Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Λίγα λόγια Αγάπης για σένα

Αγαπητέ μου αδερφέ που βρίσκεσαι στο κρεβάτι της ασθένειας, είτε άντρας είτε γυναίκα, είτε μικρός είτε μεγάλος, αυτό το κείμενο αφιερώνεται και ζητεί να μιλήσει στην ψυχή σου για να σε ανακουφίσει, να σε ενισχύσει, να σε διδάξει όχι με λόγια ανθρώπινα αλλά με την αλήθεια και τη δύναμη της διδασκαλίας του Χριστού.


Δέξου τώρα την παράκληση μη κουραστείς, μην αποφύγεις να διαβάσεις αυτά τα λόγια αυτά που είναι γραμμένα εδώ.Είναι για σένα και έρχονται να απαλύνουν τον πόνο σου.
Δέξου πρώτα- πρώτα μια θερμή από τα βάθη της καρδιάς μου ευχή. Αυτό που λέει αυτή η ευχή το ποθείς τόσο. Και γι’ αυτό κάθε φορά που την ακούς από εκείνους που σε επισκέπτονται, συγγενείς, φίλους παίρνεις θάρρος και ελπίδα. Άκουσέ την και από έναν Χριστιανό αδερφό σου, τώρα, σαν προσευχή στον Θεό, ο Οποίος είναι ο χορηγός της ζωής και της υγείας : Να γίνεις γρήγορα και εντελώς καλά!
Είσαι άρρωστος. Αν αυτή η αρρώστια που περνάς είναι ελαφριά και ευκολοθεράπευτη, τόσο καλύτερα για σένα και για μας που θα σε δούμε σε λίγες μέρες εντελώς καλά. Αν όμως πάσχεις από κάτι σοβαρότερο, μην απελπίζεσαι. Κάνε υπομονή. Θα περάσει. Δόξαζε το Θεό, και σκέψου πως υπάρχουν χειρότερα. Τίποτε δεν είναι αδύνατο στο Θεό. Και οι πιο μεγάλες δυσκολίες ξεπερνιούνται με τη βοήθειά Του. Αρκεί να πιστεύει κανείς σ’ Αυτόν και από τα βάθη της ψυχής του να ζητήσει την ισχυρή προστασία Του. Τότε θα δεις να διαλύεται κάθε ανησυχία, που δημιουργεί η αρρώστιά σου. 

