Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Βήματα προς την Πνευματικότητα- Άγιο Δισκοπότηρο

Είδαμε εχθές την ολοκληρωτική αφοβία, όπου όταν αρχίσετε να τη θέτετε σε εφαρμογή τότε τα 3 παρακάτω βήματα αρχίζουν μόνο τους να μπαίνουν σε εφαρμογή. Είναι ένας αυτοματισμός που θα ξεκινήσει μετά από τη δική σας κάθαρση τόσο στο μυαλό όσο και στο σώμα.


Γ) Καλλιέργεια της φαντασίας, που να ισορροπείτε από την συνετή ιδιότητα της νόησης. 
Δ) Ικανότητα να ζυγίζουν τα αποδεικτικά με σύνεση και να μπορούν να δέχονται μόνο εκείνα που συμβιβάζονται με τον Ανώτατο Ένστικτο και την Ενόραση.
 Ε) Προθυμία στο να πειραματίζεται.
Καλό είναι βέβαια μαζί με την πνευματική κάθαρση να θέσουμε σε εφαρμογή και τη σωματική κάθαρση με νηστεία, με αναπνοές και με μικρή καθημερινή σωματική άσκηση. Όταν λέμε νηστεία εννοούμε να μπορούμε να απέχουμε συνειδητά από τροφές αλλά επίσης να βάλουμε στη ζωή μας το νερό. Αποφεύγουμε όλα τα αναψυκτικά και τα ποτά. Γενικά αποφεύγουμε να κάνουμε τις επιθυμίες της σάρκας. Το να μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε την αδηφαγία μας είναι από τις μεγαλύτερες νίκες γιατί εκεί μέσα στο στομάχι μας είναι κρυμμένη η αποθήκη του εγώ. 

Όσοι πρόκειται να διδάξουν τον κόσμο περισσότερο για τους Διδασκάλους και όσοι εκγυμνάζονται για να γίνουν εστιακά σημεία επαφής*, υποβάλλονται σε μία πολύ διαφορετική πειθαρχία. Δοκιμάζονται με κάθε δυνατό τρόπο και διδάσκονται πολλά μέσω της πικρής πείρας*.
    ·       Σημεία επαφής = όταν φέρουμε σε ισορροπία και τα 7 κέντρα μας τότε γινόμαστε δίαυλος επικοινωνίας με το σύμπαν και μας έρχονται συνεχώς πληροφορίες σαν «προφητεία» τέτοιες ώστε μπορούμε να προετοιμάσουμε ή να προειδοποιήσουμε τους συνανθρώπους γύρω μας.
    ·       Πικρής πείρας = συνήθως αυτοί οι δάσκαλοι έχουν επώδυνες διαδρομές στη ζωή και αυτό για να τις έχουν ως οδηγό για να μπορούν οι διπλανοί τους να βλέπουν τη διαφορετική προσέγγιση. Η πικρή αυτή πείρα οδηγεί τον εκπαιδευόμενο σε μία διαδρομή αναζήτησης κ έρευνας όπου στην συνέχεια και αφού βρει τη χρυσή τομή, τότε μέσα από τον δικό του δρόμο μπορεί να διδάξει και τους δίπλα του.

Αυτοί διδάσκονται να μη δίνουν καμία σημασία στην αναγνώριση, οπότε δεν αναζητούν τη γνώμη των άλλων ούτε προσπαθούν να είναι αρεστοί αλλά αυθεντικοί.
Εκγυμνάζονται να μην κρίνουν την εξωτερική εμφάνιση/ χαρακτήρα αλλά από το εσωτερικό όραμα/ ψυχογράφημα που μπορούν να κάνουν με μεγάλη ευκολία σε όλους τους ανθρώπους δίπλα τους. Ένας εκπαιδευμένος διδάσκαλος μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να διαβάσει ακριβώς τι είσαι μέσα από τα μάτια. 

