Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

Πώς συνδέονται οι αισθήσεις με τις αίθουσες της Αστρικής Πύλης.

Οι αίθουσες τις Αστρικής Πύλης όπως έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο κείμενο είναι 3. Της άγνοιας, της Μάθησης, της Σοφίας όπου ανάλογα με την εκπαίδευσή μας, μας προετοιμάζουν και οι τρεις για να μπούμε στην Θεϊκή Γεννήτρια.
Πώς όμως συνδυάζονται αυτές οι αίθουσες με τις αισθήσεις και με ποιες ?


Αν αναζητήσετε σε κάθε μυστικό πέρασμα θα δείτε ότι οι αισθήσεις μας συνδέονται συναισθηματικά και πρακτικά με ανάλογα μυστικά περάσματα. Οι αισθήσεις μας είναι για τον κάθε άνθρωπο ο μαγνητικός πόλος που είτε κρατάει τον άνθρωπο κάτω ή θα τον αναβαθμίσει προς τα πάνω. Οι αισθήσεις μας είναι δεμένες με τα 4 στοιχεία του πλανήτη μας ύδωρ, αήρ, πυρ, γαία, που αντιστοιχούν με αυτές που βρίσκονται στο κεφάλι μας. Η Πέμπτη αίσθηση αφή όπως και το 5ο στοιχείο- αιθέρας είναι ένα και το αυτό.
Αυτός που θα καταφέρει να γίνει κυρίαρχος των αισθήσεων γίνεται ΑΒΑΤΑΡ αυτόματα. Τι σημαίνει ΑΒΑΤΑΡ ? Είναι αυτός που είναι Μάστερ του εαυτού του και που είναι απόλυτα δεμένος με το Θείο. Ένας ΑΒΑΤΑΡ που περπάτησε στον πλανήτη μας είναι ο Ιησούς. Ο Οποίος μπόρεσε να δαμάσει και τα 4 στοιχεία του πλανήτη, δηλαδή τις αισθήσεις του, άρα η 5η του αίσθηση η αφή μετατράπηκε σε θεραπευτική ενέργεια. 

