Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

Τα 7 αρνητικά Κίνητρα

Όταν τα αιθερικά αρχέτυπα κερδίσουν έδαφος σημαίνει ότι έχουν νικήσει τα καρμικά ή ότι τα καρμικά λειτουργούν αποσπασματικά τότε τα αρνητικά κίνητρα είναι μία κατάρα που ανοίγεται στον δρόμο κάθε ανθρώπου.


Τα αρνητικά Κίνητρα είναι 7 τα οποία «γραπώνουν» τα εφτά τσάκρα- μυστικά περάσματα μας. Ο πόθος, εξαναγκασμός, εξουσία, εκμετάλλευση, κατευνασμός, επιθυμία, φιλοδοξία.
Ο πόθος, εξαναγκασμός, εξουσία, εκμετάλλευση κατευνασμός, επιθυμία και φιλοδοξία είναι οι «κακές μάγισσες» του εγωισμού. Ο άνθρωπος δεν ικανοποιείται με τίποτε και πάντα αναζητά όλο και κάτι ακόμη. Σχεδόν μέσα από τις επιλογές του ο άνθρωπος έχει προβλήματα και πάντα έχει την έλλειψη του κενού. Για αυτό όπως είδαμε στο κείμενο : Τι «γεύση» έχει η δική σου η ζωή μέρος 3ο, η γεύση που αναζητάμε κάθε μέρα είναι μέσα στην ανάγκη μας να βρούμε πληρότητα. Να βρούμε όσο γίνεται ηρεμία.
Πώς γίνεται όμως ένας άνθρωπος που είναι γεμάτος πόθους, που νιώθει εξαναγκασμένος να κάνει διάφορα, έχει επιθυμίες που ορίζονται κυρίως από τη σάρκα του, τον εξουσιάζει η ύλη να βρει πληρότητα ? Πώς γίνεται να εκμεταλλεύεται και να τον εκμεταλλεύονται μέσα από την ανάγκη του για φιλοδοξία, δηλαδή να ψάχνει πάντα μέσα στα βλέμματα των άλλων και μέσα από τις πράξεις του, δόξα και εξουσία. Γιατί όλοι μια μορφή ανάγκης για δόξα και εξουσία την έχουμε οι άνθρωποι. Δώσε σε κάθε άνθρωπο ανάλογη θέση εξουσίας και το πιο σίγουρο είναι να «βγάλει» τα σπασμένα του. Κάνε έναν άνθρωπο καθηγητή και αντί να θυμηθεί τη δική του διαδρομή, ξαφνικά θα βρεθεί να λέει και να κάνει στερεότυπα που κορόιδευε. Μια μαμά ή ένας μπαμπάς θα κάνουν κι εκείνοι με τη σειρά τους στα δικά τους παιδιά αυτά που δεν τους άρεσαν όταν ήταν μικροί ή θα λένε κι εκείνοι στερεότυπα του τύπου «θα σε φάει ο λύκος». 
Οπότε μέσα από όλη αυτή την εγωιστική διαδρομή έρχεται ο κατευνασμός των καρμικών αρχέτυπων και η ζωή μετατρέπεται σε ένα ανελέητο κυνηγητό. Τόσο φρικτό που δεν βρίσκουμε σε τίποτε- τίποτε.  
Μέσα από όλο αυτό τον δρόμο το αιθερικό μας σώμα που είναι το πρώτο που βάλετε από την ανάρμοστη συμπεριφορά μας αρχίζει να υποφέρει, να πονάει από τα αιθερικά αρχέτυπα και σκληραίνει τόσο πολύ.
Ο άνθρωπος με ένα τέτοιο αιθερικό σώμα- περιβάλλον γίνεται πόλος έλξης πόνου, δυστυχίας, ασθενειών. Το μαγνητικό πεδίο του γίνεται τοξικό.
Το αιθερικό μας σώμα επηρεάζεται πρώτα από μας, από τις σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας, τις πράξεις μας και ύστερα από όλο μας το περιβάλλον, περίγυρο.
Έχετε σκεφτεί πόσο επηρεάζεστε συναισθηματικά ανάλογα με τον χώρο που βρίσκεστε ? Γιατί άραγε ? Μα γιατί το αιθερικό μας σώμα είναι μαγνήτης του πόνου και επιρρεπές από το περιβάλλον. Αλλιώς θα είστε αν μπείτε, για παράδειγμα, σε ένα νοσοκομείο ( ακόμη και για κάτι απλό) κι αλλιώς θα είστε αν θα πάτε σε μία ταβέρνα. Οι μεταβολές αυτές  συμβαίνουν γιατί το αιθερικό σας σώμα είναι τοξικό, εγωϊκό, άρρωστο και δυστυχισμένο οπότε επηρεάζεται ανάλογα με τον χώρο που βρίσκεται.  Είναι γιατί το αιθερικό σας σώμα επηρεάζεται απόλυτα από τα συναισθήματα τα δικά σας αλλά και τις σκέψεις σας. Δεν έχει σημασία αν τα συναισθήματα και οι σκέψεις είναι θετικά ή αρνητικά, σημασία έχει πώς μια στιγμή ένα μέρος, μια κατάσταση καταφέρνει να αλλοιώσει τη διάθεση και να σας πει πώς θα νιώθετε ή θα σκέφτεστε. 
