Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

4ο μυστικό πέρασμα


4Ο  ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Ο νάνος με το πράσινο σκουφάκι και μυστικό πέρασμα για την αγάπη . Επιλέγω να φορώ το πράσινο χρώμα κατά τη μελέτη αυτού του κέντρου. Αυτό το κέντρο όπως θα θυμάστε απευθύνεται στην καρδούλα μας. Η οποία είναι γεμάτη από πόνο μέσα από τις σχέσεις και μέσα από όλα τα γεγονότα τα άσχημα που παρουσιάστηκαν στη ζωή μας. Να θυμηθούμε πρώτα μερικές από τις ιδιότητες του 4οθ αυτού κέντρου  ή κέντρο της καρδιάς ή Αναχάτα Βρίσκεται στο κέντρο του Θώρακα. Το Χρώμα του είναι το πράσινο σμαραγδί. Ο Αδένας του είναι ο  Θύμος* αδένας. Αίσθηση του η Αφή. Στοιχείο του ο Αέρας. Στο Φυσικό σώμα συνδέεται με τους  πνεύμονες, το αναπνευστικό σύστημα, το θώρακας, την  καρδιά, τη θωρακική κοιλότητα,  το αίμα,  το ανοσοποιητικό σύστημα.
Όταν Δυσλειτουργεί έχουμε: κατάθλιψη, ψυχικό πόνο, συναισθηματικά εμπόδια, απογοήτευση, έλλειψη τρυφερότητας, συναισθηματική ψυχρότητα, ασθένειες καρδιαγγειακού ή αναπνευστικού συστήματος
Όταν έχει Αρμονική λειτουργία υπάρχει σε μας: Αγάπη, εμπιστοσύνη, θετικά συναισθήματα, αισιοδοξία, θεραπεία, εσωτερική χαρά, ζεστασιά, ευτυχία, συμπόνια, ενότητα, προσφορά, «σοφή καρδιά».
Μέσα στη διαδρομή μας σε αυτό το κέντρο θα ασχοληθούμε με τα θετικά συναισθήματα, την απογοήτευση, συναισθηματική ψυχρότητα – έλλειψη τρυφερότητας και στοργής,  εμπιστοσύνη, αισιοδοξία, ταπεινότητα- καλοσύνη- συμπόνια, κατανόηση, ηρεμία- γαλήνη.
Θετικά συναισθήματα
Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τα θετικά συναισθήματα.
Πώς μπορώ να έχω θετικές σκέψεις αν δεν καλλιεργήσω στο μυαλό μου τα θετικά συναισθήματα?
Αν προσπαθώ να σκεφτώ θετικά και μέσα μου εκπέμπω φόβο, αμφιβολία, τότε η θετική σκέψη μοιάζει με γέννημα της φαντασίας μου και ίσως τη νιώθω και σαν καταπίεση. Και όταν κάτι πάει διαφορετικά από τη θετική μου σκέψη, τότε λέω, «βλακείες είναι αυτά» και νιώθω ότι είναι  «ηλίθιοι»  όσοι τα πιστεύουν. Η θετική σκέψη πρέπει να συνεργαστεί με το θετικό συν-αίσθημα για να λειτουργήσει.
Τη διαφορά του κρύου από τη ζέστη, του πικρού από το γλυκό μπορούμε εύκολα να τα διακρίνουμε, μέσα από τις αισθήσεις μας. Μπορώ έτσι να αναγνωρίσω πόσο όμορφα νιώθω όταν έχω τη θαλπωρή της ζέστης και την γλυκιά γεύση της σοκολάτας. Όπως μπορώ να αναγνωρίσω πόσο άβολα μπορεί να νιώσω όταν κρυώνω ή φάω ένα φαγητό που έχει χαλάσει και είναι πικρό. Αυτά που μπορώ να αναγνωρίσω με τις αισθήσεις μου, μπορούν να με βοηθήσουν να αναγνωρίσω και τα συναισθήματά μου μέσα από το νιώθω. Μπορώ να συνεργαστώ με το νιώθω.
Η αίσθηση έρχεται μέσα από την αφή, την όραση, τη γεύση, ακοή, όσφρηση, έτσι έχει να κάνει με την αντίληψη και την κατανόηση.
Το συν- αίσθημα έχει να κάνει με το αντιλαμβάνομαι μέσω τον αισθήσεων συγχρόνως με την κατανόηση.

( 4ο μυστικό πέρασμα )

Δωροθέα