Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Πώς λειτουργεί η σκέψη ?

Η σκέψη, ο λόγος και η μορφή είναι ένα και το αυτό. Κάθε τι που βλέπετε μπροστά σας έχει δημιουργηθεί μετά από μία σκέψη. Το τραπέζι, η καρέκλα κλπ.

Εμείς μπορεί να νομίζουμε ότι η σκέψη είναι «αθώα» και ότι ευτυχώς μόνο εμείς την ακούμε, όμως δεν είναι έτσι η σκέψη μας είναι σαν το πλέξιμο ενός πουλόβερ.
Βάζουμε τις θηλιές- σκέψεις  μία, μία και αυτές ακολουθούν μία σειρά και όσο πιο συχνά τις κάνουμε αυτές τις σκέψεις είτε αρνητικές είτε θετικές δρομολογούμε να βιώσουμε τελικά αυτό που σκεφτόμαστε. Άρα δεν έχει σημασία αν τη σκέψη μου την πω ή όχι από τη στιγμή που την κάνω κάποια στιγμή θα τη βιώσω. Η σκέψη που έγινε λόγος και τελικά τη βιώνουμε με  πράξη είναι « κατοχή που σας χρειάζεται» .
Υπάρχουν στιγμές που προσπαθούμε να σκεφτούμε ίσως θετικά γιατί όμως δεν λειτουργεί η θετική σκέψη πάντα ή σε κάποιους λειτουργεί και σε κάποιους όχι ?

Σκεφτείτε λοιπόν ότι έχουμε έναν σπόρο ( θετική σκέψη ) από έναν αγαπημένο μας καρπό ( ντομάτα ) ή λουλούδι . Φυτεύουμε αυτόν τον σπόρο σε ένα χωράφι τεράστιο σε έκταση ( το μυαλό μας ). Το μυαλό μας μπορεί να μοιάζει μικρό σε μέγεθος και ότι έχει όρια όμως στην πραγματικότητα χωράει 1000δες σκέψεις όπου τις κάνουμε κάθε μέρα κάθε ώρα κάθε λεπτό είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα.
Τοποθετούμε αυτόν τον σπόρο ( θετική σκέψη) στο τεράστιο αυτό χωράφι – μυαλό.
Ας πούμε για παράδειγμα μία θετική σκέψη : Όλα θα πάνε καλά…
Αφήνουμε τον σπόρο εκεί που τον φυτέψαμε και συνεχίζουμε την καθημερινότητά μας  και την καθημερινή ροή των σκέψεων μας χωρίς να μπορούμε να τις ελέγχουμε.
‘Ετσι ο μικρός αυτός σπόρος την επόμενη στιγμή αρχίζει να γεμίζει με ζιζάνια, σκουλήκια και δηλητήριο γύρω του και πάνω του. Μέσα στις επόμενες ώρες θα είναι γεμάτος από σκουπίδια από πάνω του, συν ότι  τον ποτίζουμε κάθε λεπτό με τα συναισθήματα άγχους, φόβου, ανασφάλειας και έτσι ο σπόρος αυτός τελικά γίνεται δηλητήριο. Θα είναι ένα πραγματικό θαύμα αν φυτρώσει και θα μοιάζει τυχαίο συμβάν.
Φανταστείτε ότι σε αυτό το τεράστιο χωράφι κάποιος αποφασίζει να φυτέψει 10 θετικές σκέψεις. Οι οποίες πάλι θα δώσουν μάχη με τα ζιζάνια, σκουλήκια, φόβους, ανασφάλειες από τις υπόλοιπες σκέψεις της μέρας και των ημερών γενικά. 
συνεχίζεται.... ( ελευθερία )

Δωροθέα