπευτική μέθοδος, ένας φυσικός τρόπος πρόληψης και αποκατάστασης της σωματικής και ψυχικής υγείας. Η συνεδρία του reiki γίνεται σ’ έναν χώρο ήσυχο, αρωματισμένο και με ήχους απαλής μουσικής.
Η δόνηση του reiki, δηλ. της ζωτικής ενέργειας, θα κατακλύσει από τα πρώτα λεπτά όλο το σώμα και η χαλάρωση θα είναι σχεδόν άμεση.
Κατά τη συνεδρία με το reiki, ο αποδέκτης αποφασίζει, σε υποσυνείδητο επίπεδο, εάν και πόση ζωτική ενέργεια θέλει να δεχτεί. Συνεπώς, το reiki λαμβάνει υπ’ όψη του τις ατομικές ανάγκες του καθενός.
Η διέγερση του μεταβολισμού, ακολουθεί μετά τη χαλάρωση και αποτοξινωτικοί μηχανισμοί του σώματος, μπαίνουν σε λειτουργία.
Πως μπορεί να βοηθήσει το reiki:  Σε γενικές γραμμές το reiki μπορεί να βοηθήσει στις περισσότερες ασθένειες, πολλές εκ των οποίων είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιου stress ή κακής διατροφής.
Το reiki μπορεί να αντιμετωπίσει έλκος, ημικρανίες, πόνο στο λαιμό και στην πλάτη, ερεθισμό του εντέρου, γενική κόπωση και κατάθλιψη. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει την ίαση τραυμάτων, σπασμένων οστών, ορμονικών διαταραχών, άγχος, φοβίες, αϋπνία.
Αρνητικές παρενέργειες από την ενέργεια του reiki δεν υπάρχουν, είναι μια ασφαλής μέθοδος για κάθε ηλικία.

Σημείωση: Το reiki και γενικά οι εναλλακτικές θεραπείες, δεν αντικαθιστούν την κλασική ιατρική. Μπορούν όμως να λειτουργήσουν συνδυαστικά, για καλύτερα και άμεσα αποτελέσματα.

Πώς μπορεί να βοηθήσει το ΡέικιΤο ρέικι είναι ένα σύστημα θεραπείας για χαλάρωση και αναζωογόνηση του σώματος, του μυαλού και του πνεύματος. Αυτό ενθαρρύνει το θεραπευτικό μας σύστημα να εργάζεται με περισσότερη επάρκεια. Δεν έχει επιβλαβή αποτελέσματα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με οποιονδήποτε άλλο τρόπο θεραπείας.Η ποσότητα του Ρέικι που χρειάζεται εξαρτάται από τη γενική υγεία και ηλικία του λήπτη και επίσης από το πόσο σοβαρή ή μακροχρόνια είναι η ασθένεια.  Για σπασμένα οστά, μολύνσεις, καψίματα και άλλες επείγουσες καταστάσεις αυτό μπορεί δραματικά να ελαττώσει την περίοδο θεραπείας και να προαγάγει μια περισσότερο ολοκληρωμένη θεραπεία. Στην περίπτωση μακρόχρονου πόνου, αμνησίας και ψυχολογικών προβλημάτων, τακτικές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν το πρόσωπο να ελαττώσει και τελικά να εξαλείψει τη χρήση των φαρμάκων.Είναι μεγάλη ωφέλεια για σοβαρές ασθένειες. Με συστηματικές θεραπείες Ρέικι, πολλές από τις δυσάρεστες παρενέργειες μιας ισχυρής χημειοθεραπείας καθώς επίσης και ραδιοθεραπείας ανακουφίζει κατά πολύ. Αυτό αναζωογονεί το ανοσοποιητικό σύστημα και το βοηθά να αποκτήσει δύναμη και αντοχή.Φυσικά σε περιπτώσεις σοβαρών και μακροχρόνιων ασθενειών, ειδικά με ηλικιωμένους, δεν μπορούμε να υποσχεθούμε πλήρη θεραπεία, περισσότερη από κάθε άλλη δυνατή μορφή θεραπείας. Οπωσδήποτε, τα γενικά δυναμωτικά και αναζωογονητικά αποτελέσματα του Ρέικι μπορούν, σε μεγάλο βαθμό, να ενισχύσουν την δυνατότητα μιας ολοκληρωτικής θεραπείας.Η θεραπεία Ρέικι είναι πολύ απλή. Δεν είναι ανάγκη να βγάλουμε τα ρούχα μας. Φορέστε κάτι το οποίο θα θα αισθάνεστε άνετα. Μπορείτε να λάβετε την θεραπεία ξαπλωμένοι ή σε καθιστή θέση. Η ολοκληρωμένη θεραπεία διαρκεί λίγο περισσότερο από μία ώρα. Ο θεραπευτής θα τοποθετεί τα χέρια του σε μία σειρά θέσεων επί του σώματος σας, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο σε περιοχές του σώματος όπου χρειάζεται περισσότερη θεραπεία.Μολονότι δεν είναι απαραίτητο να είστε σιωπηλοί κατά τη διάρκεια της θεραπείας, είναι συνήθως καλύτερο να διατηρήσετε τη συζήτηση στο ελάχιστο. Μερικές φορές ο θεραπευτής χρησιμοποιεί μουσική ή ευχάριστα αρώματα για να ενισχύσει την ατμόσφαιρα ηρεμίας, η οποία με τη σειρά της, θα βοηθήσει την θεραπευτική διαδικασία.Στο τέλος της θεραπείας, θα έχετε χρόνο να συζητήσετε για τη την πορεία που θα ακολουθήσετε ως προς της επόμενες συνεδρίες Ρέικι.