Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτοσυγκέντρωση.


Γιατί μου χρειάζεται η αυτοσυγκέντρωση?


Η αυτοσυγκέντρωση ως εκπαίδευση θα σας μάθει να βρίσκεστε εκατό τις εκατό στο εδώ και τώρα. Θα σας βοηθήσει σιγά – σιγά να λειτουργείτε συνειδητά. Έτσι το υποσυνείδητο θα αρχίσει να χάνει χώρο. Εσείς θα είστε ο κυρίαρχος του μυαλού σας και όχι το μυαλό σας, κυρίαρχος δικός σας.
Συγκεντρώνομαι σε αυτό που θέλω να κάνω. Ξεκινάω με μικρές ασκήσεις. Ας πούμε με τις δουλειές του σπιτιού ή με το διάβασμα ενός βιβλίου.
Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένη/ος στο Εδώ και Τώρα.
Κάθε σκέψη που έρχεται στο μυαλό μου στην αρχή απλώς την παρατηρώ. Μετά καταγράφω πόσες άσχετες σκέψεις έκανα ( χωρίς να κρίνω).
Η επόμενη κίνηση είναι κάθε σκέψη που έρχεται, όταν κάνω μια συγκεκριμένη δουλειά, που βέβαια η σκέψη αυτή δεν αφορά τη δουλειά αυτή, λέω στο μυαλό μου, «όχι τώρα, αυτή η σκέψη, αργότερα θα ασχοληθούμε με αυτό, τώρα πλένω τα πιάτα».
Αργότερα διάλεξε κάποια στιγμή της ημέρας χωρίς δουλειές κάθισε ήρεμα στον καναπέ σου και πες στο μυαλό σου ότι τώρα είναι η ώρα να στοχαστούμε. Άσε το βλέμμα σου σε πλάνη και επέτρεψε στο μυαλό σου να σε ταξιδέψει στις σκέψεις σου.
( 3ο μυστικό πέρασμα )

Δωροθέα