Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Θείο Δράμα- Βηθλεέμ- Σταυρός

Ο Θεός και Πατέρας μας αφού είδε ότι οι άνθρωποι με τον πόνο και τις δυσκολίες δεν τα πήγαιναν πολύ καλά και έχαναν τον δρόμο τους. Αποφάσισε να στείλει στη γη τον Υιό Του και να βιώσει εκείνος το Δράμα μέσα από την ζωή του και έτσι να μετατρέψει το δικό μας το δράμα σε δρόμο.


Η ζωή Του Ιησού ήταν γενάτη από διδασκαλία και βαθιά αναζήτηση από κείμενα και διδασκαλίες, έτσι μας έδωσε έναν τρόπο για να μετατρέπουμε το δράμα σε δρόμο, μέσα από τον τρόπο.
Ο τρόπος Του ήταν να πατάξουμε το εγώ και τα πάθη και να μπούμε στον τρόπο της αγάπης ως αίσθηση και όχι ως συναίσθημα γιατί το συναίσθημα έχει μέσα του πάθη.
Εμείς όχι μόνο δεν τον ακούσαμε αλλά συνεχίσαμε τη ροή της ζωής μας σαν να μην ήρθε ποτέ έτσι εδώ και 1980 χρόνια (2013-33) τον έχουμε αφήσει Σταυρωμένο πάνω στον ίδιο σταυρό και κάθε μέρα του βρέχουμε τα χίλια με ξίδι. Ο πόνος που νιώθει εκείνος και ο Πατέρας μας είναι μεγάλος αφού είδε ότι τα αδέρφια Του, εμείς δηλαδή, συνεχίζουμε με περισσότερο μένος αυτά που κάναμε και πριν τον ερχομό του. 

Πριν από 2013 χρόνια λοιπόν πάνω κάτω τέτοιες μέρες ήρθε στη γη για να την ελευθερώσει και πήρε πάνω του τους πόνους μας και τις αμαρτίες μας.
Εμείς γιατί επιμένουμε να βιώνουμε δράματα, γιατί επιμένουμε να εχθρευόμαστε ο ένας τον άλλο? Γιατί συνεχίζουμε να στεναχωριόμαστε για τον υλικό πλούτο λες και μας είπε να κάνουμε αυτό? Γιατί ακόμη έχουμε τα μάτια μας και τα αφτιά μας κλειστά? Γιατί δεν μπορούμε να δούμε τα σημάδια?
Εκείνος λοιπόν Σταυρώθηκε και τι σημαίνει Σταυρός ? Ήταν η ένωση του εγώ με την ψυχή- εαυτό. Είναι η ένωση του πάνω με το κάτω. Εκεί στο σημείο της καρδιάς είναι το σημείο της ένωσης. Όταν κι εμείς καταφέρουμε να σταυρώσουμε το εγώ μας και να το ενώσουμε με τη Θεία μας ουσία τότε μετατρέπουμε τα δράματα της ζωής μας σε δρόμο μέσα από τον τρόπο Του. Τότε όλο το τοπίο της ζωής μας αποκτά άλλο νόημα και άλλη ουσία. Ξέρουμε ότι η ύλη είναι η σκλαβιά του μυαλού αλλά και της ψυχής.
Σκλάβοι θέλετε να είστε ? Υποχείρια τόσο της σάρκας και κάθε αντικειμένου που στο τέλος τέλος δεν σας ανήκει αφού θα το αφήσετε εδώ και θα φύγετε από αυτή τη ζωή ? Γιατί δένεστε με αντικείμενα ? Γιατί πονάτε για τα αντικείμενα ? Γιατί δεν καταστρέφετε το εγώ σας για να αποκτήσετε τα προνόμια που σας έχει υποσχεθεί ο Πατέρας μας ? Γιατί συνεχίζεται και συντηρείτε την έχθρα και το μίσος ? Γιατί γίνεστε όλοι μία γροθιά ? Τι περιμένετε ? 

Ο Ιησούς λοιπόν που ήρθε εδώ για μας για να μας πάρει όλα μας τα βάρη είναι ακόμη εδώ με το Πνεύμα Του, παρέμεινε τόσο κοντά στον πλανήτη για να μας βοηθάει όποτε το θελήσουμε, είναι σύμμαχός μας.
Οι τρόποι που μας έχει δώσει είναι μέσα στην καινή διαθήκη αλλά και σε τόσα κείμενα αυτογνωσίας που φωνάζουν όλα το ίδιο πράγμα. Αγάπη !!!!
Ο Σταυρός όπου εκείνος σταυρώθηκε επάνω του εμάς μας έμεινε ως σύμβολο της Πίστης μας. Αυτό το σύμβολο είναι ιερό και συνάμα θαυματουργό, όταν όμως γίνεται με κατάνυξη και όχι σαν να παίζουμε κιθάρα. Όταν κάνω τον σταυρό που εκείνη την ώρα είναι σαν να αποδέχομαι ότι έχω εγωισμό και ζητάω από τον Θεό- Πατέρα μας να με βοηθήσει να το σταυρώσω με ταπείνωση. Αρά κάθε φορά που κάνετε τον σταυρό σας καλό είναι να συγκεντρώνεστε σε αυτή τη στιγμή, γιατί είναι η άμεση επικοινωνίας σας με το Θείο και να τον κάνετε αργά- αργά και με κινήσεις αγάπης, πίστης, κατάνυξης.
Το χειρότερο είναι ότι αφού έχουν έρθει τα πάνω κάτω στη χώρα μας και αφού όλοι έχουμε χάσει σημαντικά κομμάτια «καταξίωσης» αντί να επιστρέψουμε στον Λόγο Του με τα τέσσερα, συνεχίζουμε στον κόσμο μας. Συνεχίζουμε με το ίδιο «βιολί» με τον ίδιο εγωισμό, με την ίδια έχθρα μεταξύ μας. Νομίζουμε πώς μόνο εμείς πονάμε και όταν πονέσει και ο δίπλα θα πούμε καλά να πάθει. 

Τι άλλο περιμένετε να γίνει για να επιστρέψετε στο σπίτι σας ? Τι άλλο περιμένετε για να επιστρέψετε στην Αγκαλιά Του ? Τι άλλο ?
Είστε σίγουροι ότι τα άλλα που έρχονται θα τα αντέξετε ? Είστε σίγουροι ότι τα πιο επίπονα που έρχονται θα τα αντέξετε ? Τι περιμένετε για να μετανοήσετε?
Να θυμάστε πως όταν αρχίσουν εκείνα.. αυτό που θα λέτε όλοι θα  είναι τι καλά που ήταν τα οικονομικά προβλήματα. Γιατί ο Πατέρας επειδή αγαπάει πολύ τα παιδιά Του και τα θέλει όλα κοντά του, άρχισε με το πιο ελαφρύ, το οικονομικό, για να μας κάνει να καταλάβουμε τις αξίες και την ουσία της ζωής. Όσο βλέπει ότι εμείς είμαστε στον κόσμο μας, θα αρχίσουν τα πιο επίπονα, με σοβαρές απώλειες μπας και φτάσουμε κάποτε να συναντήσουμε τον Λόγο Του, όχι ως μελέτη αλλά ως ΠΡΑΞΕΙΣ και να μετανοήσουμε.

Αυτά τα Χριστούγεννα ζητήστε την επαναγέννηση και ζητήστε από τους εαυτούς σας να μετατρέψετε τον Σταυρό σε Χ δηλαδή την Χριστική Ενέργεια μέσα σας και μέσα στη δική σας Βηθλεέμ ( κοιλιά- 3ο μυστικό πέρασμα) να γεννηθεί εκεί ο Ιησούς.

( πνευματικότητα )

Δωροθέα