Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Λευκή Μαγεία- Αστρική Ενέργεια

Πριν δούμε την αστρική ενέργεια ας δούμε το αστρικό σώμα πρώτα το οποίο λέγεται και συναισθηματικό.


Αυτό το σώμα είναι ένα απόσπασμα από την αποθήκη του υποσυνείδητου. Για να είμαστε πιο σαφείς θα πούμε ότι τελικά ένα κομμάτι του εγκεφάλου μας και μάλιστα μικρό συνεργάζεται αποσπασματικά με αυτή την αποθήκη. Εκεί είναι το κύριο μέρος του υποσυνείδητού μας. Σε αυτή την αποθήκη υπάρχουν γεγονότα και μαθήματα από όλες μας τις προηγούμενες ζωές και μπαίνουν και οι νέες πληροφορίες από την τωρινή. Οι πληροφορίες της τωρινής ζωής ή σβήνουν αποσπάσματα από τις προηγούμενες αν και εφόσον ολοκληρώνουμε τα μαθήματα ή προστίθενται, για την επόμενη.
Ο τρόπος που λειτουργεί αυτή η αποθήκη θεωρώ ότι είναι γνωστή σε κάθε άνθρωπο, γιατί πιστεύω ότι μια μεταφυσική εμπειρία την έχουν όλοι οι άνθρωποι. Τη οποία εμπειρία δεν μπορούν να την αξιολογήσουν σωστά είτε γιατί τη φοβήθηκαν είτε γιατί προσπάθησαν μέσω λογικής να την εξηγήσουν. Όμως η μεταφυσική με τα θαύματα δεν μπορούν να σταθούν ούτε με τη λογική, ούτε με το τυχαίο, ούτε με τον φόβο. Είναι μία φυσιολογική λειτουργία μας που για κάποιους λόγους εμείς την κλειδώσαμε και της κόψαμε πρόσβαση από τη ζωή μας. 

Αυτό που θεωρώ ότι το έχουμε βιώσει όλοι είναι να συναντήσουμε κάποιον άνθρωπο στη ζωή μας και να νιώθουμε ότι τον ξέρουμε ή ότι τον έχουμε ξανά δει. Ακόμη να μας έχουν τύχει στιγμές που να θεωρούμε ότι τις ξέρουμε. Τότε εκείνες τις στιγμές είναι που ανοίγει έστω και για λίγο η Αστρική μας αποθήκη και μας δείχνει την ύπαρξή της, μας μιλάει ένα κομμάτι του Εαυτού μας για να μας ενημερώσει για την ύπαρξή του. Αυτό λοιπόν το αστρικό μας κομμάτι το οποίο υπάρχει είτε εμείς το πιστεύουμε, είτε του επιτρέπουμε την εμφάνισή του είτε όχι. Μόλις όμως συνεργαστούμε και του επιτρέψουμε την διάνοιξη προς την τωρινή μας διαδρομή στον πλανήτη, έχει να μας δώσει σημαντικές βοήθειες και πληροφορίες για το πώς να κάνουμε αυτό το ταξίδι μας εδώ από κόλαση σε ευημερία- ισορροπία- αρμονία- παράδεισο.
Αυτό είναι το αστρικό μας σώμα εν ολίγοις, με όλες τις πληροφορίες που αφορούν όλη μας τη ζωή που θα βιώσουμε εδώ. Έχει μέσα αυτή τους βασικούς ανθρώπους της ζωής μας, της βασικές μας διαδρομές- καταστάσεις. ( σπουδές, δουλειές, θανάτους) και είναι σαν να περιμένει από μας να βρεθούμε στο ανάλογο σημείο με το οποίο θα ενεργοποιηθεί η ανάλογη πληροφορία- συνάντηση. Από κει και μετά το «παιχνίδι» είναι στη δική μας πλευρά. Δηλαδή είναι η στιγμή της ελεύθερης βούλησης όπου εμείς με την ανάλογη συμπεριφορά θα βάλουμε τα ανάλογα χρώματα στη ζωή μας που θα λέγονται πόνος ή ευλογία. Όλο αυτό έχει να κάνει με τους δικούς μας χειρισμούς στους οποίους όταν βάλουμε τη γεύση του εγωισμού τότε η πίκρα είναι αυτή που θα υπάρχει σε κάθε μας βήμα, ενώ αν βάλουμε τη γεύση της αγάπης τότε μόνο γλύκα θα υπάρχει σε κάθε μας βήμα. 

