Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

κάνε το πρώτο βήμα

Σκληρός και απόμακρος είναι αυτός που λέει ότι «τα έχει βρει με τον εαυτό του».

Είναι ο άνθρωπος που έχει απογοητευτεί αρκετές φορές από πολλούς και πάρα πολλά στη ζωή του, έτσι έχει φτάσει σε ένα τέλμα απομόνωσης και αποστροφής.
Κυρίως είναι αυστηρός και σκληρός με τον εαυτό του, έχοντας πολλές απαιτήσεις από τον ίδιο.
Μετά από πολλές απογοητεύσεις δηλώνει «αυτός είμαι και σε όποιον αρέσω» και κλείνει τα ρολά. Αυτός ο άνθρωπος αυτό που μπορεί να κάνει είναι να αρχίσει τη διαδρομή γνώσης του εαυτού του σχεδόν από την αρχή της ζωής του.

Κάνε το πρώτο βήμα που είναι το «αναγνωρίζω» και μετά πιάσε τον εαυτό σου από το χέρι για να γνωρίσετε την αποδοχή και την αγάπη. Κάνε αυτό που θα έκανες για το παιδί σου ή για ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Ζήτησε στον εαυτό σου :
Να μάθει και να απαντήσει σε όλα του τα γιατί με αγάπη και στοργή.
Να αναζητήσει γιατί και για ποιους ανέβαζε τον πήχη στη ζωή του τόσο πολύ, ώσπου αυτός ο πήχης έσπασε.
Να προσπαθήσει να λέει ναι ή όχι μέσα από το νιώθω και όχι μέσα από το σκέφτομαι.
Να αναζητήσει τα όριά του και να τα δείξει σιγά- σιγά στον περίγυρό του, να νιώσει ικανός – ελεύθερος. Να επιτρέπει στον εαυτό του να «είναι» και όχι να «φαίνεται». Γιατί, συνήθως αυτός ο άνθρωπος ήταν του «φαίνεστε» και ότι έκανε το  έκανε για να αναβαθμιστεί στα μάτια των άλλων αναζητώντας πάντα το άριστα. Έτσι μέσα από αυτό το «φαίνεστε» έχασε το «είμαι» .
Αυτός που πραγματικά γνωρίζει τον εαυτό του έχει φτάσει στο σημείο της απόλυτης αποδοχής. Κατανοεί και αποδέχεται τα πάντα, σε κάθε τι αναγνωρίζει «δάσκαλο» και όχι κακό- δυσκολία.

Νιώθει ελεύθερα μέσα στο σύνολο των περιστάσεων και των ανθρώπων γύρω του, χωρίς πια να χρωματίζει κανέναν γιατί σε κάθε άνθρωπο μπορεί να αναγνωρίζει την Πνοή του Πατέρα μας.
(  ευημερία ) 

Δωροθέα