Θα έχετε ακούσει πολλές φορές ανθρώπους να λένε, «εγώ δεν μπορώ να πάω σε νοσοκομείο» ή «σε κηδεία». Νομίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι, όχι απλώς αυτοί οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι αυτοί που είναι περισσότερο τοξικοί από τους άλλους, είναι αυτοί που συνήθως θα κάνουν χαβαλέ στις δύσκολες διαδρομές για να αποφύγουν την αλήθεια του πόνου. Οπότε το να βρεθούν μέσα σε τέτοιες καταστάσεις όπως ένα νοσοκομείο ή νεκροταφείο είναι οι στιγμές που δεν μπορούν να κάνουν χαβαλέ και τότε νιώθουν ότι θα χάσουν τον αυτοέλεγχο τους. Όπως και να έχει αυτοί οι άνθρωποι είναι που πνίγονται σε μια κουταλιά νερό.
Γενικά λοιπόν τα συναισθήματα και οι σκέψεις είναι μια ουτοπική διαδρομή. Μια διαδρομή που μας οδηγούν οι καταστάσεις για το πώς θα νιώσουμε και για να είμαστε είτε καλά είτε όχι.
Τα συναισθήματα και οι σκέψεις είναι ο πρόδρομος της γνώσης. Το να σου πω «δες το θετικά» ή «νιώσε αισιοδοξία» είναι και αυτό μία παγίδα. Η οποία θα σε κάνει αν εθελοτυφλείς και να κάνεις απεγνωσμένες προσπάθειες να «βαφτίζεις» τα αρνητικά σε θετικά. Για πόσο άραγε μπορείς να το κάνεις και να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου ?   
Από τη στιγμή που έχουν νικήσει τα αιθερικά αρχέτυπα έχει κερδίσει ο κατώτερος νους, αυτός που σε έχει φυλακισμένο σε ένα υλικό στάτους και δεν βλέπεις τίποτε άλλο πέρα από αυτό.
Αναζήτησε γιατί είσαι πόλος έλξης πόνου, δυστυχίας και ασθενειών.
Αναζήτησε πόσο ή ποιες καταστάσεις σε επηρεάζουν είτε θετικά είτε αρνητικά. Δες πόσο σκλαβωμένος είσαι από το εξωτερικό σου γίγνεσθαι. Ένα γίγνεσθαι που είναι αναγκασμένο να αλλάζει δόνηση ανάλογα με το περιβάλλον. Γιατί και όλο μας το περιβάλλον είναι τοξικό.
Το θετικό και το αρνητικό είναι δρόμος του μυαλού σου. Από τι και από πού ?
Αναζήτησε τον δρόμο για την ελευθερία. Το μυαλό και τα συναισθήματα είναι δυνάστες χειραγώγησης. Αφού πάντα η χαρά σου, η ευτυχία σου, η ευημερία σου εξαρτώνται από εξωγενείς παράγοντες.
Εσύ είσαι το περιβάλλον σου. Εσύ είσαι το αφεντικό στο δικό σου σώμα. Εσύ και μόνο εσύ.
Όλοι οι πνευματικοί οδηγοί που περπάτησαν στον πλανήτη δεν επηρεαζόντουσαν από το περιβάλλον, αλλά εκείνοι επηρέαζαν το περιβάλλον τους. 
Ένα φυσικό περιβάλλον όπως η θάλασσα ή ένα δάσος καταφέρνουν και σου βελτιώνουν τη διάθεση γιατί ? Μα μέσα από τη φυσικότητα του ΕΙΜΑΙ είτε του δάσους είτε της θάλασσας εναρμονίζεσαι εσύ. Το αιθερικό περίβλημα από ένα φυσικό περιβάλλον είναι χαρά, ευτυχία ευημερία. Δεν περιμένει κάποιες προϋποθέσεις απλώς ΕΙΝΑΙ.
Αναζήτησε τη φυσικότητα του ΕΙΝΑΙ σου. Γεννήθηκες για να είσαι το Φως από την αίσθηση της αγάπης η οποία είναι εναρμονισμένη με τον Όλον και απλώς ΥΠΑΡΧΕΙ.
Να υπάρχεις λοιπόν και όχι να ζεις. Εσύ να είσαι η αρχή και το τέλος σου, εσύ να επιλέγεις να είσαι αυθεντικός και να μη σε ορίζουν τα γήινα στερεότυπα. Όσο θα θεραπεύεσαι τόσο τα αιθερικά σου αρχέτυπα θα μετατρέπονται σε ιαθερικά δηλαδή θα αποκτήσουν την ίαση του αιθέρα. Ο αιθέρας είναι το 5ο στοιχείο. Ο αιθέρας δεν έχει καμία σχέση με το αιθερικό μας σώμα. Ο αιθέρας είναι η «κόλλα» που κρατάει τα πάντα σε αρμονία στο σύμπαν.

Για τον αιθέρα ως στοιχείο θα αναφερθούμε προσεχώς. 

ετικέτα ( αποκαλύπτω) 

Δωροθέα