Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Ηρεμία και γαλήνη μέρος 2ο


Μένω έξω από ίντριγκες και κουτσομπολιά χωρίς να νιώθω το παραμικρό. Αν κάτι που συμβαίνει αφορά εμένα, προσπαθώ με τη γαλήνη του μυαλού μου να βρω λύση.

Αν δεν μπορείς να βρεις γαλήνη και ηρεμία στη διάρκεια της μέρας, να ξέρεις ότι το παρελθόν σου έχει φωλιάσει μέσα σου και σου έχει φυτέψει λάθος μηνύματα.
Που σημαίνει ότι λειτουργώ με προκατάληψη σε γεγονότα, καταστάσεις και ανθρώπους. Γιατί όταν το παρελθόν είναι ακόμη μέσα μου τότε δεν έχω καθαρό μυαλό, φοβάμαι ότι θα μου συμβεί ξανά ο ίδιος πόνος, η ίδια απογοήτευση.
Όταν νιώθεις ταραχή ψάξε να βρεις από πού πηγάζει. Γράψε αυτές τις σκέψεις που σε ταράζουν και εξήγησε στον Εαυτό σου ότι ήρθε η ώρα να απαλλαγείς και να αποβάλεις αυτά που δεν χρειάζεσαι. Τα αρνητικά σου συναισθήματα αντικατέστησε τα με την αγάπη, την συγχώρεση, την καλοσύνη.
Αν νιώθεις ότι σε «κρατάς» με καταστάσεις που δεν σου επιτρέπουν να αποδεχτείς αυτό που είσαι, γιατί όταν κρίνεις και συγκρίνεις δεν αποδέχομαι τελικά αυτό που είσαι εσύ. Δημιούργησε λοιπόν ένα κατάλογο με αυτά που σε εμποδίζουν να φτάσεις στην πηγή σου.
Για να έρθει η γαλήνη στη ζωή σου θα πρέπει να σταματήσεις να κρίνεις.
Δεν χρειάζεται να υποκρίνεσαι ότι αγαπάς κάτι που σιχαίνεσαι και απεχθάνεσαι, απλώς μείνε ήρεμη/ος  και αποδέξου ότι υπάρχουν στη ζωή γαϊδουράγκαθα και τσουκνίδες  για να υπάρχει αρμονία.
Αν νιώσεις ότι σε αδίκησαν σε κάτι, μείνε στην ηρεμία και τη γαλήνη του μυαλού σου. Προσπάθησε να επανορθώσεις την αδικία, χωρίς όμως να επιτρέψεις στην καρδιά σου το θυμό ή ότι άλλο αρνητικό συναίσθημα και λόγο γιατί έτσι βγαίνεις από το μονοπάτι της Ιερής σου αναζήτησης να βρεις το Θείο. Κάθε αδικία όταν υπάρξει προς εσένα αν της δώσεις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα μεγαλώνεις την αδικία προς σε σένα. Γιατί γεμίζεις το σώμα σου με δηλητήριο. Όταν όμως είσαι σε ηρεμία, η αδικία χάνει τη δύναμή της και αυτός που σε αδίκησε θα νιώσει ένα τεράστιο πέπλο κατανόησης και αποδοχής να τον αγκαλιάζει.  Αν καταφέρεις παράλληλα να του πεις ότι τον συγχώρεσες και δεν του κρατάς κακία, τότε έχεις συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο να δείξεις στον άνθρωπο αυτό ότι υπάρχει αγάπη. 
Ενώ επικρίνοντας τους άλλους απομακρύνεσαι από τη αίσθηση της αγάπης και του πραγματικού σου στόχου.
Το κλειδί για να βρεις την απόλυτη σιωπή και  γαλήνη είναι η κατανόηση και η αποδοχή.
Εδώ λοιπόν τελειώνει το 4ο κέντρο, ελπίζω να σου έδωσα μια καλή διαδρομή στο να αρχίσεις να λειτουργείς μέσα από τη θετικότητα του Εαυτού σου. Αν αποφασίσεις να τα δοκιμάσεις όλα αυτά, θα δεις ότι τελικά όλα γίνονται πιο εύκολα και πιο βατά.

 ( 40 μυστικό πέρασμα ) 

Δωροθέα