Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Αυτοί σχεδιάζουν και ξέρουν πως θα αντιδράσεις !!!

Πώς λειτουργεί η προπαγάνδα και πώς συνεργάζεται με τη σκέψη μας ?


Για να λειτουργήσει η προπαγάνδα σωστά, πρώτα βασίζεται σ’ αυτά που μας επηρεάζουν άμεσα, σ’ αυτά που «γνωρίζουν»  ότι θα μας πονέσουν. Μέσα από δοκιμές χρόνων ξέρουν καλά πια πώς ακριβώς να «πιάσουν» τη χορδή της ανησυχίας και να τη μεταδώσουν όσο πιο άμεσα γίνεται. Φαντάζομαι καταλάβατε σε ποιους αναφέρομαι.
Αν κάποιος σας πει ότι βρέχει σε μία πόλη που δεν γνωρίζεται ή που βρίσκεται σε άλλη χώρα ούτε που θα ασχοληθείτε.
Δεν σας νοιάζει αν σε άλλη χώρα έχει κίνηση και σε ποιους δρόμους.
Πόσα παιδάκια σήμερα είχαν συνάχι και δεν πήγαν σχολείο, από εκείνη την άλλη χώρα.
Γιατί άραγε ? Είμαστε μήπως αδιάφοροι ? Όχι φυσικά δεν είμαστε αδιάφοροι, απλώς αυτά που δεν μας αφορούν άμεσα θα τα ακούσουμε μόνο ως πληροφορία, χωρίς σκέψεις επιπλέον αλλά κυρίως χωρίς συναίσθημα.
Τα τελευταία χρόνια η προπαγάνδα «πόνου- φόβου» έχει αυξηθεί σε τρομακτικούς ρυθμούς.
Αυτό που ακούμε για παράδειγμα τα 2 τουλάχιστον τελευταία χρόνια, είναι το «ακραία καιρικά φαινόμενα». Για να περιγράψουν τη βροχή ή το χιόνι. «Ακραία καιρικά φαινόμενα χιόνι στα βουνά» , ακούμε να μας λένε στην τηλεόραση. Γιατί άραγε δίνουν τόσο στόμφο στη διάδοση και τον κραδασμό του ακραία καιρικά φαινόμενα ? Γιατί θέλουν να προκαλέσουν πανικό ? Πόσο μας παρατηρούν ? Πόσο «τσιμπάμε» ?
Απλώς «αυτοί» επιβλέπουν την ταχύτητα διάδοσής της πληροφορίας αλλά και το συναίσθημα που εκπέμπουμε.
Αυτές οι αντιδράσεις που εμείς έχουμε, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, τους δείχνει πόσο «έτοιμοι» είμαστε για να συνεχίσουν να χτυπάνε κάτω από τη μέση!!!
Από τη στιγμή που έχουν καταλάβει πόσο καλά λειτουργεί ο φόβος μέσα μας, έχουμε γίνει υποχείρια του φόβου, άρα και δικά τους. Αυτοί δεν έχουν έλεος, πείραμα είμαστε. Όσο βλέπουν ότι λειτουργούμε σαν μαγνητισμένοι, ξέρουν ακριβώς πώς να μας χειριστούν
Μας λένε πώς να σκεφτούμε αλλά και πώς να νιώσουμε ανάλογα με την πληροφορία που θα μας «φυτέψουν» και ξέρουν ακριβώς πώς πρέπει να τη φυτέψουν για να μας έχουν σκλάβους.
Γνωρίζουν ότι τα μεγαλύτερο ποσοστό θα πέσει σε θλίψη και κατάθλιψη. Ξέρουν πολύ καλά να χειρίζονται το μυαλό μας. Ρίχνουν βαρύγδουπες πληροφορίες και απλώς περιμένουν να τσιμπήσουμε και να αρχίσει το «ντόμινο» !

Μα ο Θεός δεν μας έστειλε εδώ για να σερνόμαστε σκλαβωμένοι από τον φόβο, αλλά μέσα από την περιουσία μας «παιδιά Του», να δράσουμε με τον Λόγο Του και την αγάπη. Έτσι να επιστρέψουμε στην όρθια θέση με το κεφάλι ψηλά προς Εκείνον. Και τότε !!!! όλα θα μπουν στην θέση τους με τη δική Του συμβολή !!!
( αναγέννηση ) 

Δωροθέα