Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

Πετάει ο γάιδαρος ?

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό, αυτό είναι η ανθρώπινη συνείδηση. 

Όχι όμως η μικρή, καθημερινή, κατώτερη αντίληψή μας, αλλά η άπειρη αφυπνισμένη συνειδητότητα. Η πηγή των θαυμάτων.
Αυτή απ’ όπου ήπιαν οι μεγάλοι δάσκαλοι, φιλόσοφοι, οραματιστές, οι οδηγοί του ανθρώπινου γένους. Ο Ιησούς, ο Σωκράτης, ο Ιούλιος Βέρν, ο Αϊνστάιν, διένυσαν, ο καθένας με τον τρόπο του, εκείνο το μονοπάτι που όλοι οι υπόλοιποι έλεγαν πως δεν υπάρχει. Η φιλοσοφία και η μεταφυσική το έχουν επισημάνει άλλωστε προ πολλού: η δύναμη της ελεύθερης βούλησης μπορεί να νικήσει την ειμαρμένη, γιατί η μοίρα δεν είναι παρά τα όρια που εμείς οι ίδιοι δεχόμαστε για τον εαυτό μας.
‘Ερως & Ψυχή της Ιουλίας Πιτσούλη

Όλο αυτό το μικρό και σπουδαίο απόσπασμα, τι μας λέει, ότι αυτοί οι σπουδαίοι δάσκαλοι, κατάφεραν και έφυγαν από την απλή ανθρώπινη συνείδηση, αυτή που ασχολείται με τα καθημερινά πράγματα και αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο άλμα να ασχοληθούν κατάματα με τον εγωισμό τους – εγώ . Έτσι μετέτρεψαν την απλή συνείδηση στην αφυπνισμένη συνειδητότητα.
Ο Ιησούς παράλληλα μας έδωσε ακριβώς τον τρόπο πώς να ξεφύγουμε από τον εγωισμό μας και από τα πάθη μας τα οποία μας κρατούν σκλαβωμένους.
Η φιλοσοφία Του και η διδασκαλία της μεταφυσικής Του μας λέει Εκείνος πως όταν γίνει πράξη και γίνει ο βίος μας όπως ο δικός Του. Τότε τα θαύματα θα γίνονται το ένα μετά το άλλο.
Ποιο είναι το πρώτο βήμα ? Αυτό θα το επιλέξετε εσείς !!!
( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα