Κυριακή, 20 Απριλίου 2014

Η μετατροπή των αρχέτυπων σε Κίνητρα Αρνητικά

Στα κείμενα με τα αρχέτυπα είδαμε γενικά τη σημασία τους αλλά και ομαδικά δηλαδή αιθερικά και καρμικά.
Ο στόχος μας όλων είναι να ενεργοποιηθούν τα καρμικά μας και τα αιθερικά ως γνώση να τα έχουμε βοηθούς.


Ας θυμηθούμε όμως όλα τα αρχέτυπα
Τα καρμικά αρχέτυπα εσωτερικό παιδί, ομαδικό ένστικτο, ερευνητής, δημιουργός, ονειροπόλος, οδηγός.
Τα αιθερικά αρχέτυπα  ενήλικος, κριτικός γονέας, πατρικό, μητρικό, παραγωγός, τελειομανής.
Τα σωστά αρχέτυπα για να καταλάβουμε τα έχει το σώμα μας. Δηλαδή είναι ρυθμισμένα απόλυτα με τη φυσικότητα οπότε λειτουργούν και τα 12 σωστά. Τουλάχιστον στην πλειοψηφία των ανθρώπων.
Η εσωτερική φωνή του κάθε ενός είναι τα καρμικά του ενώ η φωνή της εκπαίδευσης και λογικής είναι τα αιθερικά.
Το ζητούμενο είναι πόσο θα επηρεαστούμε από τα αιθερικά και σε τι σημείο έτσι ώστε να χάσουμε τελείως τον ρόλο μας στον πλανήτη. Επειδή το Σύμπαν έχει μία σοφία και αντιλαμβάνεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα και ευλογία συνάμα στον άνθρωπο είναι το μυαλό του, πάντα στη διαδρομή της ζωή μας θα μας δημιουργήσει προϋποθέσεις για να ακολουθήσουμε τον καρμικό μας δρόμο. Υπάρχει περίπτωση βέβαια κάποιος να βρει τον δρόμο της ψυχής του, όπως είναι ένας καλλιτέχνης, αλλά ταυτόχρονα να έχει ενεργοποιηθεί τόσο πολύ το εγώ του οπότε τα αιθερικά του αρχέτυπα είναι στο ζενίθ τους. Όταν η αλαζονεία κάνει κουμάντο τότε η ευλογία της ψυχής είναι εν μέρει ενεργοποιημένη. Τότε αυτή η ψυχή είναι η μισή και παραπάνω στη φωτιά. 

Το εγώ του κάθε ανθρώπου δυστυχώς είναι η φωτιά της κόλασης που καίει ότι βρει μπροστά της. Αρχίζει από το σώμα  και προχωράει σε όλο το περιβάλλον. Μοιάζει αυτή η ψυχή ότι έχει πιάσει τον στόχο της γιατί μέσα από την δημοσιότητα καταλαβαίνει ότι αυτό ήταν στο αίμα της. Αλλά αν δεν υπάρχει μέσα σε αυτό το φως της Αγάπης δηλαδή όλο το πακέτο το καρμικό, τότε η δυστυχία θα αρχίσει να γεμίζει τη ζωή αυτής της ψυχής. Με τελικά ένα δύσκολο φινάλε.
Ο λόγος που αναφέρομαι σε ψυχές που είναι φωτισμένες και ήρθαν να αφήσουν το αποτύπωμά τους στον πλανήτη μας μέσα από το έργο τους, όπως τραγούδι, μουσική, θέατρο, είναι γιατί μπορούμε να καταλάβουμε πόσο καρμικοί ή πόσο αιθερικοί ήταν στη ζωή τους.
Ο Λατρευτός σε όλους μας Θανάσης Βέγγος ήταν η ψυχή που πέτυχε τον στόχο της. Μια ψυχή που δίδαξε ήθος και άφησε μια περιουσία κυρίως από την ανθρωπιά του αλλά και το έργο του. Μια ψυχή που το εγώ δεν υπήρχε σε επίπεδο έπαρσης. 

