Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Δημιουργικός οραματισμός στη φύση

Η φαντασία και ο οραματισμός είναι ένα και το αυτό.


Η φαντασία στον άνθρωπο είναι ένα κομμάτι της φύσης του από όταν ήταν μικρό παιδί. Τα μικρά παιδιά όταν παίζουν με ένα αυτοκινητάκι ή ότι άλλο.. εκείνη την ώρα βιώνουν το παιχνίδι μέσα από τις εικόνες που δημιουργεί το μυαλό τους.. Αν δεν το έχετε παρατηρήσει την επόμενη φορά που θα δείτε ένα παιδί να παίζει παρατηρείστε το να δείτε που όλο αυτό που παίζει, το ζει σαν να είναι αλήθεια!!!
Όμως εμείς οι άνθρωποι από τη στιγμή που μεγαλώσαμε βγάλαμε αυτή τη διαδικασία από το μυαλό μας και τη χρησιμοποιούμε ακούσια κάποιες φορές … Είναι εκείνες τις στιγμές που έχουμε ένα απλανές βλέμμα προς το τίποτε και στα μάτια μας εσωτερικά έχουμε εικόνες, για τις διακοπές μας, για ένα αυτοκίνητο που θέλουμε να πάρουμε, για το σπίτι μας, για το νυφικό μας κλπ. 

Δημιουργικός οραματισμός στη φύση 

Καθίστε όσο πιο άνετα μπορείτε, επιλέξτε στιγμή της ημέρας που να μην είναι το στομάχι σας φορτωμένο.
Πάρτε 3 βαθιές αναπνοές από τη μύτη και εκπνοή από το στόμα. Αφήστε κάθε σκέψη έξω από σας για αυτά τα πέντε λεπτά που κρατάει το μουσικό ταξίδι.
Οραματιστείτε ότι βρίσκεστε σε ένα δάσος με ή χωρίς ποταμάκι, το τοπίο είναι δικό σας εσείς θα το δημιουργήσετε με τη δική σας φαντασία.
Απολαύστε αυτό το ταξίδι.
Όταν επιστρέψετε στο εδώ και τώρα πάρτε πάλι μια βαθιά αναπνοή από τη μύτη και εκπνοή από το στόμα. Τεντώστε καλά τα χέρια σας και τα πόδια.

Ένα ποτήρι νερό αμέσως μετά θα βοηθήσει σε όλη αυτή την αντιστρές διαδικασία.  

( διαλογισμός )
Δωροθέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου