Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Εσωτερική Θεογνωσία

Το Θεϊκό Σχέδιο και όσοι σε αυτό πιστεύουν και οι κατ’ ουσίαν 


Πνευματικοί άνθρωποι, ξέρουν ότι το «κακό» δεν υπάρχει. Η θλίψη και ο πόνος είναι άγνωστα για τους πνευματικούς ανθρώπους. Η θλίψη και ο πόνος είναι γεννήματα του έξω από δω, ο οποίος θέλει να κρατάει μέσα από το φόβο δεσμευμένους τους ανθρώπους που λειτουργούν με το μυαλό. Ο έξω από λοιπόν όταν κυριαρχήσει μέσα σε άνθρωπο, το πνευματικό κομμάτι καταστρέφεται και βλέπει παντού εχθρούς, προβλήματα κλπ. Έτσι κατάφερε μέσα από το φόβο να γίνει ο έξω από δω κυρίαρχος του κόσμου.
Το κακό δεν υπάρχει μέσα στον Θεό, ο ουρανός και το Σύμπαν γενικά δεν το γνωρίζει το κακό. 

Η απόλυτη θνητότητα -> αγκίστρωση από την ύλη έφερε τον πλανήτη σε απόλυτη αταξία και αδικία. Κομμάτια δηλαδή που δεν υπάρχουν στο Σύμπαν. Το Σύμπαν απλώς σου δίνει ότι δίνεις.
Δεν έχει χώρο και χρόνο αλλά υπομονή και όταν βρίσκεσαι εναρμονισμένος με αυτό γνωρίζεις ότι θα έρθει αυτό που έδωσες πίσω σε σένα την ώρα που πρέπει. Η ώρα που πρέπει όμως σύμφωνα με το Σύμπαν και όχι με το μυαλό μας.
Αυτοί που ασχολούνται με την πνευματικότητα και την εσωτερική αναζήτηση γνωρίζουν ότι το απόλυτο κακό δεν υπάρχει.
Το Αγαθό είναι αυτό που συντροφεύει τη Μονάδα, το Ένα, τον Ένα Νου, τον Θεό.
Το κακό λοιπόν σε όσους ζουν εν Θεό δεν υπάρχει.
Η χωριστότητα είναι ένα γήινο ιδίωμα-> καλό- κακό, αρνητικό- θετικό, γυναικείο- αντρικό.
Όσο ακολουθούμε τη δυαδικότητα δεν βρισκόμαστε στο δρόμο του Θεού, αλλά σε αντίθετο δρόμο.

Η βασική εκπαίδευση του Πνευματικού ανθρώπου είναι να μπορεί να αναγνωρίζει τα πάντα και στα πάντα Θεϊκότητα, στοργή, καλοσύνη, Αγάπη.
Η πόλωση που υπάρχει στον πλανήτη γεννάει και τους πολέμους γιατί αυτοί βασίζονται στο δύο και δημιουργούνται οι μάχες γιατί κάθε πλευρά θεωρεί ότι έχει δίκιο.
Για να σταματήσει το κακό από μας περιμένει να το κοιτάξουμε με διαφορετικό τρόπο και να βρούμε την Αγαθότητά Του. Τότε χάνει τη δύναμή του, τότε γίνεται γνώση και μετατρέπεται σε υγεία Αγάπη.

( πνευματικότητα )

Δωροθέα + Εσωτερική Θεογνωσία ΠΕΤΡΟΣ ΓΡΑΒΙΕΡ