Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

ο ρόλος του «Θεού» στα χέρια του ανθρώπου. Μέρος δεύτερο


Το μέρος πρώτο εδώ 
Μετά από όλη την ουσιαστική παρουσίαση στο τι είναι ο Θεός ως προς εμάς, ας δούμε τώρα τι έχουμε κάνει εμείς για μας στην ουσία, για να δούμε και τον πολιτικό γάμο.


Γιατί όλο το κακό ξεκινάει από μας και σε μας καταλήγει.
Για να το καταλάβουμε καλύτερα θα δώσω παραδείγματα μέσα από την απλή καθημερινότητα. Συνταγές για μακαρονάδες υπάρχουν χιλιάδες. Όπως χιλιάδες είναι οι τρόποι ζωής, οι επιλογές, οι σκέψεις κλπ. Μπορεί να μοιάζουν η μία με την άλλη αλλά είναι εντελώς διαφορετικές. Έτσι και με τις μακαρονάδες μπορεί να μοιάζουν οι συνταγές αλλά καμία μα καμία δεν είναι ποτέ ίδια με την άλλη. Ακόμη και μία συνταγή να προσπαθήσουμε δύο άνθρωποι την ίδια ακριβώς να ξεκινήσουμε πάλι δεν θα είναι ίδια. Όμως η βάση όλων είναι κοινή, υπάρχει μία κοινή συνιστώσα για την μακαρονάδα. Αυτή η κοινή συνιστώσα υπάρχει και στον βασικό τρόπο ζωής. Όλοι μας, μα όλοι, αυτό που ζητούμε από τη ζωή μας είναι η ευτυχία και να μην υπάρχει πόνος. Σε αυτές τις δύο εκκλήσεις μας ο Θεός ως φιλεύσπλαχνος Πατέρας που είναι μας έχει δώσει έναν μπούσουλα, τον Λόγο Του. Δεν μας έστειλε εδώ για να πονάμε, ούτε για να αρρωσταίνουμε, ούτε για να είμαστε μέσα στη δυστυχία. 

Αλλά μας έδωσε τον τρόπο για να μη περάσουμε από αυτά τα περάσματα του πόνου και της θλίψης. Το πρώτο που μας είπε ήταν να κλείσουμε το μυαλό μας(εγώ ) , το δεύτερο ήταν να ανοίξουμε την καρδιά μας ( εαυτό) . Γι’ αυτούς τους δρόμους- τρόπους μας έδωσε πόσες διδασκαλίες. Κι αφού είδε ότι δεν τα βγάζουμε πέρα, μας έστειλε εδώ τον Ιησού για να μας τα διδάξει μέσα από την πράξη.
Ο Ιησούς λοιπόν πρώτος από όλους μας μίλησε για την ευλογία της βάφτισης μας. Την οποία την έχουμε θέσει σε εφαρμογή. Το πώς θα το δούμε σε άλλο κεφάλαιο. Ευλόγησε δε και τον γάμο. Ο γάμος λοιπόν είναι ένα μυστήριο. Τι θα πει μυστήριο ? Θα πει ότι αυτό το ζευγάρι ανθρώπων κάτω από την εν λόγο διαδρομή του μυστηρίου βιώνει μία μύηση, ναι μύηση, μη σας τρομάζουν οι λέξεις. Καμία λέξη από μόνη της δεν μπορεί να κάνει ζημιά αλλά η έννοια που της έχουμε θέσει εμείς οι άνθρωποι με λάθη που κάνουμε μέσα από τους λάθος ορισμούς και νοήματα. Για παράδειγμα υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας που λένε ότι νηστεύουν, αλλά νηστεύουν άραγε ή νομίζουν ότι νηστεύουν ή το κάνουν έτσι απλά για να το λένε ? Γιατί νηστεύω δε σημαίνει να ψάξω να βρω ανταλλακτικό τυρί, αλλά να εκπαιδεύσω τη σάρκα μου μέσα από τη διαδρομή της στέρησης στο να μην αντιδρά στα πάθη. Ότι έκανε και ο Οδυσσέας με τις σειρήνες τα πάθη του εκπαίδευε κι εκείνος. Η γνώση και ο τρόπος ήταν παντού, το ότι εμείς ηθελημένα έχουμε μείνει τυφλοί είναι δική μας επιλογή και σαφώς δεν μας φταίει ο Θεός. Η νηστεία λοιπόν είναι ένας βασικός δρόμος εκπαίδευσης στο πάθος της αδηφαγίας – γαστριμαργίας, όταν αυτό το πάθος ο άνθρωπος το φέρει σε ισορροπία τότε έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα. Όπως βλέπετε οι λέξεις μπορεί να είναι αθώες αλλά οι προθέσεις μας όχι. 

