Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Οι βοηθητικές ρόδες στο ποδήλατο είναι μόνο για την αρχή !

Κοίταξε προς τα μέσα, ο εαυτός σου θα σε ανταμείψει με τον καλύτερο τρόπο.


Αυτό που κάθε άνθρωπος οφείλει να γνωρίσει είναι πως ό,τι χρειάζεται για την πνευματική του ανάπτυξη το έχει μέσα του, δεν χρειάζεται να πάει πουθενά αρκεί να στρέψει το βλέμμα του μέσα στην καρδιά του. Να κλείσει τα μάτια του, την αίσθηση της όρασης και να μάθει να «βλέπει» με τα μάτια της καρδιάς του, να αφουγκράζεται.
Όσο κάνουμε τους ανθρώπους να νομίζουν πως όλα είναι έξω από αυτούς και ότι χρειάζονται «βοηθητικές ρόδες», μαγκούρες και υποστυλώματα, από διάφορα τότε δεν θα μάθουν ποτέ, τι πραγματικά είναι.
Όταν ο Ιησούς είπε ότι έχουμε μέσα μας τον Θεό αυτό εννοούσε …. Και δεν είπε να ψάξουμε μακριά, γιατί πολύ απλά τότε το μακριά ήταν άλλο από το σημερινό ως προς τις αποστάσεις και τα δρώμενα. Ενώ το μέσα ήταν και είναι ένα, τόσα χρόνια παρέμεινε ίδιο.

Κοίτα μέσα σου και όλα είναι εκεί. Δώσε τις ερωτήσεις στο μυαλό σου και αυτό επειδή έχει έναν εκπληκτικό μηχανισμό με υπομονή θα σου δώσει όλες τις απαντήσεις. Αν εσύ βασιστείς και καλυφθείς από την πρώτη απάντηση, τότε αυτό θα σταματήσει να σου μιλά. Αλλά πάντα θα σε μπερδεύει. Γιατί εσύ δεν επέμενες στην ερώτηση που του έθεσες. Όταν επιμείνεις τότε αυτό θα σε οδηγήσει στην καρδιά σου και στην αλήθεια . 

( αναγέννηση )

Δωροθέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου