Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

Η λογική είναι σαν τη «χλωρίνη»...

Η λογική είναι σαν τη «χλωρίνη», πέφτει στα γεμάτα χρώματα όνειρα και τα ξεθωριάζει.

Η πίστη θα διατηρήσει τα χρώματα στα όνειρα και θα τα κάνει πιο λαμπερά.
Ενώ η υπομονή και καρτερικότητα θα τους δώσει άρωμα φρεσκάδας.
Κανένα όνειρο δεν έχει χώρο και χρόνο, απλώς χρειάζονται την κατάλληλη στιγμή το καθένα.
Μπορεί ένα παιδάκι να ονειρεύεται ότι θα γίνει γιατρός, το όνειρο αυτό αν το φροντίζει με πίστη, υπομονή, καρτερικότητα, θα γίνει όταν το παιδάκι θα είναι έτοιμο. Δεν παίζει ρόλο μόνο το μυαλό και η ηλικία για ένα όνειρο, αλλά η σωστή εσωτερική προετοιμασία.
Το κάθε όνειρο έχει πολλές πλευρές. Εμείς συνήθως ονειρευόμαστε μόνο την όμορφη πλευρά σε ένα όνειρο. Αγαπάμε μόνο την θετική του έκβαση, με αποτέλεσμα όταν αρχίζουν να εμφανίζονται στο όνειρο κάποια δυσάρεστα δρώμενα, εμφανίζεται η λογική και απορρίπτει το όνειρο.
Γι’ αυτό χρειάζεται η σωστή εσωτερική προετοιμασία, να μπορώ να αναγνωρίσω ότι στο όνειρο εκτός από την πλευρά της ευλογίας, μπορεί να παρουσιαστούν και κάποιες δυσκολίες. Εκεί από μας χρειάζεται η αγκαλιά στις δυσκολίες, για να τους δώσουμε το χρώμα της πίστης.
Όνειρό μου, για παράδειγμα, είναι ένα ρούχο ? Όμως αυτό το ρούχο κάποια στιγμή θα χρειαστεί πλύσιμο και σίδερο. Πλευρά ευλογίας = πήρα το ρούχο. Πλευρά δυσκολίας = πλύσιμο και σίδερο.
Άρα κάθε φορά που ονειρεύομαι ας ονειρευτώ ολόκληρο το τοπίο και να το αγαπήσω όλο και όχι ένα μέρος αυτού.
Όνειρό μου, άλλο παράδειγμα, είναι να αποκτήσω παιδί. Γίνεται το όνειρο πραγματικότητα. Μα τι περίμενα ότι το παιδί θα είναι κούκλα ? Ότι δεν θα κλαίει ? Δεν θα με χρειάζεται ? Εκεί αρχίζει η γκρίνια μας, «δεν έχω χρόνο για μένα», «κλείστηκα μέσα» …
Ολοκληρωμένος άνθρωπος είναι αυτός που μπορεί να ονειρευτεί ολόκληρο το όνειρο και όχι απόσπασμα του.

Θέλω άραγε να γίνει το όνειρό μου πραγματικότητα ? Το θέλω ολόκληρο ή ζω με φαντασία ότι δεν θα έχει καθόλου δυσκολίες ?

( ευημερία ) 

Δωροθέα