Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Πόση ουσιαστική σημασία δίνω στα αυτονόητα;

Κλείσε τα μάτια σου και τα αφτιά σου για δύο λεπτά, αφουγκράσου την καρδιά σου, τον χτύπο της, τους σφυγμούς σου. Αυτό το μεγαλείο

που λέγεται σώμα, εργάζεται αδιάκοπα μόνο για σένα κάθε μέρα, όλη μέρα. Ενώ εσύ μπορεί να βαριέσαι, να γκρινιάζεις, αυτό όμως εργάζεται έτσι κι αλλιώς με την ίδια χαρά. 
Πόση σημασία του δίνεις άραγε ? Κάθε πότε ? Πόσο δεδομένο το νιώθεις ?
Μήπως του δίνεις την πρέπουσα σημασία όταν αρρωστήσει ? Μήπως ακόμη και τότε που εκείνο χρειάζεται την προσοχή σου και τη φροντίδα σου ακόμη και τότε αντί για αγάπη, του θυμώνεις που σε αναγκάζει να βγεις από την καθημερινότητα ?
Αυτό το σπουδαίο 2 λεπτο που του προσφέρεις τώρα με τα μάτια & τα αφτιά κλειστά, μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις ότι αυτό το σώμα είναι ο καλύτερος συνεργάτης της ψυχής σου και όχι του μυαλού σου. Το σώμα συνεχίζει να εργάζεται και χωρίς σκέψεις από το μυαλό. Αλλά δεν υπάρχει πια χωρίς την ψυχή. Άρα όσο καλύτερα συνεργάζονται το σώμα με την ψυχή τα πράγματα αποκτούν άλλο χρώμα.   Ευχαριστώ και ευγνωμονώ σε αυτόν τον υπέροχο συνεργάτη της ψυχής σου.

Αν αρχίσεις κάθε μέρα να νιώθεις ευγνωμοσύνη γι αυτούς τους υπέροχους συνεργάτες ( σώμα- ψυχή )και να τους το  λες, αυτή η δόνηση θα μεταφέρεται  σε όλες σου τις δραστηριότητες .
Γιατί να το λες κάθε μέρα ?
Αφού κάθε μέρα σε ταΐζεις, κάθε μέρα σε ντύνεις…. Αυτά δεν τα θεωρείς αυτονόητα … αλλά τα κάνεις. Το ίδιο θα κάνεις με κάθε τι στη ζωή σου, χωρίς να το θεωρείς αυτονόητο.
Δίνουμε στη ζωή μας καθημερινή ουσία, με αγάπη και χαρά.
( ευημερία )

Δωροθέα