Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

33η Μύηση – τα πρώτα βήματα

Ο Χριστός πήρε τρεις μαθητές στην αρχή. Τον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη, τους ανέβασε πάνω σε ένα ψηλό Βουνό και μεταμορφώθηκε μπροστά τους. 


Κοιτάχτηκαν μεταξύ τους οι μαθητές και είπε ο Πέτρος : Ας κατασκευάσουμε εδώ 3 σκηνές.
Δηλαδή δημιούργησαν πυραμίδες. Μία για τον καθένα. Η πυραμίδα είναι το στάδιο που φτάνει κάθε ένας που έχει φέρει σε ισορροπία το εγώ του και το σώμα του, οπότε το επόμενο βήμα είναι να σπάσει το αβγό του, αύρα και να δημιουργηθεί ως προς τον εκπαιδευόμενο μία πυραμίδα που θα τον ενώσει με το Θείο κομμάτι.
Αρα ο Χριστός αυτούς τους 3 μαθητές του τότε τους πήρε για την μύηση- ανώτερη εκπαίδευση τους ως προς τα ακασικά αρχεία και την αρχέγονη γνώση. Οπότε αυτοί οι τρεις ήταν οι πρώτοι που έσπασαν την αύρα τους και συνδέθηκαν απευθείας με το Θείο.
Ο Πέτρος τώρα στην δική μας διαδρομή εκπαίδευσή συμβολίζει το φυσικό μας σώμα. Που αν το εγκαταλείψουμε στο εγώ μας τότε σκληραίνει και μεταμορφώνεται σε πέτρα, άκαμπτο και σκληρό. Έτσι γεννιούνται όλα τα προβλήματα. 

Ο Ιάκωβος συμβολίζει την συναισθηματική μας φύση και την πηγή κάθε θυμικής μας αυταπάτης. Γιατί το εγώ έχει την ιδιότητα της εξαπάτησης μας, εξ’ ου και διαβάλω μέσω του μυαλού- των πρέπει- και των αισθήσεων να μας βγάζει μακριά από τον στόχο μας.
Ενώ ο Ιωάννης συμβολίζει τον νου μας, το μυαλό μας.
Οπότε όταν αυτά τα 3 σώμα, συναίσθημα, νους έρθουν σε απόλυτη ταύτιση με το Θείο τότε δημιουργείτε γύρω μας η πυραμίδα. Πώς θα το καταλάβετε ? Θα το καταλάβετε αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ο Πατέρας κάθε άνθρωπο που κάνει προσπάθειες να τον φτάσει, του δείχνει απευθείας το σημείο που βρίσκεται.
Τώρα που ο πλανήτης μας έχει μπει πια στον αστερισμό του Υδροχόου, οι αλλαγές θα αρχίσουν να συμβαίνουν σε όλα τα επίπεδα.
Ποια είναι η δική μας αποστολή ? 
Να εναρμονιστούμε με τον Τάγμα των Αρχαγγέλων μέσα από την καθημερινή μας φροντίδα για την πνευματικής μας αγωγή.
Οι Υδροχοϊκοί άνθρωποι έχουν αρχίσει και υπάρχουν, είναι οι αναζητητές της αλήθειας και είναι εκείνοι που τους έχουν δοθεί οι γνώσεις. Αλλά ταυτόχρονα τώρα στο πλανήτη μας γεννιούνται και Υδροχοϊκοί.  

Ο Ιησούς μας καθοδήγησε να αγαπάμε αλλήλους. Είναι η 11η εντολή που έδωσε, άρα το 11 ζωδιακό σημείο, δηλαδή ο Υδροχόος.
Οι Υδροχόοι από τη φύση τους έχουν ενδιαφέρον για το περιβάλλον.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ = ΥΔΡΟΓΟΝΟ = ΥΔΡΟΝΟΟΣ = ΔΩΡΟ ΝΟΥΣ

Αυτός που θα καταφέρει να δαμάσει τα ύδατα – συναισθήματα και τα μετατρέψει σε αίσθηση, την 6η αίσθηση της Αγάπης, θα πάρει το Δώρο του Θείου Νου. 
( αποκαλύπτω )

Δωροθέα