Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Λευκή Μαγεία- Νοητική Ενέργεια

Η Νοητική ενέργεια εκπορεύεται από το ατομικό τσίττα- νου , την νοητικότητα της ανθρώπινης οικογένειάς στο σύνολό της- αλλά και τη φυλή που ζει ο άνθρωπος. Το νοητικό πεδίο σαν σύνολο και τον Συμπαντικό Νού.


Πάνω κάτω θεωρώ ότι μια εικόνα μπορείτε και μόνοι σας να δημιουργήσετε με το παραπάνω κείμενο ως προς τη Νοητική ενέργεια. Αλλά ας την κάνουμε μία ανάπτυξη σε βάθος.
Η ενέργεια αυτή λοιπόν συνδέεται με δύο σώματά μας το κατώτερο νοητικό και το Ανώτερο νοητικό ή αλλιώς Χριστικό μας Εαυτό.
Όταν ερχόμαστε στον πλανήτη με τη γέννησή μας υποτίθεται ότι στην αρχή τουλάχιστον αρχίζει η διαδρομή του «υπενθυμίζω». Όλη η αρχική εκμάθηση στα μωρά δεν είναι στην ουσία διδασκαλία αλλά μια μορφή υπενθύμισης και επανένταξης. Γιατί τα μωρά θυμούνται πάρα πολλά πράγματα από τις προηγούμενες ζωές τους, αλλά εμείς με τις κινήσεις μας και τον λόγο- εικόνα τους τα φέρνουμε στην επιφάνεια από το αστρικό τους σώμα- την αποθήκη της γνώσης τους. 

Στη συνέχεια παίζει ρόλο η εποχή που γεννήθηκε κάποιος, σε τι πνευματικό επίπεδο είναι η οικογένειά του αλλά και όλο του το περιβάλλον. Με το οποίο η ψυχή ( μωρό) οφείλει σιγά σιγά να αρχίσει να συνυπάρχει με όλο του περιβάλλον όσο πιο αρμονικά γίνεται. Αυτό όλο το κομμάτι συνδυάζεται με την Νοητική Ενέργεια, με το Αστρικό μας σώμα και Αστρική ενέργεια αλλά και με τον κατώτερο Νου, ο οποίος οφείλει να μάθει τα κλασικά και τα βασικά για τη ζωή. Όπως είναι η τροφή και ο τρόπος που θα την τρώμε εδώ παίζει ρόλο η οικογένεια αλλά και η «φυλή» όπου ανήκουμε έτσι αποκτούμε τις διατροφικές συνήθειες από όλο μας το περιβάλλον. Όπου μέσα από αυτό το διατροφικό μας περιβάλλον ενεργοποιούνται μέσω νερού που υπάρχει μέσα μας και η διαδρομή του DNA αλλά και όλης της κληρονομικότητας μας. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει την αντίσταση μερικών παιδιών στο να φάνε κάτι, αλλά εμείς επειδή έχουμε χάσει την επαφή με την ουσία μας και είμαστε δεμένοι περισσότερο με το γήινο δρώμενο, επιμένουμε να φάει το μωρό ότι του λέμε γιατί θεωρούμε ότι είναι για το καλό του, ενώ εκείνο αντιστέκεται μέσα από την Συμπαντική του σύνδεση που έχει στα πρώτα του χρόνια. Εμείς προσπαθούμε να βγάλουμε προς την κοινωνία ένα πιστό αντίγραφο των γύρω μας αγνοώντας την αυθεντικότητα του παιδιού μας. Θυμάμαι ότι από μικρή είχα μία απέχθεια στο κρέας, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο, απλώς δεν το προτιμούσα. Η μαμά μου ευτυχώς ποτέ δεν με πίεσε να φάω κρέας. Όμως κι εγώ κατάφερα και επηρεάστηκα από το γήινο υπόβαθρο και «έπεσα» στη παγίδα του «πιστού αντίγραφου» για να νιώθω «άξια» ως προς το κοινωνικό γίγνεσθαι. Μακάρι όλοι μας να μπορούσαμε από την βρεφική μας ηλικία να ακούγαμε το μέσα μας και τη φωνή της δικής μας γραμμής. Σήμερα τα πράγματα στο πλανήτη θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Αυτό που τώρα προσπαθούμε να καταφέρουμε, δηλαδή να αναζητήσουμε την αυθεντική μας μεριά και να την ακολουθήσουμε. 

