Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

33η Μύηση - Το Όραμα αποκαλύπτεται!!!

Στο κείμενο Φωτισμένος Πνευματικός Δάσκαλος

Αναφέραμε Τα στάδια που οφείλει να ακολουθήσει ο εκπαιδευόμενος πνευματικός δάσκαλος
Η αποκάλυψη της παρουσίας
Η θέα του «Οράματος»
Η επίθεση της ράβδου, η οποία επηρεάζει α. τα σώματα, β. τα κέντρα, γ. τον αιτιώδη φορέα
Η παροχή του Όρκου.
Η ανακοίνωση του «Μυστικού της λέξης»
Μέχρι τώρα είδαμε την αποκάλυψη της παρουσίας και τώρα θα δούμε την Θέα του «Οράματος».
Όσο ο εκπαιδευόμενος πνευματικός αποστασιοποιείται από το εγώ του και αναγνωρίζει τα αυθεντικά του κομμάτια, τότε αρχίζει να του αποκαλύπτεται το Όραμα, το οποίο δεν είναι άλλο από την αποστολή του πάνω στη γη.
Θεωρητικά ο πνευματικός εξερευνητής έχει μπει στη διαδικασία της σφαιρικής αναζήτησης της αλήθειας. Ποιας αλήθειας ? Αυτής που του έχουν κρύψει τόσα χρόνια από σκοπιμότητα και από το ότι του έχουν «απαγορέψει» να μπει στα «χωράφια» άλλης θρησκείας κάνοντάς τον να νιώθει κάθε φορά αιρετικός ή λες και έχει χολέρα. Το γιατί υπάρχει μία σκοπιμότητα σε όλη αυτό το παιχνίδι και το κρύψιμο της αλήθειας, ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Γιατί δεν πρέπει ποτέ να μάθουμε τι ακριβώς είμαστε, ποιες είναι οι δυνατότητές μας για να μας κάνουν κουμάντο μέσω φόβου και εκφοβιστικών διαδρομών. Η άλλη μεριά που κρατάει τα «σκήπτρα » του φόβου και των μυαλών μας δεν θέλει σε καμία περίπτωση να σηκώσουμε το ανάστημά μας, αλλά κυρίως δεν θέλει να συναντήσουμε την περιουσία μας, που δεν είναι άλλη από την αγκαλιά του Πατέρα μας.
Όμως ο Πατέρας μας – Θεός ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λέει να είμαστε χωρισμένοι αλλά μας παροτρύνει να αγαπάμε ο ένας τον άλλο, αυτό είναι το θέλω Του. Πίστευε και πιστεύει σε μας, γι αυτό μας έδωσε το μυαλό και τόσες πληροφορίες για να ανοίξουμε τα μάτια της καρδιάς μας, να ενώσουμε τις γνώσεις και να ενωθούμε σαν πραγματικά αδέρφια. 

Μέσα από όλες τις γνώσεις αυτές λοιπόν ο μαθητευόμενος, προσπαθεί να τις εφαρμόσει σε καθημερινή βάση, με στόχο να φτάσει να κάνει πράξη όλο τον Λόγο. Οπότε κάθε μέρα του αποκαλύπτεται και νέο σχέδιο της αποστολής.
Ο δρόμος της αποστολής έχει μία κοινή βάση, αλλά διαφορετικές εμπειρίες στον κάθε μαθητευόμενο. Οι οποίες εμπειρίες είναι γραμμένες στο βιβλίο της ζωής του από τη στιγμή της επιλογής του να γεννηθεί στον πλανήτη γη. Το βιβλίο αυτό σε κάθε άνθρωπο είναι γραμμένα μόνο τα κεφάλαια της διαδρομής, οι τίτλοι. Για παράδειγμα τίτλος : Σύντροφος . Στον τίτλο αυτό έχει προγραμματιστεί από πριν να έρθουμε εδώ, πότε και με ποιο τρόπο θα συναντήσουμε το ταίρι μας. Οπότε όταν αυτή η συνάντηση γίνει, εμείς νιώθουμε το σκίρτημα της καρδιάς, νιώθουμε σαν να μας ενώνει κάτι με το άτομο αυτό. Υπάρχει μία αμοιβαία έλξη και οικειότητα χωρίς να μπορεί το μυαλό να καταλάβει και να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα της καρδιάς που λαμβάνει όλο το σώμα αλλά και ο εγκέφαλος μας. Η Ψυχή μας ξέρει πολύ καλά ότι αυτός/ή είναι το ταίρι και από εκεί και μετά κάτω από τον τίτλο, εμείς είμαστε αυτοί που θα συμπληρώσουμε το κεφάλαιο αυτό μέσα από την ανάπτυξη της συντροφικότητας. Εκεί συνήθως αρχίζει να κάνει την επέμβασή του το εγώ μας και η συνέχεια τελικά δεν είναι αυτή που έχει οριστεί από τις ψυχές μας, πριν από τη γέννησή μας. Αν αυτή τη στιγμή βρίσκεστε στο δρόμο αυτό και είστε ερωτευμένοι καλό θα ήταν να μπείτε στη διαδικασία να εργαστείτε πάνω στο 2ο μυστικό πέρασμα για να βρείτε ισορροπία και αρμονία για αυτόν τον τίτλο της ζωής σας, έτσι ώστε να μην επιτρέψετε στο εγώ και των δύο σας να σας «χαλάσει» τον δρόμο της αποκάλυψής σας. 

