Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Η αίθουσα της μάθησης

Αυτή είναι μια σπουδαία αίθουσα ανασύνταξης η οποία είναι το Α και το Ω για να προχωρήσουμε ανοδικά για την Θεϊκή Γεννήτρια.
Στην αίθουσα αυτή πήγαινε ο Ιησούς σε κλάσματα του δευτερολέπτου.


 Αυτό ήταν το όρος που μεταφερόταν κάθε φορά που πήγαινε για προσευχή. Από εκεί λειτουργούσε αν θυμάστε για κάθε άνθρωπο χωρίς προκατάληψη, δεν στεκόταν στο παρελθόν του, όποιο και να ήταν, αλλά στεκόταν στην πρόθεση του κάθε ανθρώπου για θεραπεία και σε αυτό το σημείο το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν το μέγεθος της πίστης. Αυτή η αίθουσα- αίσθουσα- αίσθηση, μας βοηθάει να αλλάξουμε την όρασή μας = όρος= άκου αυτά που βλέπεις. Ο Ιησούς λοιπόν δεν έβλεπε κανένα επιφανειακά και μόνο, αυτό που κάνουμε εμείς συνήθως να βλέπουμε στους άλλους πρώτοι και καλύτεροι μόνο ελαττώματα, Εκείνος έκανε χρήση την αίθουσα της μάθησης και μέσα από το βλέμμα του κάθε συνανθρώπου του πήγαινε αυτόματα στην δική του αίθουσα και από εκεί μπορούσε να αναγνωρίσει την ψυχή αλλά και το αιθερικό πεδίο του κάθε ενός. Το να μπορέσεις να δεις την ψυχή και το αιθερικό του συνανθρώπου σου δεν είναι εύκολο, γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν εκπαιδευτεί να το κάνουν. Θα κρίνουμε τους άλλους μέσα από επιφανειακές τους διαδρομές οι οποίες συνήθως είναι παρόμοιες με τις δικές μας, μέσα από φόβους και ανασφάλειες που κάθε ένας έχει, όπως σαφώς χαμηλή αυτοεκτίμηση σε τομείς. Αυτά είναι μία μορφή απομόνωσης για τους ανθρώπους, γιατί συνήθως νιώθουν άβολα να μιλήσουν γι όλα όσα τους πονάνε.
Εμείς μέσα από την απόλυτη αναβάθμιση λοιπόν και αφού έχουμε περάσει από την αίθουσα της άγνοιας με επιτυχία, έχουμε πάρει το κλειδί, που προς το παρόν δεν είναι ορατό, μπαίνουμε στην αίθουσα- αίσθουσα της αλλαγής και γνώσης της αληθινής όρασης. 

Όπως είπαμε και στην προηγούμενη αίθουσα κι εδώ έχουμε 4 μαθήματα που οφείλουμε να τα μάθουμε και να τα βιώνουμε μέσα από την πράξη τους. Δεύτερη αίθουσα = δεύτερη 4τράδα. Πάλι Σταυρό δημιουργεί και αυτή η αίθουσα. Ο Σταυρός 3 φορές που τον κάνουμε επάνω μας αντιπροσωπεύει την Αγία Τριάδα = Πατήρ – Υιός – Πνεύμα. Η πρώτη αίθουσα της άγνοιας αντιπροσωπεύει τον Υιό, δηλαδή εμείς μέσα σε αυτή την αίθουσα πρέπει να κυοφορήσουμε τον Ιησού μέσα μας, στο μυαλό μας και σε όλο μας το σώμα. Στη δεύτερη τώρα αίθουσα θα συναντήσουμε το Πνεύμα. Θα μπούμε στη διαδικασία να μεταμορφωθούμε = μετά μόρφωση= να αλλάξουμε μορφή. Σκέψη- λόγος = μορφή, δηλαδή κάθε μας σκέψη και λόγος έχουν μία μορφή. Αυτή η αίθουσα θα αλλάξει την μορφή δηλαδή την εικόνα που εμείς έχουμε για τα πάντα, αλλά στη συνέχεια αυτή η εικόνα θα γίνει πραγματικότητα μέσα από τη δική μας πίστη.
Τα μαθήματα αυτής της αίθουσας είναι τα εξής: α) να γνωρίζω, β) να ξεχωρίζω, γ) να βλέπω, δ) να μπορώ και τελικά φτάνω στο ε) χρησιμοποιώ, όπου εδώ πια φτάνουμε στο σημείο να αποκτήσουμε πρόσβαση στο 5ο στοιχείο τον αιθέρα.
Ως εκπαιδευόμενοι αυτό που μας διδάσκει αυτή η αίθουσα είναι η δεύτερη όψη, η δεύτερη ή μάλλον η ουσιαστική φύση- όψη του κάθε ανθρώπου. Η πρώτη όψη κάθε ανθρώπου είναι αυτό που βλέπουμε όλοι με την πρώτη ματιά. Αυτό που λέμε εμφάνιση. Εμείς πια σταματάμε να ασχολούμαστε με αυτό το εφήμερο προσωπείο και μεταφερόμαστε στον πλούσιο εσωτερικό κόσμο που διαθέτει κάθε άνθρωπος. Πώς ? Μα μέσα από τα μάτια του. Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, αυτό το έχετε ακούσει είμαι σίγουρη. Άρα για μας πια δεν μετράει τη λέει ο άλλος ή τι πράττει, γιατί μπορούμε να μεταφερθούμε στο αιθερικό του πεδίο και μέσα από την αγάπη, την κατανόηση και την αποδοχή μπορούμε να του δείξουμε τον πλούτο που ο ίδιος διαθέτει. Οπότε το να μη βλέπουμε την επιφάνεια είναι ο πρώτος μας στόχος. Τότε έχουμε φτάσει στο γνωρίζω. Αφού γνωρίσω τον άνθρωπο στο βάθος του τότε μπορώ εύκολα να ξεχωρίσω τι είναι και τι δεν είναι ο άνθρωπος αυτός. Απομυθοποιείται δηλαδή κάθε του πράξη, γιατί τώρα από δω που είμαστε ξέρουμε τι ακριβώς τον οδήγησε να έχει την ανάλογη συμπεριφορά, μπορούμε μέσα από τη συμπόνια να αναγνωρίσουμε μέσα σε κάθε του πράξη τον πόνο και τον φόβο που έχει. Τότε «χρέος» μας είναι να του ενισχύσουμε όσο μπορούμε την πίστη του προς την ουσία του και εμείς πρώτοι να του δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης γι αυτό που μόλις είδαμε.  