Άρα όλη η αρχική μας διδασκαλία συνεργάζεται στο ελάχιστο με το δικό μας φως. Συνήθως οι γονείς μας αλλά και όλο μας το περιβάλλον καταφέρνει να μας επηρεάσει και να μας κρατήσει μακριά από την Θεϊκή μας Πηγή. Δεν το κάνουν επίτηδες μη νομίζετε, κι εκείνοι εγκλωβισμένοι σε ένα πρέπει είναι. Είναι δύσκολο να κάνεις τη διαφορά και να καταφέρεις να κάνεις την έκπληξη ως φωτεινή οντότητα. Αυτός που είδε τη διαφορετικότητα του παιδιού του από όταν ήταν 3 χρονών, ήταν ο μπαμπάς του Μότσαρτ, ο οποίος είδε το φωτεινό μυαλό του παιδιού του και του επέτρεψε να βγει στην επιφάνεια. Δεν είναι τυχαίο που μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια η μουσική του Μότσαρτ έχει χαρακτηριστεί από ειδικούς ως θεραπευτική και Θεϊκή και υπάρχει σε όλες τις σχολές μουσικοθεραπείας, αλλά και σε θεραπευτές.
Είναι λίγες οι πιθανότητες που οι γονείς θα αντιληφθούν τη φωτεινή ψυχή που έχουν δίπλα τους και θα την ακολουθήσουν, το μεγαλύτερο ποσοστό των γονέων επηρεάζεται από το περίγυρο. Έτσι αυτή η φωνούλα μέσα μας, «ένστικτο» αργοπεθαίνει και σταματάμε να την ακούμε τόσο έντονα. Στην πραγματικότητα το μωρό στις αρχές της ζωής του έχει άμεση επαφή με τον Φύλακα Άγγελό Του και συνομιλεί μαζί του κάθε λεπτό. Δεν χρειάζονται λέξεις με τον Άγγελο μας απλώς και μόνο μέσω σκέψης γίνεται η επαφή. 

Οπότε ο νους μας εγκλωβίζεται μέσα από το κατώτερο νοητικό σώμα, το τσίττα- ύλη του νου εναρμονίζεται δυστυχώς με τον ανταγωνισμό και την καταξίωση. Μια μεγάλη σκλαβιά και δυστυχία. Την οποία μπορούμε να την κατανοήσουμε ακριβώς τώρα έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, όπου όλοι μας «πέσαμε στην παγίδα» του πιστού αντίγραφου και όχι της ουσίας μας και της Χριστικής μας παρουσίας.
Τώρα πώς μπορούμε να φτάσουμε να συναντήσουμε την ουσία μας, τον Χριστικό μας Εαυτό με σκοπό να συντονιστούμε με τον Συμπαντικό Νού.
Ο χριστικός μας Εαυτός, ενεργοποιείται όταν η ανάγκη μας για ανώτερο Πνευματικό επίπεδο είναι μεγάλη και ακολουθούμε τα βήματα προς τον Πνευματικό νου, έχουμε φύγει σε μεγάλη απόσταση από τα πάθη και τον εγκλωβισμό του μυαλού μας. Οπότε η χριστική Ενέργεια έρχεται μέσα από το Χρίσμα. Το οποίο Χρίσμα το πήραμε όταν έγινε η βάφτισή μας ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, το οποίο Χρίσμα μας καθιστούσε Άξιους για να λάβουμε το Άγιο Πνεύμα.
Όμως όλοι ξέρουμε πολύ καλά τι κάναμε αυτή την περιουσία και πόσο την μετατρέψαμε από ουσία σε επιφανειακή διαδρομή – φαίνεσθε.
Τώρα που έχουμε την γνώση, αν επιτρέψουμε την ουσία της πνευματικής γνώσης ως εφαρμογή πια, τότε έρχεται το Χρίσμα στην επιφάνεια και ενεργοποιείται το Άγιο Πνεύμα. Τώρα θα αναρωτιέστε και τι θα γίνει μετά. Αυτό το μετά είναι απόλυτα αυθεντικό βιωματικό κομμάτι που στον καθένα θα ανοίξουν κομμάτια δικά του από την Νοητική Ενέργεια, η αντίληψή του θα αλλάξει σε πάρα πολλούς τομείς και η ζωή του θα έχει άλλο χρώμα. 

Και ο Ιησούς μετά από τη εκπαίδευσή του πήρε το Χρίσμα, θυμάστε πότε έγινε η βάφτισή Του, λίγο πριν να αρχίσει να συλλέγει τους μαθητές Του. Τότε ήταν που είχε φτάσει στο Ανώτερο Επίπεδο Πνευματικότητας και ως άξιος του δόθηκε το Χρίσμα. Εμάς μας δίνεται από την αρχή της ζωής μας για παραπάνω βοήθεια, για να μην έχουμε τόσο δρόμο ως προς τη γνώση, γιατί υποτίθεται  πως ήρθαμε με αυτή τη γνώση εδώ στη γη. Γι’ αυτό μας δίνεται η «τιμή» να βαφτιστούμε από τόσο μικροί και να πάρουμε το Χρίσμα ως περιουσία. Βέβαια το Άγιο Πνεύμα ενεργοποιείται μετά από πολύ εργασία επί προσωπικού επιπέδου.
Οπότε για να ενεργοποιηθεί η Νοητική Ενέργεια = Άγιο Πνεύμα, εμείς θα πρέπει να είμαστε στον δρόμο της αυθεντικότητας μας, να έχουμε καταφέρει να θανατώσουμε το πιστό αντίγραφο και να ανοίξουμε την Χριστική μας διαδρομή.

ετικέτα ( αποκαλύπτω )

Δωροθέα