Αν για κάποιο λόγο ήρθε αυτό το ταίρι στη ζωή σας, ο τίτλος σας, και τελικά έληξε η σχέση- γάμος, τότε να ξέρετε ότι έχετε αλλάξει εντελώς τον δρόμο σας, ίσως να έχετε δημιουργήσει κι άλλες σχέσεις οι οποίες να μοιάζουν ίδιες και ίδιες, να φτάνετε κάθε φορά με κάθε ταίρι στον ίδιο παρονομαστή. Αυτό έχει μία μορφή «σκοπιμότητας» μέχρι εσείς να το πάρετε απόφαση και σοβαρά να ασχοληθείτε με το εγώ σας και να μάθετε την οικειότητα, την αμοιβαιότητα, τον σεβασμό και όλα όσα έχουν να κάνουν με την αγνή αγάπη και όχι φυσικά την ψυχρή σεξουαλική διαδρομή. Πάλι το 2ο μυστικό πέρασμα είναι ένας βοηθός.
Επιστρέφουμε στο βιβλίο της ζωής μας το οποίο για τον καθένα μας έχει γραμμένους μόνο τους τίτλους των κεφαλαίων κι εμείς οφείλουμε να συμπληρώσουμε τις σελίδες του με οδηγό τον εαυτό- ψυχή- αγάπη.
Η πρώτη αποκάλυψη του Οράματος είναι να βρούμε αυτούς τους τίτλους. Πώς θα τους βρούμε ? Πόσο απλό μπορεί να είναι να βρούμε αυτούς τους τίτλους ?
Γι’ αυτό σαν πρώτο τίτλο σας έβαλα τον σύντροφο για να καταλάβετε πως η αναγνώριση του κεφαλαίου της ζωής είναι απλή όταν δώσουμε σημασία σε αυτά που κάνουν «μπαμ» ως πεπρωμένο ? ως κάρμα ? Είναι αυτά τα κομμάτια της ζωής μας τα οποία ενεργοποιούν την καρδιά μας και την εσωτερική μας όραση. Ο σύντροφος είναι αυτή η στιγμή που ενεργοποιείται η εσωτερική μας όραση.
Τα παιδιά μας είναι και αυτά ένας τίτλος. 

Για την δουλειά, σπουδές δεν μπορώ να πω ότι είναι εύκολη υπόθεση γιατί δυστυχώς στους περισσότερους ανθρώπους δεν μιλά η εσωτερική τους όραση, αλλά το εγώ και άλλοι παράγοντες γήινοι. Ενώ το μέσα μας θέλει να γίνει ας πούμε τραγουδιστής, μουσικός, η οικογένειά μας, μας κατευθύνει να γίνουμε κάτι άλλο το οποίο να είναι κοινωνικά αποδεχτό για να έχουμε μια καλή θέση στην κοινωνία. Οπότε αν έχετε πάρει άλλο δρόμο από αυτό που ζητούσε η ψυχή σας αποστολή σας να ξέρετε ότι πάντα θα βγαίνει στην επιφάνεια το ανεκπλήρωτο της ψυχής και θα ψάχνει τρόπο να σας οδηγήσει προς τον δρόμο της. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να μπείτε στο μονοπάτι της ψυχής σας τουλάχιστον προσπαθήστε να αγαπήσετε με την ψυχή σας τον δρόμο που βρίσκεστε, να νιώσετε τυχεροί που είστε σε αυτό το μονοπάτι. Δημιουργείστε συνθήκες καλοσύνης και ευγνωμοσύνης και επιτρέψτε στον Πατέρα να αναλάβει τα πιο βαριά κομμάτια αυτού του δρόμου. Έτσι κατευθείαν το όλο πακέτο θα αλλάξει εικόνα και τα πράγματα θα γίνουν πιο βατά για σας. 

Ένα ατύχημα ή μία ασθένεια κι αυτά μπορεί να είναι τίτλος στη ζωή. Βάζω το μπορεί γιατί το ατύχημα ή ασθένεια  είναι στο χέρι μας να μη συμβεί ποτέ, αν λειτουργήσουμε με την ψυχή μας. Είναι εκείνες οι σελίδες του βιβλίου που ο Θεός έχει γράψει «ας γίνει το θέλημά σου». Ποιανού το θέλημα ? Το δικό μας. Είναι εκεί που έχουμε την ελεύθερη Βούληση που μας έχει δώσει Εκείνος για να χειριστούμε τα πράγματα στη ζωή.
Κυρίως λοιπόν τα κεφάλαια της ζωής μας είναι οι άνθρωποί μας . Οι γονείς μας, ο ή η σύντροφος αλλά και όλος μας ο περίγυρος και όταν λέμε όλος εννοούμε όλος. Γιατί ακόμη και ένας απλός άνθρωπος στη ζωή μας είναι ένας μας «βοηθός» δάσκαλος για να καλύψουμε όλο τον τίτλο του βιβλίου που δεν είναι άλλος από Η ΑΓΑΠΗ, ο οποίος είναι γραμμένος στο εξώφυλλο με χρυσά γράμματα και αρκετοί από μας δυστυχώς μέχρι να τελειώσει η ζωή μας καταφέρνουμε να αλλάξουμε το χρώμα σε αυτά τα γράμματα και τίτλο. Ο τίτλος μετατρέπεται σε ΦΟΒΟΣ και το χρώμα είναι ανάλογο με το βαθμό του εγώ. Αυτό βέβαια «κρίνεται» και κατατάσσεται μετά τον θάνατό μας.
Συνεχίζεται…

( αποκαλύπτω) 

Δωροθέα