Όταν είσαι πια στον δρόμο αυτό της τόσο ανώτερης εκπαίδευσης οι επιθυμίες του γήινου σώματος έχουν σταματήσει να υπάρχουν. Αυτό το επίπεδο έχει αποκτηθεί μέσα από πολύ εργασία αλλά και από πολύ πόνο από την καρδιά, από το «αίμα της καρδιάς». Γιατί μόνο μέσα από το αίμα της καρδιάς μπορεί να αποκτηθεί η δύναμη με ασφάλεια και να χρησιμοποιηθεί με Σοφία.
Έτσι ακριβώς είναι γιατί δεν μπορείς να δώσεις τη θέση διευθυντή ενός εργοστασίου αν και εφόσον δεν έχει περάσει από την πιο επίπονη θέση μέσα στο εργοστάσιο για χρόνια, του απλού εργάτη. Οπότε σταδιακά να αρχίσει να ανεβαίνει για να μπορεί όταν θα βρεθεί στη θέση του διευθυντή να ξέρει ακριβώς και να μπορεί να εκτιμά σωστά κάθε απλό εργαζόμενο.
Έτσι και στην πνευματικότητα μπορεί να φτάσει τα ανώτατα αξιώματα μόνο αυτός που έχει εργαστεί σκληρά από τα πολύ χαμηλά επίπεδα. Αυτά τα χαμηλά επίπεδα έχουν να κάνουν με σχέσεις οι οποίες έφεραν τον εκπαιδευόμενο στον πάτο του βαρελιού από την ταπείνωση που δέχτηκε. Ο τρόπος όμως που χειρίστηκε αυτή τη διαδρομή, μέσα από την αναγνώριση, κατανόηση, αποδοχή συγνώμη και συγχώρεση, είναι και η αιτία που τον έφερε στο επόμενο βήμα. Τώρα στη χώρα μας όλοι μας έχουμε την καλύτερη εκπαιδευτική διαδρομή που λέγεται οικονομική κρίση, κάθε ένας από μας έχει χάσει σημαντικά κομμάτια της βολής του, νιώθει απόγνωση, απογοήτευση, οργή, θυμό κλπ που κάποιοι του έχουν στερήσει αρκετά κομμάτια από τη ζωή του, θεωρεί τους άλλους υπεύθυνους που δεν μπορεί πια να κάνει τα θέλω του αλλά κυρίως τις βασικές του ανάγκες

πραγματικότητα. Όλο αυτό όμως το μονοπάτι μπορεί να μετατραπεί σε σκαλί ανώτερου επιπέδου και να πάμε όλοι μαζί ένα ουσιαστικό βήμα μπροστά. Όταν αναζητήσουμε γιατί έγινε αυτός ο δρόμος τι ήρθε να μας διδάξει όλους μαζί. Μα να μη βασιζόμαστε στην ύλη, να μη μετράμε τον άνθρωπο με τις μάρκες που φορά, να μην αξιολογούμε ως καλό ή κακό άνθρωπο αυτόν που χρωστάει. Δρόμος εκπαιδευτικός πολύ σπουδαίος. 
Αυτή όλη η διαδρομή εκπαίδευσης θα μας δώσει την πρώτη μύηση που έρχεται μέσα από την Καινή Διαθήκη- «νηπίων εν Χριστώ». Αυτό είναι η αρχή, να γεννηθεί μέσα μας ο ίδιος ο Ιησούς. Αυτός είναι πρώτος τρόπος που θα κάνει την επανεμφάνισή Του στον πλανήτη, θα «κατοικεί» επί της ουσίας μέσα στα σώματά μας και στη συνέχεια θα υπάρχει μέσα στις πράξεις και στον λόγο μας. Ένα σύστημα του ορθού τρόπου ζωής, σκέψεως και συμπεριφοράς. Έχεις γίνει το Άγιο Δισκοπότηρο που θα κατοικεί μέσα σε αυτό ο Χριστός και εσύ έχεις πάρει την πρώτη αυτή μύηση του Χρίσματος μέσα από αυτή την ανασύνταξη. Η Χριστική ζωή εισέρχεται σε σένα και η Μορφή ζωντανεύει.

Συνεχίζεται…

ετικέτες ( Πνευματικότητα ) 

Δωροθέα