Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Λευκή Αγωγή- Μαγεία- Να τηρείς σιγή.

Το τελικό κλειδί είναι αυτό το Να τηρείς σιγή και αφορά το 1ο μας μυστικό πέρασμα- κέντρο.


Από κεί από αυτό το κέντρο ξεκινούν τα πάθη που συνδυάζονται με το 2ο. Είναι τα δύο κέντρα- μυστικά περάσματα που μας κρατούν φυλακισμένους στα γήινα πρότυπα.
Το πρώτο μυστικό πέρασμα μέσα από την γήινη ουτοπία που έχουμε μπει όλοι μας, για να μπορέσουμε να το φέρουμε σε σιωπή είναι ένα σπουδαίο κατόρθωμα. Σιωπή σημαίνει να μην υπάρχει ίχνος λαγνείας και γαστριμαργίας δύο πάθη που αναγκαστικά κατευθύνουν τον άνθρωπο μέσα από την πιο χειρότερη μορφή των ενστίκτων του ζώου. Είναι εκεί που υπάρχουν οι ορμόνες της αναπαραγωγής οι οποίες έχουν μετατραπεί σε σκλαβιά και οδηγό του μυαλού μας. Το μυαλό κατευθύνει αυτές τις ορμόνες και οι ορμόνες το μυαλό. Ο άνθρωπος αυτός που είναι δεμένος με αυτούς τους αδένες είναι απόλυτα δυστυχισμένος και σχεδόν πάντα ανικανοποίητος γιατί θεωρεί ότι κάτι του λείπει συνεχώς. Είναι η γεύση που δεν μπορούμε να καλύψουμε και τρώμε συνεχώς για να βρούμε τρόπο να καλύψουμε τις γεύσεις μας και όλο αυτό είναι ένας επώδυνος φαύλος κύκλος πόνου- θλίψης και τελικής καταστροφής του ανθρώπου, που τον γεμίζει καρκινώματα και κύστες . 

Άρα όταν φτάσω στη σιγή αυτού του κέντρου- μυστικού περάσματος είναι από τις μεγαλύτερες νίκες που έχει καταφέρει ο μαθητευόμενος πνευματικός. Για να φτάσω όμως στη σιγή δεν γίνεται να περιμένω ότι θα φτάσω μέσα από την καταπίεση και την συμπίεση, γιατί κάθε φορά και όσο καταπιέζω τα ένστικτά μου τόσο αυτά θα μεγαλώνουν και θα γίνονται θηρία έτοιμα να με κατασπαράξουν. Όταν καταπιέζω το εγώ μου και τις «ανάγκες» τις βιολογικές ή θα βγαίνουν προβλήματα υγείας τύπου μέση, γεννητικού περιεχομένου, προβλήματα στα κόκκαλα, στα δόντια και εμείς θα ψάχνουμε να βρούμε το γιατί. Μα είναι φυσικό όταν πνίγω κάτι, αυτό να ψάχνει τρόπους εκτόνωσης. Αν  κλείσουμε το ένα μας ρουθούνι ή και τα δύο .. πόση ώρα μπορούμε να αντέξουμε ? Για λίγο και όταν θα μας επιτρέψουμε την ανάσα, ανάλογα με το κράτημα θα πάρουμε και ανάλογες βαθιές ανάσες μέσα από αυτή τη στέρηση. Άρα η στέρηση ή η απαγόρευση δεν είναι ο δρόμος. Ο δρόμος προς τη σιωπή είναι αυτός της αναζήτησης και της συζήτησης με τους εαυτούς μας σε βάθος. Ένας τρόπος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι αυτός του Διαλογισμού που υπάρχει στην ετικέτα διαλογισμοί. 


Όταν μετά από την όλη διαδρομή της αυτοσυζήτησης και αυτοτακτοποίησης όλων των θεμάτων του 1ου μυστικού περάσματος και εγώ, τότε ο εαυτός μέσα από την γνώση- επίγνωση φτάνει στην απόλυτη σιωπή. Σιωπή δεν σημαίνει δεν ξανά έρχομαι σε επαφή, αλλά γνωρίζω πια την ουσία και ότι γίνεται, γίνεται με οδηγό την ουσία και όχι την επιφάνεια. Δεν με κάνει κουμάντο το μυαλό και όλο το γήινο δρώμενο του έχω τον άλλον κτήμα μου, αλλά μέσα από την διαδρομή του εαυτού μας και της Αγάπης ως οδηγό. Μετατρέπεται έτσι η ενέργειά μας η κατώτερη σε Ανώτερη και η διαδρομή της ζωής- έρωτα βιώνει τα ωραιότερα χρώματα της αρμονίας. Τότε η Ανώτερη Γνώση και το πετράδι το κόκκινο μετατρέπεται σε λευκό λουλούδι του λωτού= Λωτός = Λόγος ώτος = Ακούω τον Λόγο του Θεού με την εσωτερική μου ακοή, αφού έχει έρθει η σιωπή από τα Πάθη μου. 

( αποκαλύπτω) 

Δωροθέα