Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Αστρική φύση & Αισθαντική συνείδηση.

Το Αστρικό σώμα όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο είναι η αποθήκη που μαζεύει όλη μας τη ζωή εκεί, συσσωρεύει 


σκέψεις, συναισθήματα αλλά και πράξεις. Για το Αστρικό μας σώμα ακόμα και η σκέψη θεωρείται πράξη. Τα συναισθήματα είναι αυτά που δημιουργούν το μέγεθος της πράξης. Δηλαδή όταν ο θυμός μετατραπεί σε οργή η σκέψη αλλάζει διάσταση- δόνηση αποκτά περισσότερη ορμή με αποτέλεσμα να γεμίζει το αστρικό μας σώμα με μαυρίλα η οποία στο μέλλον θα επιστρέψει σε μας. Όχι απαραίτητα σε ατομικό επίπεδο, μπορεί να επιστρέψει σε ενδοοικογενειακό πρόβλημα, σε οικονομικό πρόβλημα, σε υλικό πρόβλημα. Η επιστροφή συνήθως πάει στο πιο τρωτό και ευάλωτο σημείο εκείνης της χρονικής περιόδου. Μπορεί δηλαδή να αρχίσουν προβλήματα στο σπίτι μας τύπου μια βλάβη, μια διαρροή νερού όπου όλο αυτό είναι μια μορφή προειδοποίησης για μας. Αλλά κανένας μας δεν θα ασχοληθεί ενεργειακά και να αναζητήσει τι μπορεί να έχει μαζέψει το αστρικό του σώμα και γιατί του επιστρέφεται «μάχη» με μορφή βλάβης. Θα διορθώσουμε τη βλάβη και θα συνεχίζουμε να ζούμε ανενόχλητοι. Οπότε το Αστρικό μας σώμα πρέπει με κάποιο τρόπο να μας ταρακουνήσει πάλι, οπότε εκεί μπορεί να παρουσιαστεί ένα μικρό ατύχημα, ένα συνάχι, ένας πυρετός. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση εμείς θα το δούμε πιο επιφανειακά και ποτέ σε βάθος  

πνευματικότητας και αναζήτησης τι έδωσα και τι παίρνω. Γιατί έχουμε μάθει όλα να τα ρίχνουμε στην κακιά μοίρα- τύχη και στους «κακούς» ανθρώπους που μας περιβάλλουν. 
Όταν μέσα από την όλη έρευνα και διεργασία αυτής της αστρικής μας πηγής μάθουμε όλα τα πως και τα γιατί, τότε θα μπορούμε να έχουμε ορθή χρήση και έλεγχο και ως προς τι μπαίνει στο αστρικό μας αλλά και τι επιστρέφει σε μας. Με ποιο τρόπο και μέσα από ποιες καταστάσεις. Τότε θα είμαστε σε θέση να χειριστούμε σωστά και την αισθαντική μας συνείδηση. Θα ξέρουμε δηλαδή τι αισθανόμαστε γιατί και κάθε πότε. Θα μπορούμε να αναγνωρίσουμε αν αυτό που νιώθουμε είναι μέσα από την αίσθηση ή είναι συναίσθημα ( διαβάστε το αίσθηση- συναίσθημα). Όταν με σιγουριά και μετά από συνεχόμενη εξάσκηση λειτουργούμε σύμφωνα με την αίσθηση και όχι το συναίσθημα τότε έχουμε εισχωρήσει στην καρδιά του Θεού, οπότε είμαστε στη θέση να ξεχωρίζουμε με άνεση πια μέσα στα πάντα τον δρόμο της αγάπης.
Όταν όλο αυτό γίνει μία λειτουργία αυτοματισμού- φυσικότητας ο Νους μετατρέπεται μέσα από τη σωστή κατανόηση της φύσης της διανόησης που διαθέτουμε πια να εισχωρήσουμε μέσα στον Νου του Θεού, οπότε μπαίνουμε στην διαδικασία του επαναπρογραμματισμού του Αστρικού Σώματος. Ο Θείος σκοπός φέρνει μέσα στο Αστρικό μας σώμα τις πληροφορίες της κάθαρσης από το Κάρμα. Μπαίνουμε στη διαδικασία του μηδέν, που σημαίνει είμαστε στην απόλυτη θέση της βάφτισής μας ως Δόκιμοι Χριστιανοί οπότε η περιουσία που μας δόθηκε από τον Ιησού είναι πια δική μας, το Άγιο Πνεύμα.
Ο Θεός είναι Θέληση- Ελεύθερη Βούληση και αυτό είναι το ουσιαστικότερο βήμα του κάθε εκπαιδευόμενου που θέλει να γνωρίσει την περιουσία του.  

Ο εκπαιδευόμενος λοιπόν έχει φέρει σε απόλυτη ευθυγράμμιση το κέντρο της κεφαλής του με τον αστρικό του φορέα με την ενιαία Ζωή. Με την ενιαία Ζωή εννοούμε πως ο εκπαιδευόμενος έχει νικήσει την επανεσάρκωση και έχει περάσει μέσα από την Πύλη της Αθανασίας. Η Ψυχή του έχει «κερδίσει» το στοίχημα, αυτό που έβαλε πριν την τωρινή ενσάρκωση του. Η σωστή ανάπτυξη που έχει πετύχει στην αισθαντικότητα ως προς τις έννοιες συμπόνια- κατανόηση- αποδοχή κάθε πόνου. Έτσι φτάνει στο κατώφλι του Μύστη για να ευθυγραμμίσει τους δύο παραπάνω δρόμους της αίσθησης και του Νου με το κέντρο της Καρδιάς της Φύσεως και με την Δημιουργό Δύναμη και συνεργάζεται απόλυτα και καθολοκληρωτικά με τη φυσικότητα- την αρμονία γνωρίζονται απόλυτα τα γιατί της κατανόησης, της ορθής αντίληψης και μεταφέρεται στην Υπερνόηση.
Όλα αυτά ανήκουν στον Πλανητικό Λόγο. Ο Πλανητικός Λόγος πια δεν είναι άγνωστος, όλοι οι νόμοι του για μας έχουν απόλυτα κατανοηθεί και εμείς είμαστε σε απόλυτη συνεργασία – αρμονία με τον Λόγο Αυτόν.
Τα τρία Ανώτερα κέντρα ( μυστικά περάσματα) του ανθρώπου έχουν φτάσει στο απόλυτο, στην απόλυτη συνεργασία με τα 3 βασίλεια της με αποτέλεσμα να δημιουργείτε ένα τριπλό τόξο που ενώνει αυτά τα κέντρα με τα 3 κατώτερα κέντρα τα οποία γνωρίζουν απόλυτα το ορυκτό βασίλειο- γήινο υπόβαθρο. Αν όλο αυτό σε κάποιον του φαίνεται δυσνόητο τότε δεν υπάρχει η ανάλογη υποδομή- προετοιμασία αντίληψης γιατί υπάρχει η στέρηση της ανάλογης γνώσης- επίγνωσης του ότι ο Βιολογικός άνθρωπος απαρτίζεται από όλα τα τρία στοιχεία της φύσης. 

Για να καταλάβουμε λίγο όλο αυτό το τελευταίο θα σας πω πως ο άνθρωπος δυστυχώς εκμεταλλεύεται τον ορυκτό πλούτο της γης χωρίς συναίσθηση του τι κάνει και τι προκαλεί στον πλανήτη. Όλο αυτό παράλληλα με την απόλυτη καταστροφή του πλανήτη έχει φέρει κι εμάς τους ανθρώπους σε απόλυτη ισοπέδωση αλλά και αγκίστρωση μας στα γήινα. Μερικοί συνάνθρωποι μας έχουν εναρμονιστεί με τα 3 βασίλεια της Φύσης και σέβονται απόλυτα τη φυσικότητα αυτή. Τέτοιοι άνθρωποι είναι αυτοί που ασχολούνται με την καλλιέργεια της γης, αλλά και αυτοί που ασχολούνται με αγάπη και σεβασμό στην εκτροφή ζώων. Όσο πιο πολύ σεβόμαστε τα βασίλεια της γης τόσο πιο εναρμονισμένοι είμαστε με τη φυσικότητα άρα με τον Λόγο του Θεού.
Τώρα μπορείτε να παρατηρήσετε τους εαυτούς σας και να δείτε με τι είστε δεμένοι ? Πόσο πολύ σέβεστε τη φυσικότητα? Πόσο επιτρέπεται σε σας να είστε φυσικοί και πόσο επιρρεπείς είστε στον υλικό πλούτο ?

ετικέτα ( αποκαλύπτω) 

Δωροθέα