Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Τα κέντρα – οι ενέργειες και οι ακτίνες μέρος 2ο

Στο πρώτο μέρος αναφερθήκαμε στα εξής : κυτταρική μας ζωή, αισθητήρια ζωή, νοητική ζωή και τη ζωτική μας ζωή. ( πρώτο μέρος)


Το 5 είναι το αυτοσυνείδητο, που έχει να κάνω με το Πάνω μέρος του εγκεφάλου και τον κωνοειδή αδένα. Εκεί και από κει έρχονται στην επιφάνεια όλα όσα περάσαμε, σκεφτόμασταν στη ζωή μας. Ο τρόπος που χθες είχαμε μία εμπειρία, η οποία μας δημιούργησε τα όποια συναισθήματα και φόβους, γυρίζει τον διακόπτη στο αυτοσυνείδητο μας και μετά από εκεί εμείς λειτουργούμε εντελώς διαφορετικά, χωρίς όμως να το αντιλαμβανόμαστε. Είναι μία πληροφορία- λειτουργία που ξεκινάει αυτόματα από τον εγκέφαλο μας και από τον κωνοειδή αδένα, ο οποίος έχει τραυματιστεί από το γεγονός. Για να καταλάβετε πόσο αυτόματα λειτουργεί αυτό, πάρτε για παράδειγμα πώς λειτουργεί το μάτι σας σε ένα  ενδεχόμενο μυγάκι ή σε έναν κρότο, θα κλείσει αυτόματα μόνο του. Δεν προλαβαίνετε εσείς να αντιδράσετε, το μάτι από μόνο του από τη σοφία και γνώση που έχει κάνει τη λειτουργία αυτόματα. Το ίδιο γίνεται και με τον εγκέφαλό μας όταν περάσει μέσα του από ένα γεγονός τους χθες η πληροφορία «πόνος», «φόβος», «πανικός». Τότε όλα έχουν μπει στον αυτόματο, Έτσι εμείς δεν προλαβαίνουμε συνειδητά να λειτουργήσουμε, παρά ο εγκέφαλός μας δίνει την πληροφορία από τον κωνοειδή αδένα σε όλο μας το σώμα, στις σκέψεις και στον λόγο.
Το 6ο είναι η αυτοέκφραση, η οποία συνδέεται με το κάτω μέρος του κεφαλιού το κέντρο του λαιμού αλλά και τον θυρεοειδή αδένα* . Εδώ πάλι παίζει ρόλο στην αυτοέκφραση, όλες οι πληροφορίες που έχουμε δεχτεί από όλο μας το περιβάλλον και χρησιμοποιούμε φράσεις και εκφράσεις χωρίς να τις σκεφτούμε, μέσα από την διαδρομή της συνήθειας του λόγου. 

Για παράδειγμα πολύ εύκολα θα πούμε.. «πάμε πουθενά» ? στον άλλον … ή «να κανονίσουμε καμιά φορά να βγούμε» ή «να ετοιμάσω τίποτε να φάμε», το κορυφαίο είναι «πάμε πουθενά να φάμε τίποτε».
Κοιτάξτε για λίγο αυτές τις παραπάνω προτάσεις και δείτε μέσα από το βωμό της συνήθειας τι ακριβώς λέμε ? Πόσο έχουμε φτάσει τελικά να βιώνουμε όλο αυτό που λέμε, επειδή θεωρούσαμε ότι λέγαμε άλλο. Μα όμως η δόνηση της λέξης και το νόημά της είναι ένα.
Όλο αυτό το συνηθισμένο υπόβαθρο που έχουμε αποκτήσει ως «περιουσία» μέσα στο κεφάλι μας, στο κέντρο του λόγου μας και τελικά στον θυρεοειδή μας αδένα έχει μετατρέψει τον θυρεοειδή σε θηλιά μου μας σφίγγει τον λαιμό και τελικά το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών έχουν πάθηση στον αδένα αυτόν. Γιατί ? Μα φυσικά γιατί έχουν μάθει να καταπίνουν πιο πολύ από τους άντρες ή πιο σωστά να λένε άλλα από αυτά που θέλουν να πουν.
Το να κάνουμε αναζήτηση για το πώς και με ποιο τρόπο λειτουργεί η αυτοέκφρασή μας είναι ένα κομμάτι καθόλου εύκολο. Γιατί η λειτουργία «αυτό» σημαίνει αυτόματα και κάθε τι που γίνεται αυτόματα, δηλαδή μηχανικά δεν είναι εύκολο να το βρούμε. Όμως κάθε προσπάθεια του θα σας ανταμείψει, αν μη τι άλλο θα μάθετε πως και γιατί χρησιμοποιείται λέξεις, ατάκες, συμβουλές … τις οποίες να θυμηθείτε καλά θα δείτε ότι όταν ήσασταν πιο μικροί τις κοροϊδεύατε και τώρα τις χρησιμοποιείτε με μεγάλη ευκολία. 

Δύο δρόμους με απόλυτο ενδιαφέρον βάλαμε σε αυτό το κομμάτι. Δύο δρόμους που θέλουν την προσοχή σας και την αυτοπαρατήρησή σας.
Βοήθεια γι’ αυτούς τους δρόμους μπορείτε να αναζητήσετε στο 5ο μυστικό πέρασμα, στο 6ο  και το 7ο.
αδένα* οι αδένες μας είναι το Α και το Ω για τη σωστή λειτουργία στο σώμα μας, οι οποίοι επηρεάζονται όσο και αν μας φαίνεται παράξενο και από τις σκέψεις και τα συναισθήματα και όταν μπλοκαριστούν δένουν το σώμα μας και δυστυχώς μέσα από τη χρόνια κατάστασή τους μας έχουν πάντα «φυλακισμένους» και αναγκασμένους να χάνουμε- στερούμαστε πράγματα, τρόφιμα, θέλω μας.


Συνεχίζετε….

( αποκαλύπτω) 

Δωροθέα