Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Ο ρόλος της Γιόγκα στη ζωή μας

Η Γιόγκα έρχεται στη ζωή μας ως φιλοσοφία για να μας διδάξει πως, ότι πάνω κάτω, ότι μέσα έξω και ότι αριστερά δεξιά. Στην πραγματικότητα έρχεται να κάνει αποταύτιση του αρνητικού- θετικού ή πιο σωστά να μας διδάξει τι ρόλο έχει το ένα και τι το άλλο στη ζωή μας. Έτσι να φτάσουμε στην συνεργασία των και στην τελική ευθυγράμμισή τους. Για την γιόγκα ως εξέλιξη είμαστε ΕΝΑ. Ένα με εμάς και με τις ενέργειές μας αλλά και ένα με την ουσία μας, Θεική ενέργεια.

Τα βήματα της Γιόγκα γίνονται για να μπορέσουμε εμείς με τη σωστή εκπαίδευση να φτάσουμε το Ανώτατο σκαλί της, τη βασιλική Γιόγκα τη Ράντζα Γιόγκα η οποία μας ενώνει τελικά με την Ουσία μας.
Από τη στιγμή της αποταύτισης δημιουργείτε μία γέφυρα μόνιμης επικοινωνίας με το Θείο. Η Γιόγκα δεν θεωρεί το σώμα, τον Νου και την ψυχή ξεχωριστά κομμάτια, αλλά ένα. 
Πριν την συνάντησή μας με την διαδρομή της Γιόγκα, μπορεί να φανταζόμαστε ότι το μυαλό μας είναι άλλο, η ψυχή μας είναι άλλο και το σώμα μας είναι άλλο. Γι αυτό υπάρχουν αρκετοί που χρησιμοποιούν τη γιόγκα αποσπασματικά και μόνο για το σώμα, ευελπιστώντας ότι από μόνη της θα φέρει η γιόγκα ή οι ασκήσεις το μυαλό αλλά και την ψυχή σε ισορροπία. Όμως αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί.

Γιατί το μυαλό είτε δουλεύει κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, αν όχι, τότε σίγουρα δουλεύει μετά. Τα προβλήματα και όλα όσα μας απασχολούν συνεχίζουν και υπάρχουν όσες ανάσες και αν πάρουμε, όσα χρώματα κι αν δούμε. Μπορεί να μπορώ να μιλήσω στο τηλέφωνο μου με το καλώδιο του ακουστικού κουβάρι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έλυσα τους κόμπους, εκεί θα είναι μέχρι να τους λύσω. Μπορεί να κάνουμε ασκήσεις γιόγκα και να νιώθουμε όμορφα, όμως δεν σημαίνει ότι λύσαμε τους κόμπους από το εγώ μας.
Για την γιόγκα λοιπόν ο τρόπος που σκέφτομαι είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη σημασία και δεν τον θεωρεί φιλική συμμετοχή στη ζωή μας, αλλά τον κυριότερο «δυνάστη» της ζωής μας, τον τρόπο σκέψης.
Οπότε η Ράντζα Γιόγκα με τα βήματα που μας παραθέτει μας οδηγεί να γίνουμε 100% κυρίαρχοι του ΟΛΟΥ = ΣΩΜΑ- ΝΟΥΣ  = ΣΑΜΑΝΟΣ θεραπευτής. Έτσι κι αλλιώς η Ράντζα Γιόγκα στη  αποκρυφιστική της φράση σημαίνει η κυριαρχία του Νου. Οπότε όταν έχεις τον έλεγχο του Νου αυτόματα είσαι και ο «άρχοντας» όλων των εξουσιαστικών ορμών της υλικής υπόστασης, κυρίαρχος όλου του συστήματος του σώματός σου και είσαι ο αυτοθεραπευτής του.
Κατά τον Γκουτάμα και νυν Βούδα 3 είναι τα ολέθρια κακά τα οποία είναι κατά της φώτισης – ανάπτυξης- ευθυγράμμισης. 
     1.     Κάθε ευχαρίστηση των αισθήσεων, 2. Η φιλοδοξία, 3. Η άγνοια.
Όταν μπορέστε να καταλάβετε 100% τα αίτια που αυτά τα τρία είναι ολέθρια τότε είστε σε έναν πολύ καλό δρόμο γνώσης- επίγνωσης. Ύστερα έρχεται η εφαρμογή τους, η οποία σαφώς δεν είναι απλή και εύκολη.
Κατά τον Βούδα λοιπόν ο οποίος αποσύρθηκε για να ανακαλύψει πώς να σταματήσει τον πόνο στους ανθρώπους. Ανακάλυψε πως αυτά τα τρία είναι αυτά που δημιουργούν τους πόνους στους ανθρώπους. Οπότε αυτά είναι υπεύθυνα για όλα τα δεινά πάνω στη γη.

Όταν ένας άνθρωπος καταφέρει να τα καταρρίψει και τα τρία, τότε βρίσκεται πάνω στο πρώτο σκαλί που θα τον οδηγήσει στην Αιθερική του περιοχή.

( αποκαλύπτω) 

Δωροθέα