Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Απόσπασμα από το βιβλίο του Osho Δημιουργικότητα.

‘Ένας άδειος νους είναι δημιούργημα του Θεού. Ένας άδειος νους είναι το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο.

Άδειος νους είναι αυτός ο νους που ξέρει ότι κάθε στιγμή βρίσκεται στο σωστό σημείο, δεν αναρωτιέται, δεν ανησυχεί, δεν αγωνιά, δεν κρίνει, δεν κατατάσσει. Απλώς είναι.
Ο διάβολος είναι αδύνατον να μπει σε έναν άδειο νου! Ο διάβολος μπορεί να μπει μόνο μέσα σε ένα νου που έχει εμμονές με τη δραστηριότητα. Ο διάβολος ποτέ δεν θα σου πει «χαλάρωσε». Λέει : « Κάνε κάτι, άνθρωπέ μου η ζωή περνά»
Και όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι που έχουν αφυπνιστεί προς την αλήθεια της ζωής, έχουν φτάσει να αντιληφθούν ότι ο άδειος νους δίνει χώρο στο Θεϊκό να μπει μέσα σου.
Η δραστηριότητα είναι εκείνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον διάβολο, όχι ο άδειος νους. Δεν θα τολμήσει να μπει μέσα σου γιατί αυτή η κενότητα θα τον σκοτώσει. Αν όμως είσαι γεμάτος με μια βαθιά ανάγκη, με μια πιεστική ανάγκη να είσαι δραστήριος ( δραστήριος ως προς το σκέφτομαι εννοεί. Όχι ως προς το παράγω.)  τότε θα αναλάβει ο διάβολος.
Κάθε μέρα μπορώ να δρω μέσα από μία διαδρομή αρμονίας μέσα από έναν κενό νου. Κενός νους δεν σημαίνει ότι θα πάθω αμνησία και δεν θα θυμάμαι πως ανοίγει το μάτι της κουζίνας. Αλλά θα σταματήσω να λειτουργώ μέσα από αγχωτικές διαδρομές για το τι θα γίνει αύριο, μεθαύριο κλπ.
Το να λειτουργώ αρμονικά στη μέρα μου χωρίς σκέψεις επιβολής και σκέψεις άγχους, μπορεί να μοιάζει δύσκολο, όμως με εξάσκηση μια μέρα φτάνεις και το βιώνεις.
Ξέρεις πολύ καλά πια πώς να χειρίζεσαι καταστάσεις και γεγονότα, αφού μέχρι τώρα τα έχεις καταφέρει πολύ καλά.
Άσε στην Ανώτερη Δύναμη Θεό αυτά που σε απασχολούν, ησύχασε τον νου σου και επέτρεψε Του να σου φέρει στον δρόμο σου ότι καλύτερο για σένα.
Άλλωστε εμείς οι άνθρωποι ξέρουμε ότι ένας γονιός πάντα θέλει το καλύτερο για το παιδί του. Πόσο μάλλον Ο Πατέρας μας ο οποίος μας είπε να Του μιλάμε και να είμαστε κάθε λεπτό κοντά Του. Εκείνος γνωρίζει τόσες λεπτομέρειες για μας που εμείς τις αγνοούμε…. Για παράδειγμα ξέρει ακριβώς πόσες τρίχες έχουμε στο κεφάλι μας.

 ( αναγέννηση )