Με αυτό το αστρικό μας σώμα λοιπόν είναι συνδεδεμένη η Αστρική Ενέργεια, επίσης με την ανθρώπινη οικογένειά μας στο σύνολό της αλλά και με ολόκληρο το αστρικό πεδίο στην ευρύτερη έννοιά του και την Καρδιά του Ήλιου. Είναι μεν συνδεδεμένο αλλά από μας χρειάζονται κάποιες βασικές προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να εναρμονιστούμε με τη δόνηση- ήχο όλου αυτού του μεγαλείου. Στη πραγματικότητα είναι να συνεργαστούμε με το πεπρωμένο μας και να μην του πάμε κόντρα. Δηλαδή να συνεργαστούμε με το Ανώτερο κομμάτι μας και τελικά με αυτή την αποθήκη γνώσης. Μια γνώση η οποία βρίσκεται εκεί μόνο για μας και μόνο εμείς μπορούμε να την ενεργοποιήσουμε με έναν και μοναδικό τρόπο τη σταύρωση και τη θανάτωση του εγώ- χαρακτήρα- γήινο περίβλημα. Τότε ο δρόμος του πεπρωμένου εμφανίζεται με όλες του τις διαδρομές ευκολίας και ευημερίας γιατί είμαστε απόλυτα συντονισμένοι με τη δόνηση- ήχο της αρμονίας του Σύμπαντος.
Οι βασικοί δρόμοι όπως είδαμε για να ανοίξει αυτή η αποθήκη διάπλατα τις πόρτες τις και να γίνει ένας φωτεινός οδηγός είναι να αναγνωρίσουμε τους βασικούς μας οδηγούς- δασκάλους δηλαδή την ευρύτερη οικογένειά μας, το αστρικό μας σώμα, την Καρδιά του Ήλιου αλλά και ολόκληρο το πλανητικό σύστημα.
Τα δύο πρώτα βήματα δηλαδή ευρύτερη οικογένεια + αστρικό μας σώμα είναι μια διαδρομή διδασκαλίας όπου η μία βρίσκεται μέσα στη άλλη και η μία εξαρτάται άμεσα από την άλλη. Δεν μπορούμε να τις ξεχωρίσουμε ούτε να κατατάξουμε κάποια ως σπουδαιότερη από την άλλη. Γιατί πολύ απλά η οικογένειά μας είναι κομμάτι του πεπρωμένου μας και εμείς δικό τους. Υπάρχουν βέβαια κομμάτια του πεπρωμένου μας που αφορούν ίσως άμεσα εμάς αλλά έμμεσα επηρεάζουν και όλη μας την οικογένεια, όπως ένα ατύχημα, μια ασθένεια. Αυτό μπορεί να το βιώνουμε ως άμεσο εμείς όμως επηρεάζει και όλο μας το περιβάλλον. Άρα όλοι μαζί ως συνοδοιπόροι σε αυτή τη διαδρομή έχουμε να λάβουμε μέσα από αυτό το μάθημα- ασθένεια- ατύχημα. Στο πεπρωμένο το δικό μας βρίσκεται η δουλειά μας ή οι σπουδές μας, ο σύντροφός μας αλλά και τα παιδιά μας. Αυτό είναι ένα κομμάτι που αφορά περισσότερο εμάς και την δική μας ανάταση, αλλά πάλι κατά ένα μικρότερο επίπεδο επηρεάζει και τον περίγυρο, που όμως μέχρι τώρα ή έστω οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βγάλει σε όλο αυτό το κομμάτι τον εγωιστικό τους εαυτό και γι αυτό ο πλανήτης μας πάει από το κακό στο χειρότερο. Άρα όταν έρθουμε σε αρμονία με όλο αυτό το δικό μας κομμάτι τότε η ζωή μας απλοποιείται. 


Ένα επιπλέον σημείο που αφορά την αστρική Ενέργεια είναι η Καρδιά του Ήλιου, δηλαδή η αποθήκη των συναισθημάτων μας, το ηλιακό μας πλέγμα στο στομάχι- 30 μυστικό πέρασμα. Αυτό μέσα από την διεργασία της αυτογνωσίας αλλά και όλου του πνευματικού δρόμου καταλήγει να αδειάσει και να παραμείνει καθαρό οπότε να μπορέσει να γεμίσει από την καθαρή ενέργεια του Ήλιου μέσα από την Καρδιά Του, το Θεϊκό Φως της ενέργειας της αγάπης – Φοχάτ. Άρα το αστρικό μας σώμα αρχίζει να γεμίζει από την αυθεντική αστρική ενέργειά και τότε επικοινωνούμε με όλο το πλανητικό μας σύστημα και είμαστε απόλυτα εναρμονισμένοι με τη δόνηση- ήχο της δικής μας αποστολικής διαδρομής.  
( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα