Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Ήρθε η ώρα να πεις στο Βουνό αυτό: ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΟΥ

Προς Σε Ευχή.
Προσευχή = Προς Σε Ευχή το «εισιτήριο» για την ευλογία = Προς Σε Ευ έχω- έχουμε- έχετε- έχουν.


Σε Εκείνον ζητάμε την Ευ ζωή μας, τη ζωή γεμάτη ευλογημένη γεύση.
Η προσευχή να μπει στη ζωή σας, έτσι απλά και ταπεινά σε κάθε σας στιγμή. Η αληθινή προσευχή που βγαίνει από την καρδιά μόνο 4 λέξεις χρειάζεται, «Σε ευχαριστώ Θεέ μου».
Ξεκίνα τη μέρα σου έτσι όταν ξυπνήσεις, κοίταξε γύρω σου που κοιμήθηκες σε σπίτι, σε κρεβάτι, με σκεπάσματα και νιώσε μέσα από την καρδιά σου ευλογημένος/η.
Όταν ντύνεσαι κάνε το ίδιο νιώσε και πες «Σε ευχαριστώ Θεέ μου» για τα ρούχα που έχεις, που έχεις σώμα για να το βάλεις, που έχεις πόδια κλπ.
Ότι και να κάνεις μετά να θυμάσαι να Του λες ευχαριστώ.
Την ώρα που εργάζεσαι αντί να θυμώνεις με κάθε τι προσπάθησε να νιώσεις την ευλογία που παράγεις, που έχεις μία εργασία μη στέκεσαι στην αμοιβή μόνο. 

Την ώρα που ψωνίζεις τα τρόφιμα για το σπίτι σου νιώσε πάλι ευλογημένος και πες Του ευχαριστώ.
Την ώρα που ετοιμάζεις το φαγητό σου, αφοσιώσου σε όλο αυτό το μεγαλείο που κάνεις για να θρέψεις το όχημα της ψυχής σου, το σώμα σου και νιώσε ευλογημένος/η. Πες «ευχαριστώ Θεέ μου», νιώσε το μέσα από εκεί από την καρδιά σου.
Μπορεί όλο αυτό τις πρώτες μέρες να σου φανεί είτε δύσκολο, είτε «βλακεία», μη το σταματήσεις όμως, περίμενε. Μα ξέρεις ότι για να περάσει κάτι στο υποσυνείδητό μας και να μπει στην μορφή ευλογίας και εν μέρει συνήθειας θέλει από εμάς να το δουλεύουμε συνεχόμενα.
Μετά από ένα διάστημα, θα δείτε ότι όλα γύρω σας θα αλλάξουν ή μάλλον πιο σωστά εσείς θα έχετε αλλάξει δόνηση και οι καλοσύνες θα αυξάνονται στο όνομά Του.
Όταν δείτε πόσο θεραπευτικό είναι όλο αυτό θα το κάνετε κάθε λεπτό. Ίσως να αρχίσετε να το συστήνετε και στους διπλανούς σας. Τότε ο πόνος θα αρχίσει να μειώνετε από όλους μας. Τότε θα έχουμε επιτρέψει εμείς στον Πατέρα να μας πάρει στην αγκαλιά του και να μας γιατρέψει κάθε μας πληγή. 
Το να μάθουμε να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για κάθε τι που έχουμε είναι ένα σπουδαίο βήμα.
Στη συνέχεια μαθαίνουμε να δίνουμε εμείς Σε Εκείνον Ευχή. Να κάνουμε την έκκληση μας. 

Καθάρισε την καρδιά σου από κάθε τι που τη βαραίνει. Μετά ζήτα από τον Πατέρα μας. Όμως να ζητάς τις ανάγκες σου και όχι για να καλύψεις κάτι άλλο πέρα από αυτές. Δες πως ανταποκρίνεται ο Πατέρας μας στις καθαρές καρδιές και καθαρές προθέσεις. Διάβασε λίγο το κείμενο αυτό : «Πόσο κοστίζει ένα θαύμα». Αξίζεις το καλύτερο, αυτό πιστεύεις και είναι αλήθεια. Παρατήρησε μέσα σε αυτή την ιστορία πώς ο Θεός δημιουργεί τις προϋποθέσεις. Χρήζει τον ιατρό βοηθό Του για να γίνει το θέλημα Του και της μικρής πραγματικότητα. Παρατήρησε με τι απλότητα εξελίσσετε η όλη ιστορία. Η αμφισβήτηση του «ναι σιγά αυτό αποκλείεται να γίνει σε μένα» … είναι μία παγίδα του εγώ σου, προσπάθησε να πιστεύεις στον Θεό έμπρακτα και ολοκληρωτικά. Τα θαύματα δεν είναι μόνο για έναν αλλά για όλους. Το μόνο που χρειάζονται είναι ανοιχτή καρδιά και πίστη. Όλα τα άλλα είναι στο χέρι Του Θεού.
Πώς όμως θα ξεχωρίσεις τις ανάγκες σου?
Οι ανάγκες μας χωρίζονται σε βασικές και σε δευτερεύουσες.
Τις βασικές ανάγκες τις γνωρίζει ο καθένας μας. Στις βασικές ανάγκες δεν είναι το τζακ ποτ στο τζόκερ, ούτε στις δευτερεύουσες.
Οι δευτερεύουσες ανάγκες για τον καθένα είναι διαφορετικές. Άλλος μπορεί να έχει ανάγκη από ένα ξεκούραστο διήμερο, άλλος από χρόνο για να βρεθεί με τα παιδιά του. Άλλος να βρει τα χρήματα να πάρει ένα ρούχο. 

Δοκιμάστε να ακουμπήσετε τις ανάγκες σας έτσι απλά στον Πατέρα μας. Μη τον φοβάστε. Εκείνος θέλει αμεσότητα και όχι απόσταση. Εκείνος θέλει να μας βοηθήσει, αλλά χρειάζεται εμείς να Του το πούμε. Μας θέλει όλους κοντά Του και δεν θέλει ούτε ένας μας να υποφέρει. Εκείνος μπορεί να μας απαλύνει κάθε μας πόνο και να αναλάβει κάθε μας έννοια.
Πείτε του έτσι απλά και ταπεινά «Πατέρα μου χρειάζομαι αυτό ή εκείνο». Το μόνο που εσείς οφείλετε να κάνετε από εκεί και μετά είναι να έχετε πίστη. Πίστη για αυτό που θέλετε, πίστη ότι θα σας το δώσει ή θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να το αποκτήσετε.  Μετά χρειάζεται να έχετε υπομονή, γιατί Εκείνος άκουσε την ανάγκη σας και θα αναζητήσει τον τρόπο να σας την καλύψει, όπως με το κοριτσάκι στην ιστορία. Απλώς ανοίξτε την καρδιά σας και η ευλογία δεν είναι μακριά. 

Σαφώς δε και η καθημερινή μας μνεία προς Εκείνον, μέσα από το ευχαριστώ είναι ένας τρόπος που Του δείχνει ότι είμαστε έτοιμοι να λάβουμε.
Όσο βιώνετε όλη αυτή την ευλογία, προσπαθήστε να αφουγκραστείτε το Θέλημά Του. Μελετήστε τον Λόγο Του με σκοπό αυτή τη φορά να θέσετε σε απόλυτη εφαρμογή κάθε πτυχή του Λόγου Αυτού.

ετικέτα ( πνευματικότητα ) 

Δωροθέα