Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Η φυγή – η προετοιμασία – η επιστροφή της ψυχής

Από τα 9 βήματα της ψυχής που είδαμε εχθές, σήμερα θα ασχοληθούμε με τα 3 πρώτα που αφορούν την ψυχή πριν την επάνοδό της στη γη. Δηλαδή :
1)Αρχέγονη γνώση
 2) Θεϊκή Μήτρα
 3)Επίπεδο Ψυχής


 Όταν η ψυχή μας φύγει από το σώμα μας, για έναν χρόνο περίπου βρίσκεται μέσα στο αιθερικό σώμα, με αυτό ταξιδεύει στην αρχή μεταξύ 3ης και 4ης διάστασης. Το αιθερικό σώμα έχει την ίδια εμφάνιση με το πραγματικό μας σώμα και γι αυτό μπορούμε να βλέπουμε οράματα από τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή.
Μέσα σε αυτό τον χρόνο η ψυχή κάνει ένα ταξίδι σε όλη της τη ζωή. Εκεί βλέπει όλα της τα λάθη και βιώνει απόλυτα όλους τους πόνους που προκάλεσε στους ανθρώπους που συναναστράφηκε. 

Δεν έχουν όλες οι ψυχές το ίδιο χρονικό διάστημα που κάνουν αυτό το ταξίδι πριν την επιστροφή τους, είναι ανάλογα με το αιθερικό που έχουν δημιουργήσει εδώ, δηλαδή το εγωϊκό τους υπόβαθρο. Υπάρχουν ψυχές που εγκλωβίζονται σε αυτό το σώμα και είναι τα γνωστά σε όλους μας φαντάσματα. Όσο πιο πολύ μνημονεύουμε μία ψυχή με καλοσύνη και αγάπη τόσο πιο εύκολη γίνεται η επάνοδός της.
Η ψυχή λοιπόν μετά την 3η διάσταση, την οποία την αποχωρίζεται εντελώς μαζί με το αιθερικό σώμα, πηγαίνει στην 4η όπου εκεί αρχίζει η διαδικασία της επαναπροετοιμασίας της για γέννα .
Βλέπει ποια στοιχεία από την αρχέγονη γνώση την βοήθησαν και επιλέγει ποια θα πάρει για την νέα της ζωή.
Τι είναι όμως η αρχέγονη γνώση? Η γνώση αυτή είναι η μητρική μας έναρξη ως ψυχές στον πλανήτη. Η γνώση αυτή έχει αρχίσει πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια. Σε αυτή τη μήτρα είναι αποθηκευμένες όλες μας οι γνώσεις που έχουμε αποκομίσει. Μια ψυχή που έχει γεννηθεί τώρα ας πούμε, δεν τα μαθαίνει όλα από την αρχή γιατί θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο, αλλά και άδικο για την ψυχή αυτή. Οπότε προϋπάρχουν οι γνώσεις μας, οι βασικές και εδώ κάνουμε μία μορφή επανασύνδεσης με αυτές και εν συνεχεία με τις νέες γνώσεις . Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση μία ψυχή «παρθένα», δηλαδή που δεν έχει γεννηθεί ποτέ ξανά στον πλανήτη γη, να γεννηθεί σε ανεπτυγμένες χώρες με τόση τεχνολογία γιατί δεν θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα, αφού το κάθε τι θα της ήταν εντελώς άγνωστο.
Οπότε ο τόπος και ο χρόνος της κάθε ψυχής που θα γεννηθεί βασίζεται στην αρχέγονη της γνώση. Σα να λέμε να έχει μια μορφή προϋπηρεσίας ανάλογη με τη ζωή που έρχεται να βιώσει.  
Είναι ακριβώς όπως κάνουμε και στο πανεπιστήμιο, που εμείς επιλέγουμε ποια μαθήματα θα κάνουμε και σε ποιο 6μηνο. 

Αφού τελειώσει η ψυχή την αναζήτηση των γνώσεων που χρειάζεται στην επόμενη ενσάρκωση, μεταφέρεται στη Θεϊκή Μήτρα, όπου εκεί γίνεται η καταχώριση της αγάπης που πήρε και έδωσε στην ζωή που έζησε. Εκεί συνεργάζεται με τους Πνευματικούς οδηγούς της που είχε μαζί της και ετοιμάζονται οι καινούργιοι πνευματικοί οδηγοί*. Τότε εκεί σε αυτή τη διαδρομή δημιουργούνται τα νέα καρμικά πρότυπα για την ψυχή. Όσο πιο πολύ αγάπη έδωσε τόσο πιο εύκολα θα είναι τα καρμικά της πρότυπα. Βέβαια η ψυχή γνωρίζει πολύ καλά την ελεύθερη Βούληση που θα έχει ξανά στον πλανήτη και ευελπιστεί αυτή τη φορά να μην τη «δαγκώσει το φίδι» του εγωισμού αλλά να καταφέρει να παραμείνει στο μονοπάτι του Θεού.
Οπότε μετά από αυτά τα δύο στάδια της αρχέγονης γνώσης και της Θεϊκής Μήτρας η ψυχή δημιουργεί το δικό της επίπεδο είναι η στιγμή του δικού της Άστρου που θα έχει όταν θα γεννηθεί ( ωροσκόπος ) . Το Άστρο αυτό είναι το νέο της Αστρικό σώμα το οποίο θα βρίσκεται πάντα από πάνω της αρωγός στο κάθε της βήμα. Το Άστρο θα περιμένει καρτερικά την δική μας αναζήτηση προς αυτό και ποτέ δεν θα μας ενοχλήσει από μόνο του. Εκεί μέσα σε αυτή την Πηγή θα υπάρχουν και υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που μας χρειάζονται για την ζωή αυτή έτσι ώστε να γίνει αρμονική και γεμάτη Darma= φυσικότητα. 


Όταν λοιπόν η ψυχή ετοιμαστεί μέσα από αυτά τα 3 στάδια αρχίζει την επιστροφή προς την 3η διάσταση αναζητώντας τους νέους γονείς της. Ο χρόνος που επικρατεί σε αυτό το ταξίδι της ψυχής είναι σχετικός πάντα. Δεν έχουν όλες οι ψυχές τον ίδιο χρόνο επιστροφής. Αυτό είναι ανάλογα με το τι έχουν αφήσει πίσω τους και πότε μπορούν να επιστρέψουν για να συνεχίσουν τα μαθήματά τους, συνήθως από εκεί που τα άφησαν.

ετικέτα ( Η Χιονάτη ) 

Δωροθέα  
* Με τους Πνευματικούς οδηγούς θα ασχοληθούμε σε άλλο κείμενο ξεχωριστά