Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

Όρκοι Ψυχής Υπακοή + Θυσία+ ασθένεια

7.ΥΠΑΚΟΗ ενημερώνομαι, διαβάζω, ενδιαφέρομαι για την πνευματική μου ισορροπία και εξέλιξη συνέχεια, όχι υποταγή. Αυτός που ξέρει δεν υπο- τάσσεται , αλλά ΥΠΑΡΧΕΙ δηλαδή είναι μέσα στην ΠΥΛΗ της ΑΡΧΗΣ- του Πατέρα. 

8.ΘΥΣΙΑ να πατάξω την κάθε εγωιστική μου συμπεριφορά. Έτσι με τη Μη εγωιστική μου συμπεριφορά μπορεί να μοιάζει ότι δεν έχω τίποτε, αλλά έχω τα ΠΑΝΤΑ!!! Με τη θυσία έχουμε ασχοληθεί και στο κείμενο Θυσία- Ουσία εδώ Δύο όρκοι είναι και αυτοί που ο ένας είναι αλληλένδετος με τον άλλον. Δεν γίνεται χωρίς την σωστή Ακοή να μπορέσω να νιώσω την έννοια της Θυσίας. Γιατί τη λέξη θυσία την έχουμε συνηθίσει εντελώς διαφορετική από αυτή που θέλει Εκείνος να είναι.
Τι εννοεί η ψυχή μας με την λέξη υπακοή, εννοεί το αφουγκράζομαι. Αυτός δηλαδή που σε κάθε του βήμα, σκέψη, λόγο, πράξη και συνάνθρωπο αναζητά τον Θεό. Για να μπορέσεις να γνωρίσεις κάτι καλά καλά πρέπει να το έχεις μελετήσει σε βάθος και όχι μόνο την επιφάνειά του. 

Αν παρατηρήσετε σε βάθος και αναλυτικά συνήθως γνωρίζουμε τα αντικείμενά μας ή το επάγγελμά μας, αλλά δεν γνωρίζουμε εμάς, τους συνανθρώπους μας και κυρίως τις καταστάσεις που μας συμβαίνουν. Σε όλα αναζητάμε ελαττώματα και προβλήματα. Είναι το πιο εύκολο που μπορούμε να κάνουμε. Αντ’ αυτού η λέξη υπακοή μας ζητά να μπούμε σε βάθος από κάθε τι που μας συμβαίνει και να αναζητήσουμε τη διδασκαλία του. Να δούμε αν ένας δρόμος που έχουμε επιλέξει είναι ενάντια στο Λόγο, τότε μπορούμε να τον αλλάξουμε. Όλα αυτά είναι στο χέρι μας και μόνο. Αλλιώς αν εμείς δεν το αλλάξουμε τότε έρχεται η ασθένεια να μας κουνήσει από τη θέση μας .
9.ΑΣΘΕΝΕΙΑ Μέσω του πόνου φτάνουμε στα μονοπάτια του Θεού, με την αγάπη, τη φροντίδα, την πίστη, την αγκαλιά

Μπορεί άραγε μία ψυχή να παρακάμψει αυτόν τον όρκο της ασθένειας ? Μα φυσικά και μπορεί. Όταν  κάποιος επιλέξει με λαχτάρα και θέληση να μελετήσει την Πνευματικότητα- Αγία Γραφή και να τη θέσει σε εφαρμογή στη ζωή του, τότε η ασθένεια δεν εμφανίζεται.
Που σημαίνει ή θα «θυσιαστώ» ή δεν θα έχω σθένος = ασθένεια. Να «θυσιαστώ» θα πει μέσα από την αναζήτηση της ουσίας μένω σε απόσταση από τα γήινα ελαττώματα και τα πάθη. Δεν με κάνει κουμάντο το μυαλό και η πλασματική εικόνα του έξω, αλλά ενδιαφέρομαι για την εικόνα του έσω. 

Η μελέτη της Αγίας Γραφής ξανά και ξανά γίνεται γιατί κάθε φορά που την μελετάμε ανοίγονται μπροστά μας τα κλειδιά της αλήθειας και της γνώσης. Όσο μελετάμε τόσο κλείνει το μυαλό και ανοίγει η καρδιά. Όσο ανοίγει η καρδιά βελτιώνεται η όραση η εσωτερική. Τότε η εφαρμογή του Λόγου Του έρχεται μόνη της μέσα από τη φυσικότητα μας. Θυμάστε άραγε πόση προσπάθεια κάνατε για τα πρώτα σας βήματα? Μπορεί να μη θυμάστε, όμως σίγουρα ξέρετε ότι η προσπάθειά σας ήταν καθημερινή και μέσα από την καθημερινή εξάσκηση φτάσατε να μπορείτε να περπατάτε. Ότι κάνουμε κάθε μέρα κάποια στιγμή μπαίνει στο αυθόρμητο και το αυτόματο. Ότι έχουμε μάθει μέχρι τώρα στην επανάληψη το χρωστάμε. Οπότε το να ασχολούμαι αποσπασματικά με κάτι, σίγουρα δεν θα με βάλει στην εμπειρία και τη φυσικότητα. 
Καταλαβαίνω απόλυτα την ένσταση σε κάποιους από σας, γιατί δυστυχώς ο Θεός έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα και ο οίκος του, εμπορικό κέντρο. Όμως αυτός δεν είναι δικός μας ρόλος να κρίνουμε, όπως και να έχει τίποτε δεν μπορεί να μειώσει ή να ελαττώσει την ουσία του Πατέρα. Ας είναι έτοιμοι αυτοί που τον μεταχειρίζονται με αυτόν τον τρόπο να πληρώσουν το τίμημα όταν θα έρθει η ώρα.

Αν εσείς νιώθετε την ανάγκη να επικοινωνήσετε με την ουσία, τον Πατέρα, δεν χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά, για την ακρίβεια δεν χρειάζεται να κουνηθείτε από τη θέση σας. Απλώς κλείστε τα μάτια σας και ακούστε την καρδιά σας, εκεί μέσα βρίσκεται Εκείνος.

ετικέτα ( αποκαλύπτω, Η Χιονάτη) 

Δωροθέα