Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Οι μεγάλες διαπιστώσεις


Λόγια, σκέψεις, προτάσεις που διαβάζουμε καθημερινά από μεγάλους


 δασκάλους, είναι μετά από τις διαπιστώσεις που έκαναν οι ίδιοι μετά από εφαρμογή.
Ότι γράφουν, που εμείς τώρα τα διαβάζουμε και τα αναμεταδίδουμε, εκείνοι μπήκαν στη διαδικασία της αναζήτησης και των πράξεων για να βρουν τα πως και τα γιατί. Έτσι μας έδωσαν σε γραπτό λόγο τις διαπιστώσεις τους για να μπορέσουμε εμείς οι επόμενες γενιές μέσα από αυτές τις διαπιστώσεις να έχουμε μία αρμονικότερη ζωή.
Το ίδιο έχει γίνει και με την τεχνολογία. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που αγωνίζονται κάθε μέρα για να έχουμε εμείς όλο και περισσότερη ανάπτυξη στον υλικό τομέα για τη δική μας διευκόλυνση.
Άρα εμείς μπορούμε μέσα από τις τόσες διαπιστώσεις + όλο τον υλικό πλούτο ο οποίος μας έχει κάνει τη ζωή «πιο εύκολη» να εκμεταλλευτούμε αυτό το πακέτο για να αρχίσουμε να ζούμε όλο και πιο αρμονικά.
Εμείς τι έχουμε κάνει όμως ? 

Αντί η ύλη να μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη, την έκανε πιο δύσκολη γιατί ποτέ δεν εκτιμήσαμε αυτά που έχουμε, αλλά βάλαμε την ύλη ως αρχηγό της ζωής μας γιατί ποτέ δεν προσπαθήσαμε να θέσουμε σε εφαρμογή όλες αυτές τις διαπιστώσεις των δασκάλων. Με αποτέλεσμα να είμαστε σκλάβοι και δούλοι μια ύλης που ήρθε για να μας εξυπηρετεί και όχι για να την υπηρετούμε.
Είμαστε πολύ «κακομαθημένοι» με όλη την υλική αφθονία και αγνώμονες όταν λέμε δεν έχω, αντί να λέμε ευχαριστώ έχω τα πάντα, έχω όλα όσα χρειάζομαι μέσα από τη Σοφία Σου Θεέ μου !!!
Δυστυχώς μόνο τα ζώα έχουν φτάσει να εκτιμούν το κάθε τι χωρίς να του βάζουν όρους – όρια και ταμπέλες.
Ένα σκυλί νιώθει ευγνωμοσύνη είτε στο πάτωμα κοιμάται, είτε σε καναπέ, νιώθει ευγνωμοσύνη ότι και να του δώσεις να φάει, δεν θα αρχίσει τη γκρίνια, ούτε θα σου πει για τον καναπέ σου αν είναι φτηνός ή όχι.
Και επειδή όλα είναι καθρέφτης και μαγνήτης…. μια μικρή αναζήτηση να κάνουμε εις βάθος και με ειλικρίνεια σε όλα όσα μας συμβαίνουν, θα καταλάβουμε αμέσως τα πώς και τα γιατί.
Ακόμη και να θεωρούμε λάθος τον δρόμο της κυβέρνησης για παράδειγμα στο να ανοίγουν τα καταστήματα την Κυριακή… εμείς την ένσταση πώς τη δείξαμε ? Τη δείξαμε ή τρέξαμε όλοι στα μαγαζιά μη χάσουμε ? 

Άρα μήπως πρώτα η αλλαγή να γίνει σε ατομικό επίπεδο ?
Άρα μήπως ήρθε η ώρα πριν ρίξουμε πέτρα στον άλλον να ψάξουμε λίγο τους εαυτούς μας ?
Το σωστό και το λάθος θεωρώ ότι όλοι το γνωρίζουμε πολύ καλά, γιατί όμως μένουμε μόνο στον λόγο όταν πρόκειται για τους εαυτούς μας ? Μας είναι πιο εύκολο να δώσουμε συμβουλή και όταν έρχεται η σειρά μας λέμε με μεγάλη ευκολία .. «άλλο η δική μου περίπτωση και άλλο η δική σου». Ας φύγουμε λοιπόν από το τόσο «βολικό» εγώ μας και ας πάμε έτσι για αλλαγή στο ΕΜΕΙΣ.
( ελευθερία )

Δωροθέα