Όλο αυτό εμένα ως εκπαιδευόμενο με οδηγεί να αποκτήσω μία διαφορετική αίσθηση της όρασης μου και να αποκτήσω τελικά την αυθεντική ενόραση. Η αυθεντική ενόραση δεν είναι τίποτε άλλο από σωστή εικόνα μέσα από τον ΌΛΟΝ και όχι να γίνω μέντιουμ. Η αυθεντική ενόραση, μου δίνει τη σωστή χρήση πια της αιθερικής ενέργειας για να μπορώ να γίνω αμερόληπτη/ος όπως ήταν ο Ιησούς, οπότε η χρήση της ταμπέλας που θέταμε σε κάθε άνθρωπο όπως άκαρδος, ψυχρός κλπ σταματάει να ισχύει.
Η δική μας στάση αυτή μετά από την εκπαίδευσή μας στην ουσιαστική γνώση μας δίνει το σωστό Πνεύμα. Ο τρόπος πια που λειτουργεί το μυαλό μας είναι εντελώς διαφορετικός. Σαφώς και ότι γήινο το χρησιμοποιούμε πια με σύνεση, ξέρουμε ότι δεν έχουμε ελλείψεις. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ότι έχουμε απόλυτη ανάγκη το έχουμε με ροή και αφθονία μέσα από τον Πατέρα μας .
Όταν ολοκληρώσουμε το εκπαιδευτικό μας στάδιο και από αυτή την αίθουσα θα πάρουμε το κλειδί, το οποίο πάλι δεν θα είναι ορατό ακόμη μέχρι να ολοκληρώσουμε και την τελική μας αίθουσα της Σοφίας, όπου εκεί το Μάθημα το κάνει ο ίδιος Ο Πατέρας μας. Από εκεί και μετά θα μετατραπεί το Πνεύμα μας σε Άγιο, λίγο πριν το άνοιγμα της Θεϊκής Γεννήτριας. 


Έχουμε συμπληρώσει 2 τετράδες τον Υιό και το Πνεύμα μας λείπει η Τρίτη για να έχουμε συμπληρώσει 3 επί 4 = 12, οι 12 μαθητές του Ιησού, 12 μαθήματα σπουδαία, 12 ακτίνες του άστρου της Βεργίνας , ο γάμος της θετικής- αρνητικής ενέργειας σε μία, οι 12 μεσημβρινοί στο σώμα μας οι οποίοι θα αλλάξουν διάσταση και θέση, οπότε από κει και μετά ο χρόνος και ο χώρος για μας είναι παρελθόν. Το σώμα αρχίζει την αυτοθεραπεία του και ναι παγώνει ο χρόνος για μας.

ετικέτα ( αποκαλύπτω) 

Δωροθέα