Ναι. Κανείς εδώ στη γη δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την εξέλιξη μιας αρρώστιας και του πιο σοφού ιατρού τις προβλέψεις μπορεί να τις ανατρέψει ο Θεός. Πολλές φορές περίμεναν οι γιατροί να χειροτερέψει η κατάσταση των ασθενών τους, κι εκείνοι καλυτέρεψαν. Γιατί ο Θεός επεμβαίνει πολλές φορές και ανατρέπει τις αποφάσεις των ανθρώπων, για να μην αποκτούμε πεποίθηση στον εαυτό μας, οσοδήποτε σοφοί και ικανοί και αν είμαστε αλλά να βάζουμε πάνω από όλα το Θέλημα Του Θεού. Και εσύ αγαπητέ μου, αυτό που πρέπει να λες είναι: «αν θέλει ο Θεός θα γίνω καλά». Μόνο ότι έχει ορίσει ο Θεός γίνεται.
Μερικά Γιατί
Μα θα ρωτήσεις «μπορεί ο Θεός να μη θέλει να γίνω καλά» Αλλά αυτό το ερώτημα προηγείται από ένα άλλο. «Γιατί ο Θεός με άφησε να αρρωστήσω?»  Και αν το σκεφτείτε θα δείτε πως όταν κάτι κακό μας συμβαίνει τότε θα θυμηθούμε τον Θεό και τότε θα αναρωτηθούμε «αφού δεν έχω πειράξει κανένα», «αφού είμαι καλός άνθρωπος», «πάντα κάνω πράγματα για τους άλλους», «πάω κάθε Κυριακή στην εκκλησία», «νηστεύω κανονικά».
Είναι απορίες και ερωτήσεις που όλοι τις έχουμε.
Άκουσε λοιπόν :
Ο Θεός όταν έπλασε τον άνθρωπο, του έδωσε την ψυχή με τις ιδιότητες και τις αρετές που έχει Εκείνος, έχει σε τέλειο βαθμό και γερό και αθάντο σώμα. Δεν έφτιαξε ο Θεός τον άνθρωπο για να αρρωσταίνει ούτε για να πεθαίνει. Γιατί, σαν τέλειος που είναι ο Θεός κάθε τι που δημιούργησε το δημιούργησε Τέλειο, μέσα από τη δική Του τελειότητα, οπότε στον άνθρωπο που είναι κατ’ εικόνα και ομοίωση τι λες θα τον άφηνε έτσι ? Θα τον έκανε με αδυναμίες και ελλείψεις ? Τι Πάνσοφος θα ήταν τότε αν δεν έκανε το δημιούργημά του καθόλα τέλειο? Φαντάσου εμείς οι άνθρωποι και έχουμε φτάσει να τελειοποιήσουμε πόσες συσκευές και τελειοποιήσουμε τόσες ευρέσεις μας. Τι λες εσύ ο Πατέρας σε αυτό το τέλειο δημιούργημα του τον άνθρωπο θα τον άφηνε έτσι ? Τέλειους μας έκανε αλλά και πάλι όταν εμείς χάνουμε την ισορροπία μας είναι πάντα εκεί και προσπαθεί να βοηθήσει, όσο εμείς του επιτρέπουμε. Γιατί ενώ του ζητάμε τη βοήθεια μετά κάνουμε του κεφαλιού μας. Ο Θεός λοιπόν που προόριζε τον άνθρωπο για βασιλιά της Κτίσεώς Του και για να κυριαρχεί πάνω σε όλα τα άλλα έργα Του. Όμως ο Θεός δεν εννοούσε την αλαζονεία μας την κενοδοξία μας, την ματαιοδοξία μας και τον εγωισμό μας, όπου μέσα από εκβιασμούς, χειραγώγηση και ότι απαξιωτικό μέσω διαθέτει ο κάθε άνθρωπος, να εξουσιάζει όλα τα υπόλοιπα πλάσματα γύρω του !!! 

Όχι λοιπόν !!! Ο Θεός δεν μας έφερε στον κόσμο για να αρρωσταίνουμε. Μας έπλασε για την υγεία μας και τη ζωή. Μας έδωσε όλα τα μέσα για να ζήσουμε με υγεία και να χαιρόμαστε τη ζωή. Όλε αυτές οι αρρώστιες, που μαστίζουν τον άνθρωπο, είναι επακόλουθα, της αποστασίας του από τον Θεό. Κάθε πράγμα που ξεφεύγει από τον προορισμό για τον οποίο έφτιαξε ο τεχνίτης του, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ.

ετικέτες ( Πνευματικότητα )

Δωροθέα + απόσπασμα από μικρό βιβλιαράκι «Στο προσκέφαλο του αρρώστου» από Ιερά Μονή μεταμορφώσεως του Σωτήρος,  Σοχού  Θεσσαλονίκης.

Στο πίσω μέρος του βιβλίου αναγράφεται το εξής:
Παράκληση: Εσύ που διαβάζεις αυτό το βιβλιαράκι, παρακαλείσαι να φροντίσεις να το διαβάσουν και άλλοι.

Είναι η καλύτερη ελεημοσύνη που μπορείς να κάνεις, να είσαι βέβαιος ότι πολλοί θα ωφεληθούν και θα σε ευγνωμονούν. Συ δε. Θα έχεις ένα πολύ μικρό μισθό από τον Θεό.