Οπότε ως προς τον γάμο και τη λέξη μυώ- μύηση εμείς είμαστε οι κοντόφθαλμοι που θα στρεβλώσουμε τις έννοιες. Η εκπαίδευση και το άνοιγμα που γίνεται εκείνη την ιερή στιγμή του γάμου, για την ένωση αυτών των δύο ανθρώπων από δύο σε μία σάρκα είναι από τις σπουδαιότερες Τιμές που μας έδωσε ο Πατέρας. Ο Ιερέας ενώνει και σταυρώνει τα χέρια τους το δεξί με το δεξί που σημαίνει απόλυτη συνεργασία των δύο σε κάθε τι κοσμικό- γήινο πρόβλημα παρουσιαστεί. Η γυναίκα στέκεται στ’ αριστερά του άντρα για να του καλύψει την ενέργεια που δεν υπερισχύει σε εκείνον, δηλαδή τη ενέργεια της αγάπης, την συμπόνιας, της στοργής. Την στιγμή που μπαίνουν τα στέφανα στο κεφάλι, ενώνει ο Ιερέας το αιθερικό πεδίο του ενός με το αιθερικό πεδίο* του άλλου και τα κάνει ένα κοινό και αδιαίρετο. Αυτόματα το ζευγάρι μπαίνει και στις 3 αίθουσες της Αστρικής Πύλης**  και μέσα από την κοινή τους διαδρομή εκπαίδευσης μπορούν να δουν τη Θεϊκή Γεννήτρια. Το πότε και το πώς θα το εξηγήσουμε σε παρακάτω κείμενο.   

Αυτή η μυητική διαδρομή λοιπόν με τον πολιτικό γάμο, που μακάρι να ξέραμε γιατί τον ξεκινήσαμε. Ήταν θα έλεγα εγώ μία ένσταση και αντίσταση στο κατεστημένο. Όμως στην πραγματικότητα βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας. Όχι προς το βλέμμα του Θεού, γιατί εκείνος μας συμπονά αφάνταστα γι αυτή μας την ανοησία. Αλλά προς εμάς τους ίδιους, αφού με αυτή την επιλογή είναι σαν να επιλέξαμε να περπατάμε πάνω σε αναπηρικά καρότσια και να παραμείνουμε σε όλη μας τη ζωή σκλάβοι, που αγνόησαν την περιουσία τους. Δηλαδή είναι σαν να είχατε έναν Πατέρα σαν τον Ωνάση, να σας έλεγε να σας μυήσει- εκπαιδεύσει για να πάρετε την περιουσία σας κι εσείς να λέγατε μπα όχι εγώ θέλω να τρώω τα σκουπίδια που θα βρίσκω στους ντενεκέδες.
Θα μου πείτε τι κάνουμε τώρα, έχουν περάσει χρόνια από τότε και δεν γίνεται να κάνουμε θρησκευτικό γάμο. Αυτό καλό θα ήταν αν θέλετε την δική σας λύτρωση και εξισορρόπηση του αιθερικού σας πεδίου είναι να ζητήσετε συγνώμη σε βάθος και να μπείτε ουσιαστικά στον Λόγο Του από δω και πέρα. Εκείνος ότι και να κάνουμε μας περιμένει με μια τεράστια αγκαλιά πίσω όλους. Η επιλογή είναι πάντα στο χέρι του κάθε ένα από μας.


αιθερικό πεδίο* Αστρικής Πύλης** γι’ αυτά τα δύο μπορείτε να διαβάσετε μέσα στην ετικέτα «αποκαλύπτω»

ετικέτα ( αναγέννηση ) 

Δωροθέα