Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013

Ο λύκος και ο αμνός

Ο λύκος είναι το εγωιστικό κομμάτι στον κάθε άνθρωπο.


Σε κάποιους ανθρώπους ο λύκος είναι νηστικός. Είναι ο ανασφαλής, ο υποτακτικός, αυτός που λέει πάντα ναι, καλόβολος. Ο λύκος αυτός δίνει τα πάντα στους άλλους και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην εισπράττει την αμοιβή που θα ήθελε ως αναγνώριση. Αυτός ο λύκος επειδή καθημερινά πεινάει και ταΐζεται από ελάχιστα ως καθόλου, θα αρχίσει να τρώει αργά και ύπουλα τον αμνό δηλαδή το σώμα μας, τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας.

Υπάρχει τώρα και ο λύκος που είναι χορτάτος, αυτός που εξουσιάζει τους πάντες και τα πάντα. Έχει βρει πώς να χειραγωγεί τους γύρω του και να γίνεται πάντα το δικό του. Επίσης και αυτός ο λύκος παρ’ όλο που μοιάζει χορτάτος, επειδή δεν έχει μάθει να σέβεται τα όρια των υπολοίπων θα κατασπαράξει πάλι τον αμνό, δηλαδή το σώμα, τις σκέψεις και τα συναισθήματα του.

Αφού δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς λύκο, καλό είναι να τον αναζητήσουμε αυτόν τον λύκο και να ξεκινήσουμε την μετεκπαίδευσή του. Από τα πιο δύσκολα κομμάτια της ζωής είναι αυτό, πρώτα η αναζήτηση, η αναγνώριση και τελικά η εκπαίδευση του λύκου για να φτάσει να συνεργαστεί με τον αμνό. Όταν αρχίσει η συνεργασία του λύκου με τον αμνό τότε κάποια στιγμή ο λύκος εξαφανίζεται, είναι η στιγμή που υπάρχει πια μόνο ο αμνός.
Η απόλυτη στιγμή της ελευθερία, της ισορροπίας από την πρότερη σκλαβιά του εγώ- λύκου.

Αμνός = ΑμΝΟΣ = ΝΑΟΣ – ΜΟΝΑΣ = ένα με τον Λόγο Του!!! 
( έσσεται ήμαρ ) 

Δωροθέα