Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

θα δούμε .....


Ο ΑΠΟΜΑΚΡΟΣ

Αυτό το άτομο το καταλαβαίνουμε όταν αρχίσουμε μια συζήτηση και είναι αδύνατον να πάρουμε μια ξεκάθαρη απάντηση. Ο άνθρωπος με τον οποίο μιλάμε είναι μακρινός, αποστασιοποιημένος, αινιγματικός στις απαντήσεις. Για παράδειγμα αν τον ρωτήσουμε για τη ζωή του μας δίνει μια πολύ αόριστη απάντηση του τύπου « έχω ταξιδέψει αρκετά». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αισθανόμαστε ότι πρέπει να κάνουμε συμπληρωματικές ερωτήσεις ακόμη και για απλά πράγματα. Μπορεί να ρωτήσουμε « δηλαδή που έχεις πάει» και να πάρουμε απάντηση « σε πολλά μέρη».
Εδώ βλέπουμε ξεκάθαρα την στρατηγική του απόμακρου. Το άτομο αυτό δημιουργεί συνεχώς ασαφή και μυστηριώδη αύρα γύρω του και μας αναγκάζει να ρίχνουμε συνεχώς ενέργεια, να σκάβουμε δηλαδή για να πάρουμε πληροφορίες, που κανονικά δίνονται αβίαστα.
Μπορεί βέβαια να θέλει να παραμείνει ανώνυμος και να μην είναι απόμακρος.
Συνήθως ο απόμακρος δεν μπορούσε να αποκαλύπτει ελεύθερα τον εαυτό του σαν παιδί επειδή αυτό ήταν απειλητικό ή επικίνδυνο. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ο Απόμακρος έμαθε να είναι πάντα ασαφής στην επικοινωνία του και ταυτόχρονα να βρίσκει κάποιο τρόπο για να τον ακούνε ώστε να κερδίζει ενέργεια από τους άλλους.
Ο Απόμακρος πιστεύει ότι ο κόσμος είναι γεμάτος ανθρώπους που δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς, αποκαλύπτοντας τους τις προσωπικές σου πληροφορίες. Πιστεύει ότι οι πληροφορίες αυτές θα χρησιμοποιηθούν εναντίον του αργότερα ή ότι θα γίνουν βάση για επικρίσεις.
Σε αυτό το άτομο στέλνουμε ενέργεια αγάπης για να μπορέσει το άτομο αυτό να νιώθει ότι δεν υπάρχει πίεση. Αφού εκλείψει η πίεση,  μπορούμε να αρχίσουμε πάλι, αποκαλύπτοντας το παιχνίδι και φέρνοντας το θέατρο στο συνειδητό, με το να κάνουμε το θέμα της συζήτησης.
Η πιθανή αντίδραση του απόμακρου είναι τραπεί σε φυγή και να διακόψει κάθε επικοινωνία.
Η άλλη αντίδραση είναι να παραμείνει αλλά να αρνηθεί ότι παίζει αυτό το παιχνίδι.
( τέχνη ζωής ) 

απο ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΟΡΑΜΑ ( JAMES REDFIELD) ΔΙΟΠΤΡΑ