Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Όρκος ψυχής -> η σιωπή= εσωτερική γαλήνηΣυνέχεια από Οι 12 όρκοι της ψυχής

3.ΣΙΩΠΗ Ο τρόπος της σκέψης αν είναι ανάλογος τότε βλέπουμε και συναντάμε τον Θεό. Η σιωπή που σημαίνει ότι σιωπώ από το να μιλώ και να συνομιλώ δίνει διαδρομή στη συνάντηση με τον Θεό και την Ουσία μου την Πηγή μου εκεί που βρίσκονται όλες οι πληροφορίες που χρειάζομαι.


Όρκος μεγαλείο, τον οποίο μπορείς να τον συναντήσεις μόνο με καθαρή συνείδηση. Η σιωπή έρχεται όταν δεν έχεις καμία μάχη με το μέσα σου, όπως όταν είμαστε παιδιά. Τότε που ζούσαμε για το αυθεντικό τώρα. Τότε που τα πρέπει δεν είχαν σφηνωθεί στο κεφάλι μας, εκεί στις πρώτες μας ηλικίες. Τότε εκείνες τις μέρες είχαμε τη σιωπή και ναι τότε ακούγαμε τον Θεό. Ίσως κάποιοι από μας να τον έβλεπαν κιόλας, αν όχι τον ίδιο, τον Ιησού, κάποιον Άγιο. Λένε ότι οι Άγιοι και οι Άγγελοι προτιμούν να επικοινωνούν με τα παιδιά που είναι πιο αγνά. Όχι δεν είναι αυτό, απλώς τα παιδιά έχουν τη σιωπή ξέρουν τι σημαίνει και όταν γνωρίζεις πώς γίνεται αυτή η σιγή τότε ακούς και βλέπεις αυτά τα Ιερά Πλάσματα. Όλοι μας έχουμε την ίδια δυνατότητα, απλώς βγήκαμε από το σιωπή που είχαμε και μπήκαμε στον απόλυτο θόρυβο. Το πόσο θόρυβο κάνει το μυαλό μας το ξέρετε πολύ καλά. Ώρες- ώρες σαν να έχει μοτεράκι, ακόμη και την ώρα που θα χαλαρώσουμε, την ώρα που θα φάμε και φυσικά την ώρα του ύπνου. Λες και το κάνει επίτηδες. Ναι είναι ο μεγαλύτερος δυνάστης μας, ένας δυνάστης χωρίς έλεος. 

Οπότε η σιωπή σαν όρκος μοιάζει ένα άπιαστο όνειρο. Ήταν κάτι που το είχαμε, ήταν στη φυσική μας λειτουργία και τώρα μοιάζει σαν να μη το ξέρουμε. Μα φυσικά φανταστείτε να ανεβαίναμε όλοι μας σε καροτσάκια και να μη μαθαίναμε ποτέ το περπάτημα, αν κάποιος σήμερα μας έλεγε ότι αυτά λέγονται πόδια και μπορείτε να στέκεστε, να περπατάτε και να τρέχετε με αυτά, θα ψάχναμε τον τρόπο ή θα λέγαμε μπα αποκλείεται να μπορώ εγώ να τα κάνω αυτά. Οπότε θα επιλέγαμε πιο εύκολα τη συνήθειά μας παρά να μπούμε στον κόπο να βγάλουμε στην επιφάνεια το αυθεντικό μας κομμάτι.
Όμως η φυσικότητα επειδή έχει μία σοφία μέσα της, ευτυχώς, όταν εμείς επιλέξουμε να φέρουμε στην επιφάνεια κάτι που είναι μέσα μας και μας ανήκει, θα συνεργαστεί απόλυτα με τη ΘΕΛΗΣΗ μας. Αυτό είναι το κλειδί η ΘΕΛΗΣΗ. Χωρίς την θέληση μη περιμένετε θαύματα. Τα θαύματα γίνονται πάλι μέσα από τη θέληση. Πρέπει να θέλω πολύ να γίνω γιατρός, τότε δεν με κουράζει τίποτε, τότε όλα μου μοιάζουν φυσικά και κάθε μέρα έχω και περισσότερη λαχτάρα για μάθηση. Σίγουρα πρέπει να μελετήσω πολύ. Το θαύμα θα γίνει όταν θα πέσει ένα μάθημα σε διαγώνισμα που το ξέρω καλύτερα από όλα. Αλλά του να μη μελετάω καθόλου και να έχω την απαίτηση να γραφτεί το διαγώνισμα από μόνο το, αυτό λέγεται κοροϊδία. 

Άρα ο δρόμος της σιωπής για να υπάρξει θέλει από μας την ανάλογη θέληση και λαχτάρα. Τότε θα παρουσιαστούν μπροστά μας τα βήματα και η φυσικότητα θα αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της όταν είμαστε έτοιμοι. Πότε θα είμαστε έτοιμοι? Αυτό είναι σχετικό πάντα και για τον καθένα ο χρόνος είναι διαφορετικός.
Αν βάλω σε εφαρμογή τον προηγούμενο όρκο της μοναξιάς, με σκοπό να αδειάζω σιγά- σιγά. Στη συνέχεια επιλέγω να ηρεμίσω με μουσική, με διάβασμα, με τηλεόραση ως σιωπή ή ότι άλλο. Αυτή η στιγμή είναι δική μου, είναι για το εδώ και τώρα. Αν εκείνη τη στιγμή εμφανιστεί σκέψη στο μυαλό μπορείτε να μιλήσετε και να πείτε «όχι τώρα». Μπορεί να φαίνεται γελοίο, όμως δεν είναι. Κάθε στιγμή είναι μοναδική και για να μάθουμε τη σιωπή θέλει υπομονή. Αν υπάρχει παιδάκι στο περιβάλλον σας παρατηρήστε το πώς αφοσιώνεται στο εδώ και τώρα, 100% στη στιγμή για τη στιγμή. Δεν το νοιάζει τίποτε άλλο. Σεβαστείτε αυτή του την αφοσίωση χωρίς να προσπαθείτε να του αποσπάσετε την προσοχή με ότι. Είναι καλό να εκμεταλλευτείτε την τεχνική του και να το «αντιγράψετε». Παιδάκι όταν λέμε εννοούμε  μέχρι 4 χρονών περίπου.  


Γενικότερα όλη η φύση ζει στη σιωπή αυτή, δηλαδή στην αρμονία. Η φύση είναι πάντα 100% στη στιγμή, δεν τη νοιάζει τίποτε άλλο. Η απόφαση να βρείτε τη δική σας αρμονία, είναι πάντα στο χέρι σας.

ετικέτα ( αποκαλύπτω, Η Χιονάτη )