Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Όρκος Ψυχής -> Δυστυχία.

10.ΔΥΣΤΥΧΙΑ οι διαδρομές θα μας φέρουν να εξαγνιστούμε και να καθαρίσουμε.


Η Δυστυχία που επέλεξε η ψυχή πριν από τη γέννησή της μέσω αυτού του όρκου στην πραγματικότητα ήταν η αποφυγή της.
Ο Θεός και Πατέρας μας τόσες χιλιάδες χρόνια προσπαθεί να μας δώσει την περιουσία μας και να επιστρέψει τον πλανήτη μας σε παράδεισο. Ωστόσο ως σωστός και δίκαιος που είναι, έχει δώσει σε όλους μας τις ίδιες δυνατότητες, τις ίδιες γνώσεις, και το πιο σημαντικό την Ελεύθερη Βούληση. Γιατί για Εκείνον η έννοια της Αγάπης δεν είναι άλλο από την Ελευθερία της επιλογής. Κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ όπως έχουμε πει ο λόγος είναι η αγάπη. Ο τρόπος να φτάσουμε στην αγάπη είναι να μπούμε στην διαδικασία να μελετήσουμε τον Λόγο Του και να τον εφαρμόσουμε, αν και εφόσον θέλουμε. 

Πεισματικά λοιπόν εμείς εδώ και τόσες χιλιάδες χρόνια και μετά από όλη τη γνώση επιλέγουμε πάντα τον ίδιο δρόμο και τους ίδιους τρόπους. Να δίνουμε αμέριστη προσοχή στα γήινα, στην εικόνα την εξωτερική και τα δήθεν. Οπότε δυστυχώς ανοίγει το κουτάκι της «Πανδώρας» δηλαδή οι διαδρομές της δυστυχίας και του πόνου. Όλη αυτή τη διαδρομή σε καμία περίπτωση δεν τη στέλνει ο Θεός, μάλιστα σε κάποιες στιγμές προσπαθεί να τις σταματήσει, όταν εκείνη η μικρή φωνούλα που λέγεται ένστικτο, μας αποτρέπει από ένα βήμα- κίνηση, αλλά το εγώ μας- μυαλό κάνει στην κυριολεξία «του κεφαλιού του».
Η δυστυχία, γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά τι είναι. Την έχουμε γνωρίσει από κοντά όλοι μας, σε διάφορους τομείς. Ο σκοπός κάθε δυστυχίας είναι ένας, να αναζητήσουμε πως θα την αποφύγουμε. Γιατί ναι υπάρχει τρόπος να την αποφύγουμε. Τώρα βέβαια υπάρχουν και άνθρωποι που δυστυχία βρίσκουν σχεδόν όλη τους τη ζωή και είναι αχάριστοι σχεδόν σε όλα. Αυτοί θεωρώ ότι είναι μία άλλη κατηγορία, είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν καμία διάθεση να κουνηθούν από το εγώ τους και θεωρούν ότι όλοι οι άλλοι φταίνε εκτός από τους ίδιους. Οπότε αυτή η κατηγορία, έτσι κι αλλιώς για να μπει στην δρόμο της αυτοαναζήτησης και πνευματικότητας είναι λίγο δύσκολο καθότι τους διακατέχει το μεγαλείο της έπαρσης.
Όμως εμείς που έχουμε μπει στον δρόμο αυτόν της πνευματικής αναζήτησης ξέρουμε ότι η δυστυχία είναι μία διαδρομή η οποία ενεργοποιείται από τις εγωιστικές μας συμπεριφορές. 

