Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Η αίθουσα της Σοφίας = ο Θρόνος ετοιμάζεται

Μαθήματα σπουδαία έχει και αυτή η αίθουσα, σε αυτή Εκείνος δίνει το μάθημα, αφού αντικαθιστά την καρδιά μας με τη Δική Του. Αρχίζει να τοποθετεί μέσα μας την δική Του μεγαλειώδη εγκαρδιότητα. Το Μεγαλείο της απόλυτης Γνώσης είναι τόσο κοντά, μία ανάσα μας κρατάει σε απόσταση.


Η Σοφία που μαθαίνουμε μέσα σε αυτή την αίθουσα πάλι έχει να κάνε με 4 μαθήματα, άλλωστε από δω και μετά τίποτε πια δεν θα είναι το ίδιο για μας. Αφού ολοκληρώνουμε τα βήματα με πίστη και με πολύ θέληση να γίνουμε ένα και το αυτό με Εκείνον και μόνο Εκείνος είναι πια ο οδηγός μας.
Τα μαθήματα αυτά αντιπροσωπεύουν την ίδια τη λέξη- Σοφός – Σοφώς. Το κάθε γράμμα και ένα μάθημα. Το Σ είναι το Σώμα, το Ο είναι το ΟΛΟΝ, το Φ είναι το Φως, το Ο είναι το Ορώ =βλέπω και το τελικό Σ αντιπροσωπεύει τον Σταθμό στην αρχή και μετά μετατρέπεται σε Στέμμα, το Στέμμα που μας ορίζει πια ΣΑΜΑΝΟΥΣ. Αλλά ας δούμε τα μαθήματα αυτά αναλυτικά. 

Το πρώτο μάθημα είναι το Σ δηλαδή το Σώμα του καθενός μας. Το οποίο πια είναι ελεύθερο από κάθε τι μαύρο, σάπιο και φθαρτό. Για το Σώμα του εκπαιδευόμενου που έχει φτάσει να βρίσκεται μέσα σε αυτή την αίθουσα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα μέσα από την απελευθέρωση από τα 7 θανάσιμα πάθη, από το εγώ, τις σκέψεις και φυσικά τα συναισθήματα όλα, όλα σημαίνει αρνητικά αλλά και θετικά. Ο μαθητευόμενος έχει τώρα μόνο Αίσθηση. Η Αίσθησή του έχει γεμίσει με ουσία, την Πεμπτουσία- Αιθέρας της απόλυτης γνώσης από τις 3 αίσ-θουσες που του έχουν δώσει Ανα-βάθμιση.
Καθαρό σώμα από μίσος, από κακίες το οποίο δεν έχει κανένα βάρος από το παρελθόν του και είναι άδειο από το ύπουλο υποσυνείδητο που τον κρατούσε σκλάβο τόσες χιλιάδες χρόνια και με τόσες επανενσαρκώσεις.
Το δεύτερο μάθημα αφορά το Ο δηλαδή το ΟΛΟΝ. Ο μαθητευόμενος πια δεν ξεχωρίζει τίποτε, την έννοια χωρίζω- διαχωρίζω- Δίας, δε την χρησιμοποιεί πια γιατί ξέρει πολύ καλά πως όλα είναι ένα Θεϊκό Σχέδιο= Ζεύξη= Ζευς  και όπως όλα γύρω του κι εκείνος συμμετέχει σε αυτό με τον τρόπο που επέλεξε, να γίνει δηλαδή Εργάτης Του Φωτός. Ολότητα έχουν όλα, τίποτε δεν είναι εκτός, το Ένα είναι μέσα στο άλλο και όλα μαζί δημιουργούν το όλο. Έτσι είναι και στη φύση, άρα εμείς πια γνωρίζουμε πολύ καλά αυτή τη φυσικότητα και συνεργαζόμαστε με αυτή την αρμονική δράση. Καμία αντίσταση και αντίδραση δεν φέρνουμε στις αποφάσεις και «εντολές» του Πατέρα, απλώς μέσα από τον δικό Του Λόγο πια είμαστε κι εμείς έτοιμοι και απόλυτα πρόθυμοι να συνδράμουμε με ότι μας πει. 

Το τρίτο μάθημα αυτής της αίθουσας αφορά το Φ και έχει να κάνει με το Φως, δηλαδή την αλήθεια. Πια τίποτε δεν μπορεί να μας κρατήσει στο ψέμα και δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό. Από τη στιγμή που ο μαθητευόμενος αντικρίσει το αληθινό λαμπρό Φως της Αληθινής Αγάπης μπορεί απόλυτα να καταλάβει πως τόσα χρόνια πίστευε στο ψεύτικο φως του φεγγαριού που πάντα συνόδευε τη νύχτα, το σκοτάδι και το ψέμα και μας είχε χιλιάδες χρόνια σε ένα ψεύτικο μονοπάτι που προσπαθούσε να μας πείσει ότι αυτό είναι το αληθινό Φως. Αυτό το φως του φεγγαριού δυστυχώς όσο ρομαντικό μπορεί να είναι, είναι μόνο μέχρι εκεί και για τίποτε άλλο. Όλα τα άσματα που γράφτηκαν για να συντηρήσουν ένα ψεύτικο προσωπείο της αγάπης τώρα φτάνει στο τέλος του, αφού η αλήθεια είναι μόνο ο ήλιος. Αν φύγει το φεγγάρι από τη μέση δεν θα πάθουμε και τίποτε το σπουδαίο, αν όμως ο ήλιος αποφασίσει να σβήσει, σβήσαμε ταυτόχρονα κι εμείς γιατί θα έχει πεθάνει για πάντα η αλήθεια. Όσο υπάρχει η αλήθεια μέσα της μπορεί να ζήσει το ψέμα, αν όμως κυριαρχήσει το ψέμα τότε το σκοτάδι δεν είναι μακριά. Αυτό που βιώνουμε τώρα δυστυχώς είναι όλη η σκοτεινιά του φεγγαριού παντού και οριακά κάποιοι ελάχιστοι συνάνθρωποι μας που προσπαθούν να δώσουν τη μάχη τους με το εγώ τους, αυτοί είναι που κρατούν όσο μπορούν την ισορροπία στον πλανήτη μας και δεν έχει βουλιάξει τελείως. Αν και αν θέλετε τη γνώμη μου θεωρώ πως σε χειρότερο σημείο εγωισμού και ατομισμού δεν έχει ξανά έρθει ο πλανήτης. Ίσως βέβαια αυτό να είχε ξανά συμβεί στην εποχή της Ατλαντίδος, αλλά να μάθουμε πόσο εγωισμό είχαν τότε, δεν μπορούμε. Το τέλος δεν είναι μακριά μας πάντως αυτό είναι το μόνο σίγουρο. 

Το τέταρτο μάθημα αυτής της αίθουσας που θα μας οδηγήσει στο Σταθμό και στη συνέχεια θα μας προετοιμάσει να πάρουμε το Στέμμα αντιπροσωπεύει το Ο δηλαδή το ορώ= βλέπω. Ο τρόπος που βλέπουμε πια από δω έχει αλλάξει εντελώς αφού κάθε τι που βλέπουμε μεταφέρεται στην καρδιά μας ( τη δική μας που είναι μέσα στου Θεού) Κάθε μας αίσθηση έχει πια αλλάξει, οι τέσσερεις που βρίσκονται στο κεφάλι μας, που έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε Υπερ- αισθήσεις, οπότε ότι ακούμε, ότι βλέπουμε, ότι γευόμαστε, ότι μυρίζουμε το μεταφέρουμε αυτόματα στην καρδιά ( αντί στο μυαλό ) και από εκεί το μήνυμα γεμάτο ευγνωμοσύνη πια μεταφέρεται στον Πατέρα. Το άγγιγμά μας και αυτό ετοιμάζεται να αλλάξει για να μετατραπεί σε άγγιγμα Ίασης= θεραπείας= ΣΑΜΑΝΟΣ= σώμα + Νους = ένα. Για να φτάσει το άγγιγμά μας να γίνει θεραπευτικό έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Από δω και πέρα έχουμε και τα τρία κλειδιά τα οποία ετοιμάζονται να ανοίξουν την Θεϊκή Γεννήτρια. Ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή του σε εμάς το μυστικό του τριπλού μυστηρίου. Τρία κλειδιά είναι το μυστικό αυτό. Τα οποία μας ορίζουν Κυρίαρχους και το στέμμα βρίσκεται στο κεφάλι μας. Η ετοιμασία για την Γεννήτρια είναι γεγονός.
Πόσο εύκολα είναι αυτά τα μαθήματα και πόσο εύκολο είναι να μπει κάποιος σε αυτές τις αίσθουσες άραγε ? Εύκολο δεν είναι σαφώς, επιλογή είναι και δυνατότητες που τις έχουμε όλοι μας. Δεν υπάρχουν εκλεκτοί όλοι ήρθαμε αυτή τη χρονική περίοδο ως εκλεκτοί. 

Από τη στιγμή που πέρασε ο πλανήτης στην 5η διάσταση και η προετοιμασία του έχει αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια, σημαίνει πως πάμε να βιώσουμε το τέλος του θανάτου και το τέλος της ψυχικής εκπαίδευσης. Όλοι μας είμαστε ψυχές πολυταξιδεμένες, έχουμε έρθει πάρα πολλές φορές εδώ και φτάσαμε κάποιοι από μας ίσως στο κατώφλι της αστρικής Πύλης κάποιες φορές, άλλοι κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την πρώτη αίσθουσα και παρέμειναν εκεί πολλές χιλιάδες χρόνια. Αυτοί που κατάφεραν να μπουν και στις 3 αίθουσες και να πάρουν το Άγιο Πνεύμα, ήταν οι μαθητές του Ιησού. Στους οποίους δόθηκε για να μπορέσουν να διδάξουν όλους εμάς το πώς και είναι και οι Άγιοι μας που ο καθένας τους κατάφερε να νικήσει αυτόν τον σατανά μέσα του που λέγεται εγώ. Έτσι πήραν το στέμμα και τώρα όποτε τους χρειαστεί κάποιος σπεύδουν να σταθούν στο πλευρό μας κάθε φορά που θα τους επικαλεσθούμε μέσω προσευχής. Από τη στιγμή λοιπόν που όλο αυτό το μάθημα για τις ψυχές οδεύει σε ένα φινάλε έχει ανοίξει η Πέμπτη διάσταση, σημαίνει πως κάθε τι που κάνουμε εδώ δεν μπαίνει σε έναν κουμπαρά, όπως κάποτε για να το βρούμε μπροστά μας σε μία επόμενη ζωή ως κάρμα. Αλλά εδώ και τώρα θα αρχίσουν να γίνονται οι «πληρωμές», ατάκα και επιτόπου που λέμε. Αυτό σημαίνει πως ότι κακό ή καλό κάνετε θα το βρείτε μπροστά σας σε αυτή τη ζωή. Αυτό το έχετε καταλάβει νομίζω, γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο που όλοι μαζί βιώνουμε τον όλεθρο της ύλης και έχουμε φτάσει σε αυτά τα εξευτελιστικά επίπεδα πείνας και ταπείνωσης. Ξυπνήστε όσο είναι καιρός, γιατί αν μέσα από αυτό το μάθημα δεν κάνουμε τα βήματα που πρέπει ως Φωτεινές ψυχές, έρχεται πιο ολέθρια μάχη να δώσουμε κι εκεί οι απώλειες θα είναι γεμάτες αίμα και πόνο ουσιαστικό. Σταματήστε όσο είναι καιρός να δένεστε με την ύλη και να τη θεωρείτε σημαντικότερη από τους συνανθρώπους σας. Μη αγνοείτε κάθε πόνο που βλέπετε δίπλα σας, απλά και μόνο επειδή δεν συμβαίνει σε σας. Μετανοήστε όσο προλαβαίνετε και επιλέξτε για μία φορά να μπείτε στον δρόμο της Αλήθειας. 


Τα μαθήματα αναλυτικά από κάθε αίθουσα θα τα βρείτε στην Καινή Διαθήκη. Τα 4 Ευαγγέλια είναι οι αίθουσες. Τα τρία πρώτα αφορούν τις πρώτες αίθουσες και μέσα εκεί υπάρχουν τα κλειδιά. Το 4ο  του Ιωάννη είναι η Θεία Γεννήτρια όπου εκεί ενώνονται τα κλειδιά σε έναν ήχο. 

ετικέτα ( αποκαλύπτω)

Δωροθέα