Οι αισθήσεις που είναι δεμένες με τις αίθουσες είναι η ακοή, η γεύση και η όραση. Ηαίθουσα της Άγνοιας είναι δεμένη με την ακοή, της Μάθησης με τη γεύση και της Σοφίας με την όραση. Η εκπαίδευση για τις αισθήσεις είναι «επίπονη» και απαιτεί μόνιμη εργασία σε πνευματικό επίπεδο για τον μαθητευόμενο.
Γιατί είναι επίπονη ? Επίπονη τη λέω επειδή για έναν απλό άνθρωπο είναι από τις πιο μεγάλες προκλήσεις που μπορεί να θέσει τον εαυτό του, ως προς αυτό το Ανώτερο σκαλί γνώσης, για να καταφέρει να γίνει ο Κύριος των υποσυνείδητων αυτών λειτουργιών. Αυτό δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Φανταστείτε πως για να γίνει κάποιος καρδιοχειρουργός δεν γίνεται ούτε με μαγικό ραβδάκι, ούτε από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται από τον συγκεκριμένο άνθρωπο αμέτρητες ώρες μελέτης, πρακτικής και φυσικά απομόνωσης από το κοινωνικό στάτους μέχρι να πετύχει τον στόχο του. Απομόνωση δε σημαίνει ότι δεν παρίσταται, απλώς η προτεραιότητά του είναι ο στόχος του. Έτσι και για έναν άνθρωπο που θέλει να πατήσει στο Ανώτερο Σκαλί της Πνευματικής Σκάλας για να μπει στη Θεική Γεννήτρια. Εκεί σε αυτή την αίθουσα για να φτάσει κάποιος δεν φτάνει αν δεν δημιουργήσει εκείνος τις προϋποθέσεις, ούτε γίνεται αν αναζητά « άμπρα κατάμπρα», δηλαδή μαγικό ραβδάκι. 
Η αίθουσα της άγνοιας λοιπόν που είναι δεμένη με την ακοή είναι από τις πιο δύσκολες διαδρομές στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Η ακοή είναι η μόνη αίσθηση που λειτουργεί αυτόβουλα. Πώς είναι το αυτόβουλα ? Μπορεί εσείς να είστε αφοσιωμένοι σε ένα έργο στην τηλεόραση, ενώ η ακοή λαμβάνει όλους τους ήχους από το περιβάλλον και τους κατατάσσει μέσα στο υποσυνείδητο όπως και όπου θέλει. Εκεί είναι η μεγαλύτερη διαδρομή αδειάσματος και εκπαίδευσης που μπορούμε να την κάνουμε μόνο εμείς για μας. Τα ακούσματα μας τα γνωρίζουμε μόνο εμείς, το πόσο και που μας επηρεάζουν επίσης. Ένας τρόπος εκπαίδευσης είναι να επιλέγω τι ακούω και πότε. Να μην επιτρέπω από τον ακουστικό μου πόρο, εισβολές ήχων όσο γίνεται. Δηλαδή μία εισβολή είναι να μαγειρεύω και να έχω την τηλεόραση ανοιχτή, οι πληροφορίες που θα μπαίνουν μέσα στο υποσυνείδητό μου θα είναι ανεξέλικτες και φυσικά δεν θα είμαι αφοσιωμένη ούτε στη μαγειρική, ούτε στη τηλεόραση. Άρα θα είμαι κατ’ επιλογή αποσπασματική. Όσο πιο πολύ αποσπασματικοί είμαστε και όχι αφοσιωμένοι τόσο η ακοή μας θα κάνει ότι θέλει. 
Φυσικά οφείλουμε να αδειάσουμε το παρελθόν μας από ακούσματα που μας πόνεσαν, οι τρόποι βρίσκονται μέσα στα 7 μυστικά περάσματα αλλά και γενικότερα μέσα στη σελίδα της Χιονάτης.
Οπότε η άγνοια θα παρέλθει όταν εμείς σε κάθε άκουσμα που θα μοιάζει με το χθεσινό απλώς δεν θα έχουμε κανένα συναίσθημα γνώσης ή προκατάληψης.
Στην αίθουσα της Γνώσης βρίσκουμε την γεύση, όπου για την γεύση μιλήσαμε στα δύο κείμενα : Τιγεύση έχει η δική σου ζωή 2 & 3.
Να μπούμε στη διαδικασία λοιπόν σε αυτή την αίθουσα να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να μη στηρίζει τη γεύση του στους εξωγενείς παράγοντες αλλά στην εσωτερική του πηγή. Ένας ισορροπημένος νους δίνει ίδια γεύση ευημερίας σε κάθε του δρόμο και δεν αναζητά να καλύψει τη ζωή του με απολαύσεις και γεύσεις που θα τον κρατήσουν κάτω στα κατώτερα επίπεδα και τον κατώτερο νου.
Τέλος η αίθουσα της Σοφίας είναι δεμένη με την όραση, που όταν φτάσουμε σε αυτή την αίθουσα σημαίνει ότι οι άλλες δύο είναι σε ισορροπία οπότε αυτόματα η όραση μετατρέπεται σε ώραση. Η όραση αυτή βγαίνει από την εσωτερική μας πηγή και δεν έχει καμία σχέση με την όραση, δηλαδή με τα μάτια. Τα μάτια μετά αποκτούν χαρακτήρα Πύλης, μια Πύλης που μας συνδέει με τα Ανώτερα Επίπεδα και αναγνωρίζουμε πράγματα και καταστάσεις που άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν. Όχι δεν είμαστε «μάγοι» απλώς έχουμε σφαιρική αντίληψη στα πράγματα οπότε η ορατότητα είναι σε άλλο επίπεδο. 
Η Αναβάθμιση αυτή θα μας θέσει μέσα στην Θεϊκή Γεννήτρια οπότε και θα μετατραπούμε σε Άβαταρ με την αίσθηση της αφής να έχει χαρακτήρα ίασης, με σεβασμό απόλυτο στην ελεύθερη Βούληση και τους Νόμους του Πατέρα.
Ο κάθε άνθρωπος για την εργασία του αυτή στον πλανήτη δεν είναι μόνος του, έχει 4 σημαντικούς βοηθούς, τους 4 Αρχαγγέλους. Τον Μιχαήλ, τον Ραφαήλ, τον Ουριήλ και τον Γαβριήλ.
Ο κάθε Αρχάγγελος έχει και έναν συγκεκριμένο ρόλο που έχει πάρει από τον Πατέρα για να είναι αρωγός στη ζωή μας.
Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ έχει αναλάβει την προστασία μας και του πλανήτη.
Ο Ραφαήλ είναι απεσταλμένος για τις ασθένειες.
Ο Γαβριήλ για να βοηθά στις αποκαλύψεις.
Ο Ουριήλ είναι γνώστης και υπεύθυνος για κάθε απόκρυφη γνώση και απόκρυφα γεγονότα. 

Οι Αρχάγγελοι όμως δεν λειτουργούν αυτοβούλως, είναι εδώ στο πλευρό κάθε ανθρώπου, αν και εφόσον ο άνθρωπος επιλέξει να τους ενεργοποιήσει. Αλλιώς από μόνοι τους δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν, γιατί οφείλουν να σέβονται την Ελεύθερη Βούληση που έχει ο καθένα μας. Κάποιες φορές επεμβαίνουν σε περίπτωση ατυχήματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι η δική μας δουλειά γίνεται πιο εύκολη ή λιγότερη. Οι Αρχάγγελοι είναι σύμμαχοι αυτού που εργάζεται αδιάκοπα. Μη νομίζετε δηλαδή ότι μπορούμε να αφήσουμε όλη τη δουλειά πάνω τους μέσα από την προσευχή μας προς Εκείνους. Το μαγείρεμα για να φάμε είναι δική μας υπόθεση. Το πόσο «πεινάει», «διψάει» κάποιος για τη γνώση το ξέρει μόνο ο ίδιος. 

ετικέτα ( αποκαλύπτω) 

Δωροθέα