Η ψυχή λοιπόν έδωσε αυτόν τον όρκο πριν από τη γέννησή μας πιστεύοντας ότι θα καταφέρει να μετατρέψει το μονοπάτι του πόνου σε ευλογία. Πίστευε η ψυχή μας, ότι θα καταφέρει να μας κάνει να ακούσουμε το έσω μας για να ακολουθήσουμε τον δρόμο μας είτε σπουδών, είτε συντρόφου, είτε παιδιών, γενικά δηλαδή την αυθεντική μας διαδρομή. Όταν η ψυχή επιλέξει την αυθεντική της διαδρομή τότε δυστυχία δεν υπάρχει. Γιατί για κάποιον άνθρωπο που κάνει αυτό που του βγαίνει έτσι απλά και με φυσικότητα, καταρχάς δεν κουράζεται και νιώθει πάντα ότι μέσα από τη δοτικότητα του, γεμίζει. Ότι συμβαίνει δηλαδή με τις ψυχές των γραμμάτων και της τέχνης. Ποτέ τους δεν ένιωθαν ότι άδειαζαν αλλά γέμιζαν μέσα από τον τόσο εσωτερικό τους πλούτο, ούτε κουράζονταν. Γιατί το σώμα όταν κουραστεί θέλει λίγο χρόνο για να κουραστεί. Όταν όμως η ψυχή έχει ένσταση και νιώθει ότι βάλετε από καταστάσεις και γεγονότα που δεν της ανήκουν τότε φορτίζεται αρνητικά όλο μας το είναι από το συναίσθημά μας και τις σκέψεις μας. Νιώθουμε ότι η ζωή είναι άδικη και ότι κανένας δεν καταλαβαίνει τις υποχωρήσεις που κάνουμε. Γιατί αν κάποιος ήθελε στη ζωή του να γίνει γιατρός ζώων και για να κάνει το χατίρι στο σύστημα γίνει άλλος γιατρός πάντα θα τον διακατέχει ένα τεράστιο κενό, ένας πόνος στην ψυχή του. Ο πόνος αυτός προκαλεί ανάλογες συμπεριφορές και έλκει δυστυχίες. Αν η καρδιά δείχνει τον χ σύντροφο και το μυαλό τον απορρίψει πάλι ο πόνος θα φωλιάσει στο σώμα. 

Η δυστυχία λοιπόν είναι επιλογή του μυαλού, ενώ η ψυχή ήρθε με σκοπό να την αποτρέψει.
Πώς αλλάζουν άραγε όλα αυτά? Πώς μετατρέπουμε τη δυστυχία σε ευλογία? Πώς μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω ?
Σίγουρα δεν γυρίζει ο χρόνος πίσω, όμως δεν υπάρχει περίπτωση έστω και ένας δρόμος μας, να μην είναι από την ψυχή μας. Σίγουρα μέσα στη μέρα μας κάνουμε πράγματα μέσα από την ψυχή μας. Αναζητήστε τα και απλώς για τα άλλα που δεν αλλάζουν το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συγχωρέσουμε το εγώ μας για τις επιλογές του. Να το αγκαλιάσουμε όπως θα κάναμε στο παιδί μας, αν μας έφερνε έναν άσχημο βαθμό. Να δούμε τι άλλο θέλει η ψυχή μας και μέσα από την όλη διαδρομή της Πνευματικότητας και αγάπης να αγκαλιάσουμε τις τωρινές μας επιλογές με αγάπη. Να αναζητήσουμε μέσα σε αυτές την ευλογία.
Ο δρόμος του Θεού έχει ευκολία και όχι δυσκολία. Η ευκολία υπάρχει μόλις αναζητήσουμε την ευγνωμοσύνη, την δοτικότητα και προσφορά, σταματήσουμε την κριτική προς την όποια κατεύθυνση. Αποδεχτούμε ότι έχουμε ανθρώπινη υπόσταση και ναι κάνουμε λάθη. 


Αγαπήστε κάθε τι που κάνετε με όλο σας το είναι και έτσι θα μετατραπεί από δυσκολία σε ευκολία, από δυστυχία σε ευημερία. Η επιλογή είναι πάντα στο χέρι μας. Ελάχιστοι ακολούθησαν το μονοπάτι της ψυχής τους. Το διαφορετικό ήταν ότι αυτοί ένιωθαν πληρότητα. Αυτή την πληρότητα φέρτε την στις τωρινές σας επιλογές και επιτρέψτε στον εαυτό σας να νιώσει ευλογία για να επιστρέψει στην αρχική του Πηγή. 

ετικέτα ( αποκαλύπτω, Η Χιονάτη ) 

Δωροθέα