Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Τι γίνεται όταν πέσω στο χαντάκι από λανθασμένη εικόνα.

Είδαμε την πρώτη περίπτωση :από επιλογή 
Επίσης είδαμε την περίπτωση : από άγνοιαΗ λανθασμένη εικόνα είναι ένας συνδυασμός των δύο. Λανθασμένη εικόνα δημιουργείτε όταν τη στιγμή της επιλογής μας για ένα άλμα, ενώ βάζουμε πλώρη να το τολμήσουμε, να το δοκιμάσουμε, παράλληλα το μυαλό μας- υποσυνείδητο από τις γνώμες των υπολοίπων που είναι στο όχι, τελικά καταφέρνουν να μας επηρεάσουν.
Υπάρχουν φορές που ενώ σκεφτόμαστε το άλμα θετικά, τελικά μέσω της όποιας αρνητικής κριτικής- σχόλια των άλλων, καταφέρνουν να μας βάλουν μέσα μας τη διαδρομή της ανασφάλειας. 

Έτσι η διαδρομή μας γίνεται ένα βήμα μπρος δύο βήματα πίσω. Ο φόβος γίνεται οδηγός μας, ο οποίος «συνεργάζεται» απόλυτα με τα δρώμενα του όλου περίγυρου «κρίση» και φτάνει τελικά να μολύνουμε τον δρόμο μας με αποτέλεσμα να πέσουμε τελικά στο χαντάκι.
Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, βάζουμε πάλι τον στόχο μπροστά μας, γράφουμε τα δικά μας όνειρα και κάνουμε καταγραφή όλες τις ανασφάλειες που εμφανίστηκαν στο μυαλό μας αλλά και στις πράξεις μας. Θα παρατηρήσετε ότι η ανασφάλεια είναι αυτή που επηρεάζει τις πράξεις μας, τη στάση μας και τον λόγο μας. 

Αν αναζητήσουμε αυτές τις ανασφάλειες προσπαθώντας να επιστρέψουμε στο αρχικό πλάνο με βάση το θέλω μας, την πίστη μας για το άλμα και τα δεδομένα που υπάρχουν τη συγκεκριμένη στιγμή.

Δημιουργούμε έτσι ανασύνταξη και αρχίζουμε πάλι με τόλμη και πίστη!!!

( τέχνη ζωής ) 

Δωροθέα