Γιατί όμως οι ψυχές – οι άνθρωποι ακόμη και να βρουν τη φωνή της ψυχής τους υποφέρουν ? Τι είναι αυτό που κάνουν ή δεν κάνουν ως προς τη φυσικότητα του σύμπαντος ?
Η αρμονία στο σύμπαν είναι σαν μελωδία. Δεν χρειάζεται κόπο για να λειτουργήσει κάτι μέσα στο σύμπαν. Κάνει ίδιες κινήσεις κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο και έχει και περιόδους που κάνει πιο μεγάλους κύκλους. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με την ψυχή μας. Όμως εμείς επειδή από τα πρώτα μας χρόνια στον πλανήτη, ασχολούμαστε περισσότερο με το μυαλό μας και τα πρέπει, αφήνουμε εντελώς έξω από μας τη φυσικότητα. Ποιο πολύ μας νοιάζει το φαίνεστε και λιγότερο η ουσία. Δεν φταίει κανείς μας, απλώς βρήκαμε έναν δρόμο και τον συνεχίζουμε χωρίς να ξέρουμε το γιατί. Αυτοί που απομακρύνονται από αυτόν τον δρόμο είναι οι ερευνητές που σήμερα «σπάνε» το κεφάλι τους για μας, για να μας δώσουν ένα πιο εξελιγμένο κινητό, πιο εξελιγμένο αυτοκίνητο κλπ. Ωστόσο είναι και αυτοί που αναζητούν τα γιατί της ζωής και δημιουργούν νέους δρόμους για να πατήσουμε, όπως ο Osho, ο Γκάντι κλπ. Αυτοί δοκίμασαν μέσα από ώρες ατελείωτες μελέτης και έρευνας για να σου πουν εσένα και εμένα που κάνουμε λάθος και γιατί έχουμε επιστρέψει στον πόνο. Ενώ ο ίδιος ο Θεός μας έστειλε εδώ για να μην πονάμε, έστειλε τον Ιησού να μας διδάξει το πώς εμείς έχουμε πιαστεί όλοι από την ίδια χειρολαβή στο ίδιο λεωφορείο και πάμε όπου μας πάει. Αν κάποιος βγει από το λεωφορείο και μας πει ότι η ζωή είναι πιο απλή έξω από αυτό τότε θα τον πούμε ανισόρροπο και αιρετικό. 

 Πάντως το να ψάξουμε κι εμείς να βρούμε την έξοδο από το λεωφορείο δεν θα το κάνουμε. Όλο αυτό το υπόβαθρο λοιπόν που μπαίνει στο υποσυνείδητο του κάθε ένα από μας είναι τα θεμέλια που υπάρχουν στο οικοδόμημά μας. Θέλει πολύ μεγάλη διάθεση από μας για να μπορέσουμε να δούμε. Να δούμε όχι με τα μάτια μας, δηλαδή με την όρασή μας, αλλά ως ονειροπόλος από τα καρμικά αρχέτυπα  που ενώνεται με την όραση μας να φτάσουμε μέσα εκεί στο αρχικό φως της ψυχής μας. Όταν ενεργοποιηθεί αυτή η όραση τότε το σώμα αναδημιουργείται και αρχίζει η θεραπεία του. Η αγάπη είναι φως και θεραπεία. Όπως ήταν ο Ιησούς θεραπευτής. Γιατί όταν η ψυχή θεραπεύεται τότε τα αρνητικά πρότυπα φεύγουν από μας.
Όταν λοιπόν στους περισσότερους από εμάς είναι ενεργοποιημένα τα αιθερικά αρχέτυπα. Τότε οι αρχές μας βασίζονται στο γήινο στάτους και όχι στο Θεϊκό. Είμαστε αποσπασματικά με το θέλημα Του Θεού και κατά το 95% είμαστε κάτω από τον «ζυγό» του πρέπει και της κοινωνίας.
Τότε αυτόματα για μας δημιουργούνται τα Αρνητικά Κίνητρα. Σαν να λέμε «μαθήματα» που μπαίνουν σε εφαρμογή από τη στιγμή που εμείς επιλέξαμε την τοξικότητα και το εγώ. 

Τα αρνητικά Κίνητρα είναι 7 τα οποία «γραπώνουν» τα εφτά τσάκρα- μυστικά περάσματα μας. Ο πόθος, εξαναγκασμός, εξουσία, εκμετάλλευση, κατευνασμός, επιθυμία, φιλοδοξία. Με την πρώτη ματιά μπορούμε να καταλάβουμε αυτούς τους 7 δυνάστες που ενεργοποιούνται μέσα μας. Είναι καταστάσεις που τις βιώνουμε ή τις βιώσαμε όλοι. Τώρα βέβαια έχουμε «πέσει» όλοι μαζί στον ίδιο «χορό», «μας χορεύουν στο ταψί» και θα συνεχίσουν να το κάνουν.
Ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του ξέρει πολύ καλά πόσο έχει πονέσει, σε ποιους τομείς, τι απώλειες είχε ή έχει. Όλο αυτό είναι ασύμμετρο εντελώς με τον ρόλο μας «Θεοί Εστέ».
Αν μπούμε στη διαδικασία να διορθώσουμε τα αρνητικά μας Κίνητρα η ζωή μας θα βελτιωθεί.
Θέλει υπομονή όλο αυτό και πολύ δουλειά με τους εαυτούς μας, όχι αποσπασματικά αλλά ουσιαστικά και καθημερινά.

ετικέτα ( Η Χιονάτη ) 

Δωροθέα