Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Τι είναι το πεπρωμένο μπορώ να το αποτρέψω ?

Ο κάθε άνθρωπος που γεννιέται έχει στη ζωή του μία διαδρομή να 


περάσει μέσα από κάποια μονοπάτια προκαθορισμένα. Είναι αυτά τα μονοπάτια που μοιάζουν ότι δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε.
Τα επίπονα μονοπάτια τα ονομάζουμε πεπρωμένο και τα ευχάριστα που μοιάζουν αναπάντεχα τα ονομάζουμε θαύματα.
Πώς λειτουργεί το πεπρωμένο ? Κάτω από ποιες συνθήκες ενεργοποιείτε ? Μπορώ να το αποτρέψω και να το αποφύγω?
Όταν γεννιόμαστε είναι σαν να έχουμε στην κατοχή μας – κληρονομιά μας – ένα σπίτι ( πεπρωμένο). Το σπίτι αυτό αφορά όλη μας τη ζωή. Κάθε του δωμάτιο αντιστοιχεί και σε συμβάντα, τους γονείς μας, τον σύντροφο, τη διαδρομή της καριέρας κλπ. Το σπίτι αυτό έχει μέσα του και αποθήκες όπου σε αυτές τις αποθήκες είναι «κρυμμένες» οι ασθένειες που θα μας συμβούν στην πορεία της ζωής μας .
Το σπίτι ευτυχώς είναι εντελώς άδειο από έπιπλα κλπ. Οπότε σε μας τίθεται το πώς θα το επιπλώσουμε και πως θα το στολίσουμε. Αν για παράδειγμα το «δωμάτιο» σύντροφο εμείς θα το στολίσουμε με αγάπη, φροντίδα, κατανόηση κλπ.
Μπορώ να αποτρέψω έναν δυσάρεστο δρόμο/ πεπρωμένο ?
Σαφώς και μπορώ !!!
Το μεγαλύτερο δώρο που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο είναι η Ελεύθερη Βούληση. Δηλαδή ο άνθρωπος να είναι πάντα σε θέση να επιλέξει με την συμπεριφορά του είτε να ενεργοποιήσει είτε να αποτρέψει το πεπρωμένο.  Το πώς μπορεί ο άνθρωπος να το κάνει αυτό, είναι να ακολουθεί τα βήματα της καλοσύνης, της αρετής και όχι του εγώ του.
Ένας λόγος που ο Θεός Πατέρας μας είναι ενάντια σε όσους λένε το μέλλον είναι αυτός. Όταν κάποιος σου λέει το μέλλον είναι σαν να σου αφαιρεί το δικαίωμα της Ελεύθερης Βούλησης σου, ενεργοποιώντας σου έναν δρόμο να τον βιώσεις έτσι κι αλλιώς. Ενώ εσύ με την Ελεύθερη Βούληση που έχεις και τη στάση αγάπης που θα κρατήσεις έχεις πολλές πιθανότητες να μην τον βιώσεις.
Άρα όταν γνωρίζω ότι κάθε μέρα εγώ είμαι ο καπετάνιος στο τιμόνι της ζωής μου και ότι η θάλασσα και ο άνεμος θα λειτουργούν σύμφωνα με τον ρυθμό που θα εκπέμπω.

Αν ο ρυθμός που θα εκπέμπω είναι της Αγάπης τότε θα έχω πάντα στο πλευρό μου και Εκείνον, έτσι το ταξίδι μου γίνεται αυτόματα ευλογία.
  ( ευημερία)

Δωροθέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου