Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ο δρόμος της Ελάχιστης Αντίστασης Dr. WAYNE W. DYER

Ζείτε μέσα σε ένα σύμπαν, η δημιουργική διαδικασία του οποίου
κρύβει απεριόριστο δυναμικό χαράς. Όταν εσείς αγαπάτε αντίστοιχα τον εαυτό σας, τότε είστε σύμφωνοι με το πεδίο της πρόθεσης, και έχετε επιλέξει τον δρόμο της ελάχιστης αντίστασης. Για όσο ακόμη διαθέτετε μια στάλα ΕΓΩ, θα εξακολουθήσετε να φέρετε κάποια αντίσταση, γι αυτό θα σας συμβούλευα να ακολουθήσετε τον δρόμο της ελάχιστης δυνατής αντίστασης.
Η μορφή και η ποσότητα των σκέψεων σας καθορίζουν το ποσοστό της αντίστασης.
-----------------------------------------------------------------------------
Το εγώ δηλαδή θα σας βάζει πάντα σε μια διαδρομή αντίστασης, όσο μικρό κι αν σας μοιάζει . Η αντίσταση είναι επίπονη και εξαντλητική. Είναι σαν να κολυμπώ κόντρα στα κύματα, ενώ όταν αφεθώ στην ελάχιστη Αντίσταση με οδηγό τον εαυτό και την ψυχή τότε όλα γίνονται πιο εύκολα, γιατί έχουν μέσα τους τη φυσικότητα.
Ότι φυσικό είναι πιο εύκολο και μειώνεται κατά πολύ ο κόπος.
--------------------------------------------------------------------------
Παρακάτω σας δίνω μερικά παραδείγματα προτάσεων που ανήκουν στο δρόμο της αντίστασης , τις οποίες στη συνέχεια της παραλλάσσω σε προτάσεις που ανήκουν στον δρόμο της ελάχιστης αντίστασης.
Αισθάνομαι ανησυχία για την κατάσταση της οικονομίας
Ζω μέσα σε ένα σύμπαν αφθονίας, επιλογή μου είναι να σκέφτομαι τα καλά που έχω και όλα θα πάνε καλύτερα. Το σύμπαν θα φροντίσει γι αυτό.
Έχω τόσα πράγματα να κάνω, που δεν θα τα προλάβω ποτέ.
Αυτή τη στιγμή νιώθω γαλήνη. Θα σκεφτώ αυτό και μόνο που κάνω αυτή τη στιγμή. Θα κάνω ειρηνικές σκέψεις. 
Η υγεία μου με απασχολεί αφάνταστα.
Είμαι υγιής και σκέφτομαι με υγιή τρόπο. Αρνούμαι να προσδοκώ την ασθένεια.
-----------------------------------------------------------------------
Αναζητήστε κι εσείς προτάσεις που καταλαβαίνετε ότι έχουν μέσα τους τον δρόμο της αντίστασης και αλλάξτε τους τον δρόμο στην ελάχιστη αντίσταση.
Όσο πιο πολύ ενδιαφέρεστε για την ουσία του εαυτού σας, τόσο πιο όμορφα θα νιώθετε.
Τίποτε δεν χαρίζετε σε κανέναν, ο καθένας φτάνει στο σημείο που εκείνος επιλέγει. Αν το τώρα σας έχει σημείο που δεν σας αρέσει ή σας πονά ή σας φοβίζει, σιγά σιγά και με υπομονή θα τα καταφέρετε να αλλάξετε την εικόνα.
Αφού υπάρχει έστω και ένας που κατάφερε να φτάσει στην απόλυτη αρμονία τότε μπορούμε όλοι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.
Κάθε μέρα τρέφουμε το σώμα μας με τροφή, τώρα μπορούμε να τρέφουμε και το νου μας με τροφή και γνώση που θα μας οδηγήσει στην ευτυχία.
( τέχνη ζωής ) 

Δωροθέα και απόσπασμα από το βιβλίο η Δύναμη της Πρόθεσης του Dr. WAYNE W. DYER