Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Τα κατώτερα στοιχεία της πολικότητας


Τα κατώτερα στοιχεία της φύσης είναι το ζωικό βασίλειο- το φυτικό βασίλειο- το θαλάσσιο βασίλειο.


Και τα τρία βασίλεια έχουν πτυχές που δεν άγγιξε και δεν επηρέασε άμεσα ο άνθρωπος.
Τα στοιχεία που κατάφερε ο άνθρωπος να τα κατακτήσει είχαν την ίδια πολικότητα με εκείνον. Μάλλον πιο σωστά ο άνθρωπος εφάρμοσε τα δικά του κατώτερα στοιχεία και προσκολλήθηκε στα στοιχεία της φύσης.
Βρήκε δηλαδή ο άνθρωπος τα στοιχεία της πολικότητας που ταιριάζουν με το Κατώτερο Βασίλειο της γης και ενώθηκε με αυτά, έφτασε στο σημείο της απόλυτης εξάρτησης και έγινε σκλάβος, άλλον τι θέλει να νομίζει.
Το στοιχείο της πολικότητα που στον άνθρωπο δεν αντιστοιχεί στο Κατώτερο βασίλειο είναι ο Νους + ο Λόγος.

Ο Νους μπορεί να ενωθεί μόνο με άλλο Νου για να υπάρχει η ουσιαστική ένωση της πολικότητας.
Από τη στιγμή που οι άνθρωποι γύρω μας έχουν ζωώδη πολικότητα, έναν άνθρωπο όπως είναι ο Ιησούς τον βλέπουν μεν αλλά αναγνωρίζουν σε εκείνον μόνο όσα στοιχεία της πολικότητάς γνωρίζουν και μπορούν να τα ενώσουν με τους ίδιους. Ενώ τα στοιχεία της διαφορετικής πολικότητας τα είδαν όλοι οι άνθρωποι και μόνο ελάχιστοι κατάφεραν να ενωθούν με την πολικότητα Αυτή. Αυτούς τους ανθρώπους εμείς τους ονομάσαμε Άγιους. Μέχρι εκεί φτάσαμε, να μπούμε στη διεργασία στο τι έκαναν αυτοί και κατάφεραν αυτό που κατάφεραν, ούτε λόγος.
Αυτή η διαφορετική πολικότητα που αντιληφθήκαμε στον Ιησού αυτή είναι που πρέπει να αλλάξουν οι άνθρωποι της καλής Θέλησης και της Πνευματικότητας.
Σημαντικά βοηθήματα μας έχουν δοθεί, όπως η νηστεία, η προσευχή και η μετάνοια όπου αυτός είναι από τους πιο σπουδαίους δρόμους όταν αποκτήσει βάσεις.
Για να σταματήσουμε να είμαστε έρμαια της κατώτερης φύσης και πολικότητας και να πάρουμε στα χέρια μας τη Δύναμη που μας ανήκει. 

Η πολικότητάς μας αρχίζει να αλλάζει και να εναρμονίζεται με τον Ιησού όταν θέσουμε σε εφαρμογή τον Εφαρμοστικό Νόμο μέσα από πράξεις.
Άρα το εφαρμόζω γίνεται Ευ-αρμόζω …. Μέσα από την μέθοδο της αυτοβελτίωσης έχω τελειώσει με το χθες, άρα τα στοιχεία του εγώ μου εξασθενούν έτσι η πολικότητά μου τείνει να γίνει ίδια με Εκείνου. Παντού βλέπω το καλό, για μένα υπάρχει μόνο η ενέργεια της αγάπης. Έρχεται η απόλυτη ένωση του αριστερά- δεξιά, θετικού- αρνητικού, τα οποία για τον Πνευματικό άνθρωπο δεν υπάρχουν πια.
Για βοήθεια ως προς την πολικότητα ξεκινήστε να κάνετε εφαρμογή βήματα της αυτοβελτίωσης με υπομονή και επιμονή.
Επιπλέον βοήθεια είναι η προσευχή, αργά κάθε λέξη να τη νιώθετε να ρέει στο σώμα σας και να δονείτε μέσα στο στομάχι σας, για να καθαρίσει το 30 μυστικό πέρασμα.
Αν έχετε ρέικι και αυτό βοηθάει πολύ στην αλλαγή της πολικότητας.
Εννοείτε πως αν αυτά τα κάνετε μεμονωμένα και αποσπασματικά το μόνο που θα καταφέρετε είναι να πέσετε σε λάθος δρόμους και λάθος συμπεράσματα. Ότι χρησιμοποιεί ο Πνευματικός για να ανάπτυξή του καλό είναι να το κάνει ολιστικά. Να ασχολείται με ευλογία με κάθε του κομμάτι το οποίο είναι συνδεδεμένο με τις 3 ενέργειες 

Πατήρ- Υιός – Πνεύμα= Ψυχή- Σώμα- Νους. Να πηγαίνουν και τα 3 παράλληλα. Γιατί αν ο νους φύγει χωρίς το σώμα, τότε βρίσκεσαι σε σκότιση και θα συναντήσεις την έπαρση. Αν ασχολείσαι μόνο με το σώμα κάνοντας γιόγκα, διαλογισμό θα έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό, γιατί αυτό είναι σαν να βάλεις αρωματικό χώρου σε ένα σπίτι που δεν είναι καθαρό και μαζεμένο. Τότε η ψυχή έχει αρχίσει και χάνει εντελώς την υπόστασή της.

Άρα βήματα ταυτόχρονα αυτοβελτίωση, φροντίδα στο σώμα και αφουγκράζομαι την ψυχή μου. 

( Αναγέννηση ) 

Δωροθέα