Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ο αριθμός 7

Ο ιερός αριθμός εφτά βρίσκεται σχεδόν παντού, στο πλανητικό μας σύστημα, στις μέρες της εβδομάδας, στις νότες της μουσικής, στα 


Σεραφείμ και τα Χερουβείμ, στα 7 τσάκρα του σώματος, στα 7 χρώματα της ίριδας, στα 7 σώματα, 7 Θανάσιμα αμαρτήματα, σε πολλά άλλα, αλλά και στα 7 μυστήρια της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας, της αδιαίρετης και Δοξασμένης Τριάδας.

Όλα τα μυστήρια της Ορθοδοξίας είναι σημαντικά όμως αυτό της Βάφτισης είναι αυτό που ενώνει το φυσικό μας σώμα με το Άγιο Πνεύμα το οποίο, μας χρήζει Δόκιμους Χριστιανούς και βοηθούς του Θεού ( δούλος= βοηθός).
Μέσα από αυτό το μυστήριο ο πιστός αυτομάτως παίρνει τη Θεία Γνώση από το Άγιο Πνεύμα. Το Άγιο Πνεύμα καθαρίζει τις αμαρτίες μας, με την προϋπόθεση να μην κάνουμε άλλες κατά τη διάρκεια του βίου μας, αλλά και πάλι ο φιλεύσπλαχνος Πατέρας μας έχει δώσει τον τρόπο κάθαρσης μας.
Αφού γεννηθούμε Πνευματικά και λάβουμε τη σφραγίδα Του Χριστού, ο Χριστός καταλαμβάνει τις εισόδους της ζωής. Από τις ίδιες εισόδους από τις οποίες λαμβάνομε στον οργανισμό μας τον αέρα και την τροφή, για να διατηρούμαστε στη ζωή. Από τη μία εισέρχεται ως μύρο και ευωδία και από την άλλη ως τροφή. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να διατηρούμε αυτές τις εισόδους όσο πιο «καθαρές» μπορούμε.
Αυτός ο δρόμος της Βάφτισης δόθηκε σε μας ως περιουσία από τον Ιησού, μετά την σταύρωση Του μαζί με τη διδασκαλία Του για την δική μας πορεία για να ζήσουμε μία ελεύθερη ζωή.  
(Πνευματικότητα ) 

Δωροθέα   
βιβλιογραφία Περί της εν Χριστώ Ζωής Άγιου Νικολάου Καβάσιλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου