Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Τι είναι η Φυσική & η Πνευματική σφαίρα?

Στην ανθρωπότητα δεν είχε δοθεί φυσική όψη, μια ενσάρκωση ή «δερμάτινους χιτώνας» μέχρι που δοκίμασε τους καρπούς «από το δέντρο της γνώσεως του καλού και του κακού» ( Γένεσις 2:17) και εστάλη μακριά από τον κήπο της Εδέμ στον αόρατο κόσμο. Με άλλα λόγια όταν ο άνθρωπος απέκτησε τη γνώση του καλού και του κακού, εγκατέλειψε το επίπεδο της Θεϊκής συνείδησης και εισήλθε σε ένα σώμα και στις ανθρώπινες πεποιθήσεις. Μέχρι τότε, ήταν στην συνείδηση του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ και επικοινωνούσε απευθείας με τον Θεό. Ως ένας χωρισμένος από τον Θεό, η «πτώση», συνεπώς, αντιστοιχεί με μια μορφή πνευματικού θανάτου:
«Από το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού να μη φας, γιατί την ίδια μέρα που θα φας απ’ αυτό, εξάπαντος θα πεθάνεις.» ( Γένεσις 2:17)


Χωρισμένος από τον Θεό, ο ενσαρκωμένος άνθρωπος προσλαμβάνει τον φυσικό κόσμο ως ένα τόπο διπλής υπόστασης, όπου το καλό και το κακό παλεύουν για την υπεροχή. Γι’ αυτό το λόγο ο άνθρωπος εισήλθε σε μία άλλη διάσταση στον κόσμο της ψευδαίσθησης και έχουμε εδραιώσει στον συνειδητό μας νου την πεποίθηση ότι ο κόσμος είναι 100% αληθινός.   

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα όπως το καλό και το κακό. Υπάρχουν μόνο εμπειρίες που βιώνουμε και μαθήματα που μαθαίνουμε. Εμείς επιλέγουμε αυτές τις εμπειρίες, δική μας επιλογή είναι και τις ονομάζουμε καλές ή κακές σύμφωνα με τις πεποιθήσεις, αντιλήψεις και κρίσεις μας.
Δεν μπορούμε ποτέ να χωριστούμε από τον Θεό, γιατί ανήκουμε στον Θεό όπως το κύμα στον ωκεανό και το φύλλο στο δέντρο. Χωρίς τον ωκεανό το κύμα δεν υπάρχει και χωρίς το δέντρο το φύλλο θα σταματούσε να υπάρχει. Μπορεί να αντιλαμβανόμαστε την αλήθεια αλλά «διότι εν αυτώ ζώμεν και κινούμεθα και υπάρχομεν»
( Πράξεις 17:28).
 Ποτέ δεν μπορούμε να χωριστούμε από τον Θεό εκτός από τις δικές μας περιορισμένες πεποιθήσεις και έλλειψη κατανόησης – αντίληψης σε κάποιους τομείς. Αυτή η πεποίθηση για τον χωρισμό είναι η αληθινή σημασία της αμαρτίας ένα σφάλμα στη συνείδησή μας.
Ο σκοπός της ανθρωπότητας και ο δικός μας είναι να ανανεώσουμε τον εσωτερικό σύνδεσμο με το Φως αναζητώντας πρώτα τη βασιλεία του Θεού και στη συνέχεια να κάνουμε σωστή χρήση αυτής της γνώσης. Αυτή η γνώση έρχεται μόνο όταν το άτομο εργάζεται αρμονικά με τον Ανώτερο Εαυτό του. Ξαναγεννιέται μέσα του η αγνή συνείδηση του Πνεύματος, γνωρίζουμε ότι είμαστε ένα στη θεική συνείδηση και ζώντας με αυτή τη γνώση. Αυτός είναι ο σκοπός της Θεραπείας Πνευματικής Απόκρισης, να βρεθούμε σε συνειδητή επαφή με τον Θείο μας εαυτό και να εναρμονίσουμε κάθε όψη του είναι μας. 


Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε κατ’ εικόνα Θεού, γνωρίζουμε ότι η ανθρωπότητα είναι πρωτίστως Πνευματική και όχι φυσική. Εντούτοις, η φυσική πλευρά παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή μας ως πνευματικά όντα, γιατί μέσω της ενσάρκωσης μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε την ελεύθερη Βούληση και να εργαζόμαστε με την ενέργεια για τη διαμόρφωση της ατομικής ζωής. Μόλις μάθουμε να εργαζόμαστε με την ενέργεια στο γήινο επίπεδο, μπορούμε τότε να εργαστούμε στις πνευματικές σφαίρες για την ολοκλήρωση των κυκλικών ενσαρκώσεων. Αυτή την διαδρομή την χάσαμε όταν μπήκε μέσα μας το 2 «καλό – κακό» και τότε επιλέξαμε μονομερώς τη φυσική μας υπόσταση και όχι την Πνευματική.   
Η αναζήτηση της Πνευματικής μας φύσης/σφαίρα – περιουσίας που μας ενώνει με τον Θείο μας εαυτό είναι ο στόχος κάθε ανθρώπινου όντος πάνω στον πλανήτη τόσες χιλιάδες χρόνια τώρα.
Το Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε μέσα από τη διδασκαλία του Ιησού, που περπάτησε μέσα από το φυσικό επίπεδο/σφαίρα και πέρασε μέσα στον Πνευματικό και είδε την Θεική του Υπόσταση στην είσοδο Του στην Θεική Γεννήτρια. 

 Οι πνευματικές σφαίρες- σώματα δημιουργήθηκαν από το επίπεδο του ΕΓΩ ΕΙΜΙ. Μέσα από αυτές τις σφαίρες διαμορφώνονται τα επόμενα δύο σώματα το Συναισθηματικό και το Διανοητικό σώμα. Το συναισθηματικό σώμα εμπεριέχει τη δημιουργία του ΕΓΩ ΕΙΜΙ που σημαίνει το αυθύπαρκτο ΕΝΑ. Ενώ το διανοητικό σώμα εμπεριέχει όλα τα επίπεδα των γνώσεων που έχουμε αποκομίσει από όλες μας τις ενσαρκώσεις. Η ένωσή τους αρμονικά και με οδηγό την Πνευματική μας σφαίρα και όχι τη φυσική τότε μας οδηγούν αυτά τα δύο σώματα να μπούμε στην Πνευματική μας σφαίρα και όχι στη Φυσική. Φεύγουμε μια για πάντα από το καλό – κακό που είναι η αιτία χωρισμού από τον Θεό- Πατέρα μας και γινόμαστε μέσα από την Αγία Τριάδα αρωγοί για όλο μας το περιβάλλον. 

ετικέτα ( αποκαλύπτω ) 

Δωροθέα + Απόσπασμα από : Ανάπλαση Ψυχής ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Robert E. Detzeler